עדי פרילינג אנקורי, צילום: איה הקטין

"אני מחויבת להפוך את העיר שלנו למקום טוב יותר לחיות בו"

עדי פרילינג אנקורי, ילידת הוד השרון ודור חמישי במגדיאל, נינתו של יהושע פסמניק גואל אדמות מגדיאל, מגלה מדוע החליטה להתמודד בבחירות הקרובות על ראשות עיריית הוד השרון ומהן תכניותיה עבור התושבים והתושבות בתחומי החיים המרכזיים: מעורבות חינוכית קהילתית, פיתוח כלכלי, קיימות סביבתית ובטיחות הציבור

"אני מחויבת להקשיב לצרכים ולדאגות של כלל התושבים ולקבל החלטות שהן לטובת העיר. "כשאבחר, אפעל ללא לאות להפוך את הוד השרון לעיר שכולנו אוהבים ומקבלים בה את השירות הטוב ביותר. כמועמדת לראשות העיר הוד השרון אני מחויבת להפוך את העיר שלנו למקום טוב יותר לחיות בו, לעבוד ולהקים משפחה. החזון שלי עבור הוד השרון הוא עיר תוססת, מכילה ובת קיימא. באמצעות עבודה משותפת ביחד נוכל ליצור עתיד טוב יותר עבור המשפחות שלנו, העסקים והקהילה כולה".

כך אומרת עדי פרילינג אנקורי, המתמודדת בבחירות המוניציפליות הקרובות על ראשות עיריית הוד השרון. פרילינג אנקורי היא דור חמישי במגדיאל, נינתו של יהושע פסמניק, גואל אדמות מגדיאל יחד עם יהושע חנקין. לדבריה, "הפרדס הראשון במגדיאל ניטע ביום שבו נולד סבא שלי דניאל פסמניק נולד , בשנת -1929.

עדי, המכהנת כממונה על המועצה הדתית נשר החל ממרץ 2022, עוסקת בעיקר בנושאים כמו: קידום מעמד הילד/ה, רווחה, חינוך, נגישות וצרכים מיוחדים, עסקים, קיימות ובריאות, קהילה, התנדבות, אלרגיות, נוער וצעירים. היא בת 37, נשואה לירון ואימא ליאיר אברהם בן שש וחצי וליונתן בן שלוש וחצי (ילד עם עיכוב התפתחותי הלומד בגן מיוחד-שפתי).

פרילינג אנקורי בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות וניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית נתניה ובוגרת תואר שני בניהול סכסוכים וגישור בחוג למדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב. מגשרת מוסמכת, בעלת תעודת הוראה בהוראת מחוננים לכיתות ז'-י"ב בחוג למדעי החברה ואזרחות במכללה האקדמית בית ברל. היא דירקטורית מוסמכת, בוגרת קורס מנהיגות מוניציפלית מטעם אוניברסיטת בר אילן ובוגרת סמינר טאוב להובלת מדיניות ורפורמות בגיל הרך.

משנת 2014 ועד לשנת 2019 כיהנה כסגנית יו"ר עמותת 'אלומה להנחלת ולהנצחת השואה והגבורה בישראל'. מזה כ-14 שנה היא משמשת מנהלת פרויקט סלי מזון ושיפוץ בתים עבור ניצולי השואה וקשישים בהוד השרון. היא סיימה תפקיד בעיריית רעננה לאחר עשור כמנהלת מנהיגות נוער, יזמות והדרכה, שם למדה במשך שנים על ההתנהלות הבירוקרטית העירונית, על התהליכים והאפשרויות לקידום ועל מתן שירות טוב יותר לבני הנוער. במהלך מבצע "צוק איתן" הקימה את 'מטה החבילות הוד השרון' שסיפק 21 אלף חבילות לחיילי צה"ל.

בין היתר, הקימה את ועד בעלי העסקים בהוד השרון ואף שימשה יו"ר שלו, ולשעבר סמנכ"לית 'תנועת הנוער אדר' – לפיתוח מנהיגות חברתית נגב-גליל. היא ניהלה פרויקט לקידום הקהילה האתיופית בהוד השרון בשם "מגלים את יופיים" בבית הספר שיל"ה בעיר. כמו כן הפיקה בפסטיבלים שונים בארץ ובהם: בומבמלה, בראשית, סגול ועוד.

עדי פרילינג אנקורי, צילום: איה הקטין

היא מייסדת ובין מנהלות קבוצת הרשת "נלחמים ונאבקים למען הילדים" הפועלת למען פיקוח ראוי, איכות טיפול וביטחון לילדי ישראל. הקבוצה הוקמה בעקבות מותם של יסמין וינטה ודויד דייגי במשפחתונים שבהם התחנכו. היא הייתה ממובילות מחאת הפיקוח על הגיל הרך וממובילות חוק הפיקוח וחוק המצלמות, שהועבר בשנת 2019 בזכות המחאה הציבורית שנעשתה ארבע שנים קודם לכן, וממובילות מחאת הקוטג'/האוהלים בהיותה סטודנטית במכללה האקדמית נתניה.

היא בוגרת תעודת הליצן הרפואי בשירות הרפואה מטעם בית החולים אסף הרופא. "בגיל 16 הייתי הליצנית הרפואית הצעירה ביותר בישראל, ועשיתי את הקורס השני בארץ בליווי פאצ' אדאמס ושלומי אלגוסי, הליצן הרפואי הראשון בארץ", היא נזכרת. היא זוכת פרס "המנחה של המדינה" לשנת 2018. הפרס הוענק בגין מתן דוגמה אישית של מופת למנהיגות ומצוינות, העצמה וחינוך לערכיות לבני הנוער. היא קיבלה את עיטור מלחמת לבנון השנייה ועיטור מצטיינת חטיבת הנח"ל. דירקטורית לשעבר בחברת "אלומה" לקידום התרבות הספורט והפנאי בהוד השרון, ומזה שמונה שנים היא מייסדת ומנכ"לית עמותת 'אנשים ומעשים טובים' הפועלת לרווחת אוכלוסיות מעוטות יכולת: קשישים, ניצולי שואה, משפחות מיוחדות ומשפחות מעוטות יכולת.

הפלטפורמה של עדי פרילינג אנקורי מתרכזת בארבעה תחומים מרכזיים: מעורבות חינוכית קהילתית, פיתוח כלכלי, קיימות סביבתית ובטיחות הציבור. "בראש ובראשונה אני מאמינה שמעורבות קהילתית היא קריטית להצלחתה של כל עיר. כראש עיר אפעל ליצירת הזדמנויות נוספות לתושבים להשתלב בשלטון המקומי ובתהליכי קבלת החלטות. זה כולל פגישות קבועות בעירייה, פורומים מקוונים ויוזמות אחרות שנועדו להגביר את השקיפות והאחריות", היא אומרת.

לדבריה, חינוך הוא אחת ההשקעות החשובות ביותר בכול עיר. "כראש עיר אתן עדיפות למערכת החינוך, ואפעל לכך שלכל תלמידי הוד השרון תהיה גישה לחינוך איכותי המעניק להם כלים לחיים ומפתח אצלם יזמות, למידה עצמאית, יצירתיות ורצון להגשמת חלומות ושאיפות. זה כולל הגדלת המימון לבתי ספר, הרחבת הגישה לתוכניות חוץ לימודיות והשקעה בטכנולוגיה ובמשאבים חינוכיים. יתר על כן, אני מאמינה שחינוך צריך להיות מכיל ונגיש לכולם. אפעל להבטיח שתלמידים עם צרכים מיוחדים יקבלו את התמיכה הדרושה להם כדי לשגשג בכיתה, ולכול התלמידים יהיו הזדמנויות שוות להצליח ללא קשר לרקע הסוציו-אקונומי שלהם. אקים קרן מלגות לזקוקים לסיוע בלמידה ומערך בנק זמן, שיעניק שיעורים פרטיים בתמורה למעורבות קהילתית או מתן שווה ערך כסף לקידום התלמידים והתלמידות בעיר".

היא מודה כי מבחינה תרבותית להוד השרון יש היסטוריה עשירה, שורשים חזקים ואוכלוסיה מגוונת. "אפעל לקידום אירועי תרבות ויוזמות המציגות את מורשת העיר ומדגישות את תרומתם של תושביה. זה כולל תמיכה בארגוני אומנות מקומיים ויוזמות שמקרבות אנשים ומטפחים תחושת קהילה. כמו כן אני מאמינה בכך שחילופי תרבות ודיאלוג חשובים לבניית גשרים וקידום הבנה בין קהילות שונות. אפעל ליצירת שותפויות עם ערים וארגונים אחרים החולקים את הערכים שלנו ומחויבים לקידום גיוון והכלה. המצע שלי בנושא חינוך ותרבות בהוד השרון מתמקד בקידום נגישות והכלה. באמצעות  השקעה בחינוך ותמיכה ביוזמות תרבותיות נוכל ליצור עיר עשירה בהזדמנויות וגאה במורשת שלה. אני מחויבת לעבוד עם תושבים ובעלי עניין כדי להשיג מטרות אלו ולהפוך את הוד השרון לעיר מסבירת פנים, תוססת ומכילה".

בנוגע לפיתוח הכלכלי של העיר, המטרה שלה היא למשוך עסקים חדשים לאזור, תוך תמיכה בקיימים. "זה יכלול עבודה עם יזמים מקומיים כדי לספק משאבים ותמיכה לצמיחה, כמו גם שיתוף פעולה עם שותפים אזוריים כדי ליצור הזדמנויות עבודה חדשות לתושבים", היא מדגישה.

קיימות סביבתית היא נושא מרכזי נוסף עבורה. "אני מאמינה שזו אחריותנו להגן על היופי הטבעי של העיר שלנו ולהפחית את טביעת הרגל הדורסנית שלנו. לשם כך אפעל ליישום מדיניות ויוזמות ידידותיות לסביבה כמו: הרחבת אפשרויות התחבורה הציבורית וקידום פתרונות אנרגיה מתחדשת.

לבסוף, בטיחות הציבור היא מעל הכל. אעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם רשויות אכיפת החוק וארגונים קהילתיים כדי להבטיח שהרחובות שלנו יהיו בטוחים ומאובטחים עבור כל התושבים. זה כולל השקעה בטכנולוגיה ובמשאבים חדשים כדי לתמוך במשטרה שלנו, כמו גם עבודה למניעת פשע וטיפול בגורמים השורשיים לאלימות בקהילה שלנו".

מדי יום, כך היא מגלה, היא מקבלת פניות רבות מתושבים ובעיקר מתושבות מודאגות. "90% מהפניות האלה הן בנוגע לילדים של כולנו שהם הכול בשבילנו. החינוך והרווחה העירונית הן בראש סדר העדיפויות שלי. אני לא מסוגלת להירדם בלילה אם אני יודעת שאחד מהילדים שלנו בעיר סובלים, ולצערי רבים מהם סובלים מדי יום. אם לילד שלנו לא טוב בגן, הנפש שלנו לא רגועה. אם אין מספיק צוותים או לא מוכשרים אנו דואגים. אם הילד שלנו לא מקבל את שעות הסיוע המגיעות לו אנו מאוכזבים. אם הילד המיוחד שלנו אינו מקבל את כל המגיע לו במערכת העירונית ואנחנו צריכים לצאת מהעיר ולרכוש בכספינו חינוך לפי הזרם שאליו אנו משתייכים, תרבות פנאי, טיפולים פרה רפואיים וחוגים שעולים הון – אנו מבזבזים כספים וזמן יקר ובעיקר מותשים. מערכת עירונית אמורה לתכלל ולתת להם מעל ומעבר על מנת שיישארו בעיר, יצרכו את כל השירותים בעיר וילכו לישון בעיר כשהם סמוכים ובטוחים שנותנת להם מענה, שומרת על ביטחונם ובאמת מטפלת בתלונותיהם".

לסיכום, אומרת עדי פרילינג אנקורי כי "יש לנו עובדות ועובדי עירייה מצוינים, מקצועיים ובעלי מעוף, שבאמת רוצים לשפר את פני העיר, רוצים להיטיב אך נתקלים בחומה שאינה מאפשרת מעוף ומייצרת עבורם תסכול גדול. אני מסתכלת על התקציב הנוכחי של העירייה אך לא רואה בו בשורה. באתי לעשות ולשנות את חלקת האלוהים הקטנה שלנו, הוד השרון. מגדיאל, שסבא רבא שלי יהושע פסמניק קנה את אדמותיה עם יהושע חנקין, היא הקרקע היציבה שלי, הבית והמקום שבו משפחתי ואני נמשיך לגדל את ילדינו. על מנת להמשיך לגדל כאן ילדים צריך לעשות הרבה על מנת שהסביבה והמערכות העירוניות יוכלו להכיל כל זרם ומגזר בעיר".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »