סלט פסטה צבעוני צילום רונן מנגן
סלט פסטה צבעוני צילום רונן מנגן

בניחוח איטלקי: מתכון לסלט פסטה

לסלט פסטה יש תדמית מעט בעייתית – אולי משום שבמקרים רבים מכינים אותו משאריות פסטה שנשכחה במקרר, ועוד כמה מוצרים שיש במקרה בבית. אבל אם מבשלים את הפסטה בצורה מדויקת ובוחרים לה את החברים הנכונים – ירקות טריים, אגוזים קראנצ’יים, עשבי תיבול וגבינות טובות – התוצאה צבעונית, עסיסית ומצוינת לאירוח וגם לפיקניק. אם הכנתם את הסלט מראש ושמרתם בקירור, הוציאו אותו מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ורעננו מעט את התיבול עם זילוף שמן זית והוספת מעט עשבי תיבול טריים.

סלט פסטה צבעוני לכ- 4-6 מנות.

מרכיבים

1 חבילה של 500 גרם פסטה קצרה של גראפלו. כמו: פוזילי, רדיאטורי, פרפרים.
1 צנצנת 290 גרם של בצלצלים צלויים של Terredrude מסוננים מהשמן וחצויים
1 צנצנת 290 גרם רבעי ארטישוק משומרים של Terrecrude מסוננים מהשמן
200 גרם גבינת מנצ׳גו של TGT מגוררת
1כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
חופן עלי בזיליקום קרועים
100 גרם אגוזי מלך קלויים שבורים
חופן עלי רוקט
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
½1 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חצויות

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית Cirio
2 כפות חומץ בלסמי של Cirio
2 כפות ממרח פסטו
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. מעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים.
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים. אם לא מגישים מיד שומרים
במקרר ללא האגוזים. את האגוזים מוסיפים ממש לפני ההגשה לפריכות מקסימלית.

באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים מאיטליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
צרכנות

הפלה פרטית – מה חשוב לדעת

להפסקת הריון המתבצעת באופן פרטי יש לא מעט יתרונות שיכולים לאפשר לך הליך מקצועי, דיסקרטי ונכון לך. לכל מרפאה או גוף רפואי יש את הדרך

קרא עוד »