גליה שכטר בתערוכה "zoom לאהבה", צילום: יהורם גלילי

"zoom לאהבה" בסינמטק תל אביב

התערוכה הייחודית, שאותה אוצרת האומנית גליה שכטר, תוצג עד ל-30.3, ומשתתפים בה מאיירים, צלמים, ציירים ומשוררים המציגים יצירות בשילובי ציור ושירה ואיור ושירה, צילום וקליפים

בסינמטק תל אביב מוצגת החל מתחילת השבוע ועד ל-30.3 תערוכה ייחודית בשם: "zoom לאהבה", שהאוצרת שלה היא האמנית גליה שכטר. בתערוכה הייחודית משתתפים מאיירים, צלמים, ציירים ומשוררים, שיציגו יצירות בשילובים של ציור ושירה ואיור ושירה. אמנים מדיסיפלינות שונות וממדיות שונות חברו ביניהם בשיתוף פעולה בין ציור, איור ושירה יוצגו גם צילומים , ציורים וקליפים להאזנה.

אירוע הפתיחה של התערוכה יתקיים ביום שלישי 1.3 בשעה 19:00 בסינמטק, בסמוך לקפיטריה, ובמהלכו יקריאו המשתתפים שירים שלהם המוצגים בתערוכה לצד יצירות נוספות. האמנים המשתתפים בתערוכה הם: יחיאל לוי, סיגל זהבי, נורית בהונקר, נועם תומר, ליה בורס, טל סלע, אורלי נבל, איריס בשירי, דנה שלו, איריס שפירא ילון, רות ירדן, עדן שפילמן, הדס פורגס, חגית כרמל, אורנה ארז, אורנה הוכרמן, יהורם גלילי, מור שניידר, ד'ר עמיר תומר, גלי נווה שטרן, לאה פוקס-הרץ, אורית כרמל רפאלי, מרי קרקו, תמרה חלוצי, אורית קלאפיש, דנה טולר, דב פוקס וגליה שכטר.

היצירה של גליה שכטר בתערוכה "ZOOM לאהבה", צילום: אלי חכים

בתערוכות, שגליה שכטר אוצרת ומשתתפת בהן, היא משלבת בין המדיות השונות. התערוכות שלה הן בדרך כלל חברתיות והנושאים שלהן עוסקים במתרחש בתרבות, באמנות ובפוליטיקה בארץ ובעולם. חשוב לה להדגיש כי חלק מהאמנים המשתתפים בתערוכה הוציאו לאור ספרי שירה וכי "כמו תמיד בתערוכות שלי חשוב לי לייצר במה עבור אמנים בתחילת דרכם לצד אמנים בשלים שמציגים בתערוכות רבות. בקריאת המפה שלי, צו השעה, החברה שלנו נמצאת כבר הרבה זמן עוד לפני משבר הקורונה במשבר של ערכים: אין סובלנות ואין שיח. אנשים יצאו להפגין ברחובות ויש כאלה שניסחו זאת כמלחמת אחים. משבר הקורונה בארץ ובעולם גם פגע בכולנו כלכלית וחברתית. התערוכה עבורי היא נתינת מקום לעולם, שבו האמנים מבטאים שיח על אהבה בכל רובד אפשרי. התערוכה כוללת ביטויים של אהבה על צורותיה ומורכבויותיה והיא מהווה במה לצופה להזדהות עם אותם אמנים הנחשבים לקול חברתי בימים אלו. זו עמדה חשובה לי כאדם, כיוצרת וכאוצרת".

לדבריה, הקונספט הייחודי של התערוכה מתאים לסינמטק תל אביב, שבו מתקיימות מדי חודש תערוכות. "האווירה של התערוכה, הרעיונות היצירתיים, המגוון העשיר של יוצרים ויצירות, כולל קליפים שיוצגו, מתאימים לאווירה של הסינמטק שנערכים בו אירועים רבים, פסטיבלים, סרטים, הופעות והרצאות. יש גם משמעות למיקום התערוכה בכניסה לסינמטק. כשהייתי בפריז אהבתי מאוד את כיכר פומפידו, מקום שיש בו מוזיאון ואמנות קלאסית לצד אירועי תרבות כמו מייצגים של אומנות צעירה ותוססת. חודש מרץ מסמל את האביב וזה מתאים לנושא האהבה. ה- zoomהוא כמובן חלק מתקופתנו כי התקשורת האנושית עברה ל-zoom בכל תחומי החיים: חינוך, הייטק, כנסים, דייטים, סדנאות ועוד. המרחב הבין אישי והתקשורת בארץ ועם חו"ל עברו ל-zoom, וזאת חלק מהאמירה ומהתקופה שבאות לידי ביטוי בתערוכה".

המשורר יהורם גלילי עם שיר שלו המוצג בתערוכה בשילוב ציור של מיטרה אריאלי, צילום: גליה שכטר

גליה שכטר עוסקת מזה שנים רבות בציור ובכתיבה. היא הציגה את יצירותיה בתערוכות יחיד וקבוצתיות בארץ ובחו"ל. החיבור בין המילה הכתובה לדימוי הוויזואלי מעסיק אותה כיוצרת וגם כאוצרת. היא הוציאה לאור ארבעה ספרים: ספר השירה "מושיטה לך אדי אוקיאנוס" (הוצאת הקיבוץ המאוחד), ספר הילדים "כנפי הקסם של אמא" (הוצאת סער), "הקטר הכחול שיכול – אמנות כביטוי ליכולת" (בשיתוף אוניברסיטת חיפה, הקרן ליוזמות חינוכיות ומשרד החינוך), וספר השירה "דבש, ים וזהב" (הוצאת ספרא") שבו מופיעים שירים, ציורים וצילומים מתערוכות שלה בארץ ובעולם.

יצירותיה שיוצגו בתערוכה החדשה יכללו הדפס שמשלב ציור, שירה, צילום. "הנושאים של יצירות אלו מדברים על מרחבים של אהבה, זוגיות, אהבה לבן שלי, למשפחה, שירים מנופי הילדות ונופי הארץ וחו"ל, אני עוד מתלבטת לגבי העבודה שאציג. עדיין לא החלטתי איזה מבין הביטויים הרבים של האהבה אני מציגה. בשנת 2022 צורות האהבה והמשפחות שקיימות הן מגוונות, והפיתרונות הם עשירים ומגוונים. כיום יש משפחה חדשה ודרכים נוספות לבטא אהבה וליצור משפחה והורות, כאוצרת וכיוצרת אציג אושר ועושר מופלא מעולם האהבה שלי שהפך גם לביטוי באומנותי".

יצירה של עמיר תומר בתערוכה "ZOOM לאהבה", צילום: פרטי

לדבריה, החיבור שלה לנושא התערוכה נובע מכך שהריפוי האמיתי שלנו נעשה ברובד האישי, הבין אישי, הזוגי והחברתי. "אנו ניזונים מאהבה, מייצרים אהבה וזה חיוני לקיומנו. זה לא תמיד קונקרטי במובן של בני זוג כי יש הרבה צורות לאהבה. פסיכולוגים רבים, חוקרים, אומנים ופילוסופים עוסקים במושג הזה, והספרייה האישית של כולנו מלאה בספרים על אהבה ובפס הקול של החיים: המוזיקה, הטבע, הנוף האנושי והחברתי מוזן מאהבה. צריך לזכור שהליבידו כיסוד חיים הוא גם האגרסיה במונחים של פרויד. בשנים האחרונות אני עוסקת בנושא האהבה וגם בחיפוש אחר היופי, למרות המורכבות והצד הנמוך של החיים. התשובה שמצאתי טמונה בכוח של האומנות והאהבה, שמחזירות את כולנו לפסים אנושיים שבתקופה זו יותר הכרחיים. כולנו נעים בתוך המחדלים ובכוח המורכב של החיים, שמייצר אפלה וקושי, ובתוך הכוח שמביא ריפוי, איכות חיים ואנושיות. ובדיוק בכל זה עוסקת התערוכה".

שיר של יחי לוי בשילוב יצירה של מרי קרקו בתערוכה "zoom לאהבה", צילום: יח"צ

לדף הפייסבוק של האומנית ואוצרת האומנות גליה שכטר:
https://www.facebook.com/profile.php?id=1840284324

התערוכה "zoom לאהבה" (אוצרת: גליה שכטר) תוצג בסינמטק תל אביב, שפרינצק 2, תל אביב,
עד ל-30.3.
פתיחת התערוכה תתקיים ב-1.3.22 בשעה 19:00.
שעות ביקור בתערוכה
:
פתוח כל ימות השבוע בין השעות 09:00 עד 23:00.

יצירה של עדן שפילמן בתערוכה "ZOOM לאהבה", צילום: פרטי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »