לרגל יום המאבק באלימות נגד נשים התקיים פאנל משפטי בתכנית "הקול טוב" עם נטלי פורטי (רדיו סול, כל רביעי 16:00-18:00) עם עו"ד עינבר לב, מומחית לדיני משפחה, ועו"ד קובי צאיג, שעוסק בחדלות פירעון.
לדברי עו"ד לב, אווירת מי טו טרם חלחלה לאולמות בית המשפט. "לצערי יש קלות ראש להטרדות מיניות בתוך בית המשפט. זה קורה בין היתר בגלל תלונות שווא".
האם יש אלימות נגד גברים?
"אני לא נתקלתי באלימות נגד גברים ואני בתחום הזה כבר 20 שנה".
עוד התייחסה עו"ד לב למקרה מאוד חריג שהגיע למשרדה. בני זוג התגרשו לאחר 18 שנות נישואים בשנת 1993. במועד זה הם חתמו על הסכם גירושים, שקיבל עוד באותו היום תוקף של פסק הדין. אחד הסעיפים בהסכם קבע, כי אם בעתיד הגבר יקבל פיצויים ממקום עבודתו, האישה תהיה זכאית למחציתם.
עו"ד קובי צאיג התייחס לנושא הגירושין כשיקול אם לעבור יחד או בנפרד הליך של חדלות פירעון. "היה אצלי לקוח שיש לו חובות של מיליונים שאמר לי 'אם אשתי תדע היא תתגרש ממני'. השאלה אם לעבור את התהליך הזה יחד תלויה במה שמים בראש: את הזוגיות או את הכסף", אומר עו"ד צאיג. "אם מחליטים להישאר יחד אפשר למצוא דרך לעשות את זה גם כשהמצב הכלכלי קשה".
עוד הוא אומר כי "אם מישהו מתכנן גירושין ולמכור את הבית כדי להתחמק מחדלות פירעון שיידע שבית המשפט הולך שבע שנים אחורה, ובמקרים מסוימים אף יותר. גם חסכונות של מאות אלפי שקלים יכולים להתגלות בחקירה בבית משפט".
אלו ליקויים אתה רואה בחוק?
"חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי רחוק מלהיות מושלם. מצד אחד, רוצים לשקם את חדל הפירעון, אבל על פי החוק החדש מוכרים את הבית אלא אם יש ברירה אחרת, וזה פוגע בשיקום של החייב כי הוא מוצא את עצמו ללא קורת גג. רצו לקצר את זמן ההליך, אבל הטילו תשלומים חודשיים בלתי אפשריים על בני הזוג והתוצאה היא שיותר ממחצית האנשים שהחלו את התהליך לא מסיימים אותו. זו הסטטיסטיקה. ניסו להשיג דבר אחד והשיגו את ההיפך. בנוסף, הסכום שמשאירים לזוג לחיות ממנו מגוחך. אנחנו מדברים על 3,000-4,000 שקל בחודש. זוג לא יכול לחיות מזה".
לסיום, סיפרה עו"ד לב על המשרד שלה, שעוסק בין היתר בהסכמי גירושין, ירושות וצוואות.
ליצירת קשר עם עו"ד עינבר לב צרו קשר דרך אתר המשרד