נופר שמואל, צילום: מור צידון

"עשיתי הכול בצעדים קטנים, תוך שמירה על התפתחות מקצועית"

נופר שמואלי, אושיית רשת באינסטגרם ובלוגרית מובילה, מספרת על הטרנדים הכי חמים בתחום הציפורניים שהביאה לארץ ובהם מותג הלק ג׳ל הנמכר ביותר, על קבוצת הפייסבוק הגדולה שהקימה ועל האקדמיה המצליחה גוד לק בביל"ו סנטר שאותה מנהלים היא ובעלה עודד

"בדרך כלל מתחילה להתגבש זהות אישית בתקופת הנערות. אני זוכרת שהיה לי קשה לגבש זהות כזאת,  מכיוון שכל הזמן נקרעתי בין שתי סוגי חברות: העממיות והמשכילות. מכל קבוצה ידעתי לקחת דפוס התנהגות מסוימת, ותמיד התאמתי את עצמי לקבוצה. כבר אז הרגשתי שונה, כי הייתי צמאה לסביבה מתפתחת יותר. זה גם מסביר מדוע מאוחר יותר נמשכתי לסביבה של מבוגרים ממני, שהרגשתי שיש לי מה ללמוד מהם. תמיד חשבתי שבגיל 35 אשתעמם, אבל כיום אני מבינה  שאני לא יכולה להשתעמם".

כך אומרת נופר שמואלי, הנחשבת לגורו של עולם הציפורנים, אושיית רשת באינסטגרם ובלוגרית מהמובילות בתחומה עם יותר מ-31,000 עוקבים, והביאה לארץ את הטרנדים הכי חמים בארץ. היא ייסדה ומנהלת את קבוצת הפייסבוק "בניית ציפורניים וג'לים למקצועיות ותלמידות", המונה מעל 8,500 עובדות מקצועיות ותלמידות. היא גם בעלת מותג הלק ג׳ל הנמכר בישראל כבר מעל ארבע שנים ברציפות: MIA BELLA PROFESSIONAL.

בכל ביקור בחו"ל הביאה כמות מכובדת של ג׳לים מכל מיני חברות. "היו לי על המדפים מוצרים של מאות סוגי חברות, ובכל חברה אהבתי דבר אחר. עודד ואני חשבנו: 'למה שלא נייצר מותג לק ג׳ל משלנו שיהיה מורכב מכל הדברים שאהבנו? מכל מותג שמצא חן בעיניי ניקח השראה למרכיב בלק שלנו'. וכך היה, קראנו לו: הג׳ל המושלם לנייליסטית. זה כמו לקחת את החלק הטוב ביותר של מאות סוגי רכבים ולהרכיב מהם מכונית מושלמת מכל הבחינות. לאחר ששיווקנו את הלק ודאגנו להמחיש את היתרונות שלו, קיבלנו תגובות רבות שהתפשטו במהרה ברשתות החברתיות. אנו מקפידים לשמור על הרמה הגבוהה של המוצר, לחדש ולייצר פיתרונות לנייליסטיות ברמה הכי מתקדמת".

נופר שמואל, צילום: מור צידון

נופר, בת 34 ממזכרת בתיה, אם לשני בנים ונשואה לעודד, ויחד שניהם מנהלים את אקדמיית גוד לק בביל"ו סנטר הסמוך לרחובות. האקדמיה מתפרשת על 250 מ"ר וכוללת כיתות לימוד, חנות אונליין עם מותג משלה, שבעה עובדים ומאות תלמידות וקוסמטיקאיות מקצועיות שהוכשרו בטכניקות ייחודיות ומתקדמות ביותר. מזה 15 שנה היא עובדת בתחום והקימה את העסק שלה כבר בשנת 2010, לאחר שהפכה למורה ולמרצה בעלת תעודות הכשרה בין לאומיות.

כבר כילדה שגדלה בקרית עקרון הבינה נופר שהיא לא כמו כולם ושלא תצליח לרצות את הוריה. כך במקום לתכנן ולבנות בתים, בימים אלה היא מתכננת ובונה ציפורנים במגוון רחב של צבעים ודוגמאות. "לפני הגיוס לצבא הציעו לי ללמוד י"ג וי"ד בבית הספר ללימודי אדריכלות ועיצוב פנים. זו הייתה הצעה נחשקת, שהובטח איתה תפקיד מקצועי כולל ניסיון שיעזור לי בחיים. אישית פחות התחברתי לאדריכלות ויותר לעיצוב פנים והרגשתי שעתידי הוא כמעצבת פנים".

בשליש הראשון של הלימודים נפצע המורה לעיצוב פנים בתאונה קשה וכתוצאה מכך נעדר כל השנה מבית הספר. לכן היא נאלצה ללמוד אדריכלות בלבד – למרות שלא התחברה לזה בכלל. בשנה השנייה ללימודיה החליטה להפסיק את הלימודים לאחר שהתברר שאותו מורה לא יחזור ללמד. "הוריי התנגדו לכך בתוקף, אבל ידעתי שאיני בנויה לכך, ולכן החלטתי לפרוש מהמקצוע והתגייסתי לצבא".

בשירותה הצבאי הכירה נופר את עודד, שהפך לבן זוגה ולאחר ארבע שנים הם התחתנו. בהמשך הוא הצטרף אליה לעסק. לאחר שהפכה לאמא וילדה את בנם הבכור רוי, השתנה לגמרי סדר העדיפויות שלה.  "נהניתי לגדל את רוי והורדתי הילוך מבחינה מחשבתית ומבחינה מקצועית. כשנולד בננו השני טאי העסק היה ברמה גבוהה יותר, והפעם לא יכולתי לאפשר לעצמי חופשת לידה אפילו של מעל שבועיים. האימהות שלי לא באה לידי ביטוי כמו בעבר, וללא ספק העבודה שלנו באה פעמים רבות על חשבון הילדים. אנו משתדלים לפצות על כל בעיקר בשישי ובשבת וכמובן בחופשות המשפחתיות".

לנופר יש זיקה לתחום האסתטיקה. כבר מגיל 16 עסקה בעיצוב ציפורניים באופן חובבני, אבל נהנתה מאוד מכך בזמן שחברותיה נהנו לשבת במפגשים חברתיים או לבלות. במהלך שירותה הצבאי עיצבה גבות לחלק מחברותיה החיילות, וקיבלה מחמאות רבות על הלק שעיצבה לציפורניה. כבר אז היא התעניינה בלימודי קוסמטיקה רפואית המשלבת את תחום הציפורניים.

נופר שמואל, צילום: מור צידון

שבוע בלבד לאחר שחרורה מהצבא התחילה ללמוד "ומבין עשר תלמידות בכיתה שבה למדתי אני היחידה ששרדה עד היום. הלימודים של פעם לא היו מפותחים כמו היום, והיה לגמרי לא פשוט להתברג במקצוע. בסיום הלימודים ראיתי בעיתון מודעת דרושים של קוסמטיקאית שמחפשת מישהי שתשכור אצלה עמדה לציפורניים. שכרתי את העמדה, ורק אחרי שבוע נכנסה לקוחה אחת שחזרה לתיקון שלוש פעמים אחרי הטיפול. הבנתי שזה לא בשבילי, ארזתי הכול וחזרתי הביתה בוכה באוטובוס. אמא שלי שהאמינה בי מאוד אמרה לי: 'את לא פורשת. מחר ב-16:00 תפגשי אותי בקניון. יש דוכן של לק-ג'ל. נלך לראות אם צריכים שם עובדות'. לאחר ריאיון עבודה התקבלתי, ולימים הפכתי לאחראית משמרת בסניף".

אחרי שנה וחצי הבינה שהיא צריכה יותר מזה, ושכרה עמדה אצל מעצב שיער ובהמשך דוכן בביל"ו סנטר. כיום היא שוכרת שטח של 250 מ"ר בצומת ביל"ו סנטר עבור אקדמיית גוד לק שהקימה. "עשיתי הכול בצעדים קטנים, תוך שמירה על התפתחות מקצועית, התעדכנות בטרנדים, טיסות ללימודים ולהשתלמויות בחו"ל, סרטונים וטיפים רבים שהעליתי לרשתות החברתיות. הכול נעשה בגובה העיניים, כי אף פעם לא שכחתי מאיפה התחלתי".

היא הקימה את גוד לק בביל"ו סנטר עם השם שהמציא גיסה. היא התחילה מדוכן לטיפולי מניקור פדיקור, ותוך זמן קצר העסיקה 4-3 עובדות. "עם הזמן לקוחות שבאו לטיפול שאלו אם אני יכולה ללמד אותן. בהתחלה לא לקחתי את זה ברצינות, אבל עודד בעלי דחף אותי לעשות זאת. כך התחלתי ללמד אחת על אחת, וכשראיתי שזה עושה לי טוב ומרענן אותי, הבנתי שאני רוצה להמשיך. כך התחלתי ללמד זוגות, וכשהמקום נעשה צפוף עברתי למקום גדול יותר עם שתי קומות בביל"ו סנטר. שם יכולתי ללמד במקביל ארבע תלמידות. כשהתלמידה הייתה מסיימת, היא הייתה רוצה לרכוש מוצרים. כך הגה עודד את הרעיון לפתוח חנות למוצרים, שהתחילה כארון וכיום היא חנות עם מגוון רחב של מוצרים מקצועיים".

נופר שמואל, צילום: מור צידון

היא נחשבת לאחת המדריכות הראשונות בארץ שלימדו בקונספט כזה, והיתרון שלה היה בוויראליות הגדולה שלה ברשתות החברתיות, אז בפייסבוק, ובביקוש הגדול שהיה ללימודים אצלה, כולל תקופת המתנה של 5-4 חודשים למעוניינות בכך. בקומה התחתונה פעל המכון לטיפולי לק ג'ל שבו עבדו שבע עובדות, ובקומה העליונה פעלו כיתת לימוד וחדר לטיפולים לקוסמטיקאית ששכרה אותו.

מכון הטיפולים היה בין המוצלחים בארץ והיא והעובדות שלה היו 'מפוצצות' בעבודה, "אבל עם הזמן הבנתי שזה הרבה פחות כלכלי מללמד. בהנהלה של ביל"ו סנטר ביקשו שנפנה את המקום לטובת שיפוצים. זו הייתה עבורי הזדמנות לסגור את מכון הטיפולים ולהתמקד רק בלימודים. מאות לקוחות, שנאלצו למצוא פיתרון אחר,  היו ממש מבואסות ועד היום מבקשות ממני שאחזיר את המכון מרוב שהיו מרוצות".

נופר לא תשכח לעולם את תלמידתה הראשונה עדן, שהיא טיפלה בציפורניים שלה. "יום אחד היא ביקשה שאלמד אותה אבל לא הבנתי: 'אני? ללמד?'. היא כל כך התעקשה עד שבסוף זה קרה. תיעדתי את הקורס שהעברתי לה, העליתי אותו לפייסבוק והתחלתי לקבל לא מעט פניות מבנות שרצו שאלמד גם אותן. מלימודים של אחת על אחת אני מעבירה כיום שיעור ל-12 תלמידות. עם הזמן רכשתי מיומנות ומקצועיות לשלוט על כיתה, דבר שלגמרי לא פשוט. אני יודעת לגעת בתלמידה ולזהות קושי".

היא נרשמה ללימודים לא פשוטים בחו"ל כדי לחוות כיצד מגישה תלמידה בשיעור, וכך למדה הרבה דברים שבזכותם הכתיבה נהלים חדשים לאקדמיה שלה. לפני כמה שנים הייתה חברה בקבוצת פייסבוק, שבה חברות נייליסטיות ששיתפו תכנים והתייעצו זו עם זו. לדבריה, כנראה הפריע למנהלות הקבוצה שהיא שיתפה תכנים שלה. "אולי הרגיש להן שאני מתקדמת מדי ברמה כי זה קצת איים עליהן מקצועית. החליטו להדיח אותי מהקבוצה בתירוץ מוזר: 'העלית יותר מתוכן אחד היום'. פתחתי קבוצה משלי, שבה אני מעלה כמה תכנים שארצה. כיום הקבוצה, שנקראת 'בניית ציפורניים וג'לים למקצועיות ותלמידות',  מונה 8,500 משתתפות ועוד היד נטויה".

נופר שמואל, צילום: מור צידון

כיצד את ועודד מסתדרים בעבודה המשותפת של ניהול העסק?
"כל זוג שעובד ביחד יגיד שזה לא קל. יש חילוקי דעות, זוויות ראייה והחלטות שונות, אבל למדנו שביחד אנו כוח גדול. במקרים, שבהם קשה לנו להתנהל ביחד, אנחנו מנסים להגיע לעמק השווה ומנהלים משא ומתן. כל אחד מאיתנו עסוק בתחום שלו. עודד אחראי על ייצוא, ייצור, מלאים, כספים, ספקים ועוד. אני אחראית על האקדמיה, התכנים, חידושים, העשרה מקצועית, בחירת קולקציות, בחירת מוצרים, פיתוח מוצרים, שיווק קורסים, שיווק מוצרים, צילום, מענה לתלמידות ועוד".

לאתר של אקדמיית גוד לק:
https://www.goodlak.co.il/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »