ג'קי לוי ועירן צנחני במופע "בול בפוני", צילום: סהר חליפה

המופע "בול בפוני" מגיע לצוללת הצהובה בירושלים במוצ"ש פסח

לקראת ההופעה, שיתקיימו במוצ"ש 16.4 ב"הצוללת הצהובה" בירושלים, מגלים ג'קי לוי ועירן צנחני מדוע מופע המחווה שלהם מציע מבט מפוכח ומרתק על שנות ה-70 

אם אתם מעוניינים לחזור בצורה חוויתית במנהרת הזמן לתקופת הילדות או הנערות שלכם – אי שם בשנות ה-70, אתם מוזמנים להגיע למופע "בול בפוני" שיתקיים במוצ"ש 16.4 ב"הצוללת הצהובה" בירושלים. מדובר במחווה מרגשת ומצחיקה של ג'קי לוי ועירן צנחני לשירים, לשפה ולדמויות המאפיינות את התקופה, שאותה מגדיר ג'קי לוי, שדר הרדיו ומגיש הטלוויזיה, בצורה הכי טובה: "המוזיקה באותה תקופה הייתה טובה אבל האוכל היה על הפנים. אחרי שסיימנו להקים את המדינה, לייבש את הביצות, לדבר בעברית ועוד, הגיע הזמן לכבוש את העולם אחרי שניצחנו לפחות 3-2 מלחמות. הרבה אנשים מגיבים למופע שלנו כאילו זה פרץ נוסטלגיה. כשאומרים נוסטלגיה מתכוונים לכך שהיינו רוצים להחזיר את כל מה שחווינו, אבל למען האמת המופע מציע מבט מפוכח ומשועשע על אותה תקופה".

לדברי ג'ק לוי, הרעיון למופע צץ במוחו בעקבות הקורונה ובעקבות החיבור המוזיקלי המוצלח שעשה לו מפיק המופע צפריר קום עם המוזיקאי והזמר המוכשר עירן צנחני. "לאחר שהילדים עברו ללמידה מרחוק בתקופת הסגרים התחלנו להעסיק אותם וכך הוצאנו מהבוידעם ביוטיוב כל מיני דברים שגדלנו עליהם בשנות ה-80 וה-70. חלק מהדברים הקסימו את הילדים וחלקם הצחיקו אותם. מהר מאוד הדברים פשוט התחילו לזרום לכיוון מופע של שעה ו-40 דקות, שהופתענו לגלות שיש לא מעט אנשים שהגיעו לצפות בו כבר שלוש פעמים במקומות שונים ברחבי הארץ. המילה הנכונה עבורו היא חגיגה, כי הקהל לא מגיע לצפות אלא להשתתף במשהו שחוגג דבר".

ג'קי לוי מודה כי דברים נוסטלגיים שהקסימו את הילדים והנערים בשנות ה-70 נראים כיום די מגוחכים. "כך למשל, כל סבתא יכולה לנסוע היום עם ההליכון החשמלי מהר יותר מהמרדפים של סטארסקי והאץ' עם רכבם המפורסם. זה עשור שהתחיל עם גולדה מאיר כראש הממשלה והשיר 'בלדה לחובש' ששר יהורם גאון והסתיים עם בגין כראש הממשלה ועם להקת תיסלם. בשנת 1970 היה גם בליגה הלאומית שחקן במכבי או בהפועל ירושלים שזרק לסל 'זריקת סבתא'. עד מלחמת יום הכיפורים מפקדי המטכ"ל היו גיבורים לאומיים, שהיינו מכירים את כולם בשמות ובדרגות והיינו תולים ביום העצמאות את התמונות שלהם בבתים. במופע אני גם מספר את הזווית שלי כילד, שקיבל משימה מנציג של הג"א: לצבוע יחד עם החברים שלו בצבעים כהים פנסים של רכבים פרטיים".

 

החיבור של ג'קי לוי עם עירן צנחני החל בפסטיבל מספרי הסיפורים, שבו הופיעו ג'קי וגם ההרכב המוזיקלי של האחים צנחני. ג'קי: "האחים צנחני אוהבים מאוד לשיר וכל כך ורסטיליים, כך שזה לא משנה אם מדובר באירוע על לוחמי הקומנדו או של אנשים שסובלים מטחורים. קל יותר להדליק את עירן לגבי אירוע סנבטיז, כי זה היה עשור עם הרבה כריזמה שהתבטא בסגנון השירה, בסטייל של ההופעה ובחידושים שנולדו. כבר משני מופעי ההרצה שעשינו היה לנו ברור שהכיוון שלנו טוב ושיש לנו חיבור מעולה, ממש כמו בין דוד וגוליית".

עירן צנחני עדיין זוכר את עצמו כילד מקליט שירים מתקליטים לקלטות ואת מכשיר הטלפון הקווי, שאליו היו מחברים כבל באורך של כמה מטרים כדי שיגיע לחדרים המרוחקים, ממש כמו טלפון אלחוטי. צנחני: "הסיפורים שיש לי ולג'קי על אותה תקופה לא נגמרים אף פעם. באותה תקופה הייתי 'תולעת ספרים' וקראתי כמה פעמים סדרות ספרים כמו: חסמב"ה, החמישייה הסודית, חמישיית הבלשים והכלב ועוד. גם בי מפעפעת תקופה נוסטלגית זו, וכבר בהופעות קודמות שלי ניגנתי שירים מאותה תקופה, כולל מחרוזת שירי הילדים שאני מנגן ב'בול בפוני' שאותה התחלתי לנגן באופן מקרי".

צנחני אוהב את האינטראקציה שלו ושל ג'קי עם הקהל, ומודה כי "לפעמים אנחנו לא מספיקים לרדת וכבר יש נהירה של הקהל לכיוון הבמה. האנשים באים אלינו עם מבט כזה של 'חכה חכה, אנחנו רוצים לשפוך לך משהו'. ואז בשיא ההתלהבות הם מסבירים עד כמה הם נפעמים מדרך ההגשה של השירים. זה פשוט תענוג לקבל כאלה תגובות ולהיעטף באהבה ובאדרנלין ברמה מטורפת. בכל מופע יש רגעים שאני פשוט יושב וצוחק כשג'קי מספר סיפורים, למרות שאני מכיר אותם בעל פה. עבורנו יש תמיד בקהל אנשים חדשים, ולכן זה כמו לעלות את המופע כל פעם מחדש. בדינמיות בינינו אנחנו אוהבים לזרוק חידודי לשון ושמות של שירים. הזוגיות שלנו עדיין נבנית על הבמה, ואנו לומדים האחד את השני בשיח שלפני המופע, בחדר האומנים וגם בשעות שלאחר מכן".

לדברי צנחני, כיום אנו חיים בתקופה של שפע מטורף ויש הכל מהכל אבל הדברים הרבה יותר סתמיים מהערכם האמיתי. "אז תמונת הילד הבוכה הייתה אישו. אני נוסטלגיונר ולפעמים אני צריך להיפטר מדברים ישנים שאני שומר אצלי. לא מזמן קניתי טלפון חוגה ישן בשביל המופע. יש לי הרבה געגועים לתקופה הזאת, שבה היו שקט אמיתי ותמימות ואף אחד לא רדף אחריך".

ג'קי לוי מגלה כי הוא וצנחני חושבים ברצינות על מופע המשך ל"בול בפוני". זאת מכיוון שיש עודף חומרים משובחים שלא נכנסו למופע הנוכחי כמו למשל: שירים נוספים של שלישיית הגשש החיוור, השלום בין ישראל למצרים, הפנתרים השחורים, המהפך של שנת 1977 עם בגין, רינה מור שזכתה בתואר מיס יוניברס, מבצע אנטבה ועוד. ג'קי: "כשהגענו להופעה השישית התברר לנו שיש אנשים שראו את המופע כבר שלוש פעמים. ציפיתי שזה יקרה רק בהופעה ה-50. המשמעות היא שהאנרגיה של המופע אינה מתכלה, והקהל מקבל הצדקה פנימית לחזור ולחגוג איתנו, ממש כמו חג. בכל מופע אנחנו מרגישים שצריך 'לחתוך' כבר אחרי שעה וחצי, אבל הקהל רוצה שנישאר עוד וכך אנחנו חוזרים הביתה עם תחושת היי".

צנחני מוסיף: "אני מנגן שירים מקום המדינה, מוזיקת עולם, קאנטרי, רוק, וכל ז'אנר אפשרי, וכך הקהל במופע מקבל כל מה שהוא אוהב. אני מבין את האילוץ של הזמן של המופע, ולכן אני בעד להכניס תכנים נוספים למופע המשך שיקבל נופך אחר. ועדיין זה לא יספיק אף פעם. זה אחד הדברים הטובים: יש לנו אוצר בלתי נדלה עם הרבה מידע, וזה ימשיך עד למופע משותף הבא שלנו".

 

ג'קי לוי ועירן צנחני, צילום: אריק סולטן


"בול בפוני" מופע המחווה לשנות ה-70
של ג'קי לוי ועירן צנחני, יתקיים במוצ"ש 16.4 בשעה 22:00 ב"הצוללת הצהובה" בירושלים. פתיחת דלתות: 21:30.

לרכישת כרטיסים למופע "בול בפוני" ב"הצוללת הצהובה":
https://yellowsubmarine.org.il/event/%d7%91%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%a4%d7%95%d7%a0%d7%99-2/

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
בריאות

"טיפול נוירופידבק הציל לי את החיים"

במכון אלפא בריין סנטר נותנים מענה לאנשים המתמודדים עם טראומה וחרדה, מביאים בשורה ונותנים תקווה לאפשרות להתגבר על טראומה ועל חרדה. זאת באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק

קרא עוד »
צרכנות

בגדי ים לעונת רחצה מפנקת

בגדי הים, פריט לבוש לכאורה פשוט, הם הרבה יותר מסתם בד שמכסה את גופנו בזמן שחייה. הם משקפים מגמות אופנה ואפילו שינויים תרבותיים שקורים לאורך

קרא עוד »