יצירה של האומן יבגני גופמן, צילום: יח"צ

מבוכי הנפש של האומן יבגני גופמן

יבגני גופמן ישיק את התערוכה "מבוכי נפש" (אוצרות : ד"ר גליה דוכין אריאלי ומיכלי אדלר) ב- Global Art, הגלריה לאמנות גלובלית וישראלית, שתיפתח ביום שישי 6.10 בשעה 12:00, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13 בתל אביב

יבגני גופמן הוא אמן בינלאומי חבר אגודת האמנים הפלסטיים בישראל וחבר אגודת האמנים הפלסטיים בפריז  UNESCO. הוא נולד ברוסיה בעיר קורסק. בגיל 17 התקבל לפקולטה לאמנות באוניברסיטה. לאחר שירות בצבא האדום חזר ללימודים וסיים תואר שני. גופמן התמחה בכל תחומי האמנות ובכל סוגי הטכניקות אבל מאז ומתמיד בחר את הציור בשמן על קנווס.

בשנות ה-90 בגיל 25 הגיע גופמן לדימונה עם אשתו ובתו בת השנתיים. הכל היה זר. השפה, מזג האויר, האנשים, המראות, הריחות. יבגני מספר: " בתור אמן הרגשתי גרוע. דימונה הייתה אז  עיר בלי אמנות. בבית הספר לא היה שיעור שנקרא "שיעור אמנות" היה "שיעור מלאכה". לא הייתה הבנה ולא הייתה התעניינות באמנות. עד מהרה השתלב יבגני במשרד החינוך ופתח מגמה לאמנות בבית הספר לקהילת העבריים בדימונה, שם פיתח את התחום ובהמשך הגיש תלמידים לבגרות בחמש יחידות. לאחר תקופה עבר עם משפחתו לבאר שבע ושם התחבר לקהילת האומנים התוססת ומצא בעיר את מקומו.

יצירה של האומן יבגני גופמן, צילום: יח"צ

"הציור בשבילי הוא דרך חיים ודרך לבטא את העולם על פי תפיסתי. בתהליך הציור מתרחש בתוכי דיבור עם הנפש, מה אני מרגיש, מה אני רואה ואז נובט הרצון לספר על זה. מתעורר  דחף חזק להביע ולייצג את הרגשות על הקנבס. אני מצייר את מה שאני מרגיש בסביבה שבה אני חי, את מה שאני חולם. אם אני נתקל בסיפורים מסוימים, זה גורם לי להעביר את הרגשות לקנבס. בדרך כלל אני עושה הרבה סקיצות ורק בסוף בסוף זה עובר לקנבס. הרעיון לציור יכול להיות קיים בתוכי חודשים ולפעמים אפילו שנים עד שלבסוף הרעיון מוצא את מקומו על הקנבס. המשימה העיקרית מבחינתי היא להעלות על הקנבס את כל האנרגיה שהצטברה בי ואת כל הרגש. בעיות טכניות אין לי".

גופמן מתמחה בפילוסופיה יפנית ובאומנויות לחימה ודוגל באמנות של שיטה ללא שיטה. הרגשות משתנים הסיפורים משתנים המציאות משתנה ולכן סגנון עבודותיו משתנה. ההתממשות על הקנבס מתקיימת לפעמים בסגנון סוראליסטי ולפעמים קוביסטי, לפעמים ריאליסטי ולפעמים אבסטרקטי. "הרי אני מרגיש היום אחרת ממה שהרגשתי אתמול. אני חי את החיים בהבנה שהכול זורם והבן אדם לא נכנס פעמיים לאותו נהר".

יצירה של האומן יבגני גופמן, צילום: יח"צ

לצד האמנות עוסק יבגני גופמן ברפואה הוליסטית ובכרומותרפיה. שיטת ריפוי המביאה לאיזון הצ'קרות ולאיזון בחיים. "בתהליך הטיפול  אני תמיד מחפש את הטריגר. את הנקודה שממנה מתחיל הכאב. שם אני נוגע או לא נוגע ומשם מתחיל תהליך הריפוי. זה תהליך הדומה לתהליך היצירה שגם בו ישנו החיפוש אחר  נקודה אחת מסוימת שממנה מתחיל הכל". על פי תורת הכרומותרפיה, נפש האדם מחוברת לצבע והאיזון צריך להישמר, מכאן קורה, שבתהליך ריפוי מתרחש חיבור לצבע שחסר לנפש המטופל ובכך מתחיל תהליך הריפוי. לאורך הטיפול יבגני נעזר רבות  בציוריו, והצבעים, הדימויים והסמלים שעל הקנבסים שלו משפיעים מיידית על המטופל.

"באמנות שלי אני שואף להשפיע על הצופה בדומה לתהליך הריפוי בעזרת כרומותרפיה. אני שואף שיתרחש החיבור האמיתי והרגשי בין הצופה לצבעים ולדימויים  שעל הקנבס", הוא אומר.

יצירה של האומן יבגני גופמן, צילום: יח"צ

התערוכה "מבוכי נפש" תוצג בימי שלישי עד חמישי בשעות 11:00 עד 18:00,
וביום שישי ובשבת מ-10:00 עד 14:00.
נעילה: 4.11.2023

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »