סלט קפרזה. צילום: דניס צייטלין

יובל פיס טועם ומתמנגל בסרפינה

שלחנו את יובל פיס לבקר במסעדת "סרפינה" בתל אביב ועל הדרך קיבלנו סיפור על ספינה טובעת ופסטה מעופפת שמושכת אליה את הקצפת של ניו יורק.

מסעדת "סרפינה", סניף תל אביב. הרשת הזו החלה בארצות הברית והיא הגיעה אלינו בסערה. למה הזכרתי את המילה סערה ביום חמסין בנובמבר? זאת מכיוון שהרשת הזו נוסדה על ידי ויטוריו ופביו, שני חברים טובים שהלכו לאיבוד בלב ים בספינה קטנה. בזמן שהם היטלטלו בין הגלים הם נשבעו שאם ייצאו בחיים מההרפתקה הזו הם יפתחו רשת מסעדות שתגיש את הפיצה הכי טובה ואת הפסטה הכי טעימה בעולם בזכות חומרי גלם טריים ואיכותיים.

מסעדת סרפינה

הבטיחו וקיימו 37 פעמים. הסניפים שלהם פרוסים על פני שבע מדינות, בהן אבו דאבי, טוקיו וריו דה ז'נרו, אבל אין ספק שהסניף הניו יורקי הוא המדובר ביותר, הרבה בזכות העובדה שהוא ממגנט אליו ידוענים כמו משפחת קרדישיאן, מלניה טראפ, משפחת קלינטון, ויקטוריה ודייויד בקהאם, ביונסה, ג'יג'י חדיד, לברון ג'יימס וליידי גאגא.

ויטוריו ופביו

ב-25 בספטמבר נפתח הסניף הישראלי ה-38 במספר. למשימה גייסו את השף אבי בילינסקי (טאיזו, כתית), שנשלח לניו יורק להשתלמות במסעדת האם. בתפריט יש מנות ראשונות מהטאבון כמו פוקצ'ה עם סלסת עגבניות, ארטישוק צרוב עם ריקוטה פרסקה (מנה מעולה), בורטה שמונחת על ברוסקטה בגריל, ברוסקטה טרטר בקר עם איולי עגבניות שרופות וכמובן פיצה.

אז לקחתי לשיחה את ויטוריו ופביו, חבר'ה נחמדים בסך הכל, אבל חובת ההוכחה עליהם. הם אומרים שחיכו 20 שנה להגיע לכאן ולי זה הזכיר את האמנים המזדקנים שבשיא תפארתם לא יודעים איפה ממוקמת ישראל על המפה ולעת זקנה – כשההייפ כבר לא מה שהיה – הם מגיחים לכאן כדי לדפוק קופה על שריר הנוסטלגיה שלנו.

אני שואל אותם מה סוד המשיכה שלהם לידוענים והם אומרים לי "אנחנו לא מחפשים סלבריטי. הם באים מעצמם". כשאני שואל אותם מה הייחוד של הרשת, הם אומרים כי "התשוקה לאוכל", נו באמת, קיבלתי קומוניקאטים טובים יותר ממרום שנותיי במקצוע. אני לא מבין גדול בתשוקה, ולא לחינם העדיפו על פניי את מיקי רורק ב"תשעה וחצי שבועות של שיכרון חושים", אבל באוכל אני מבין ואפשר להגיד שסרפינה מגישה אוכל טעים שמדבר בזכות עצמו ולא זקוק לתיווך של קלישאות.

סרפינה, איינשטיין 10 רמת אביב, תל אביב, שעות הפעילות בכל ימי השבוע מלבד ראשון החל מ-18:00 בערב, ראשון סגור, 03-6579080, לא כשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
אוכל

לחיי 2025

מבשלת הגיבור בכרמיאל מציעה חוויית בירה גלילית מושלמת. בשנים האחרונות הפכה כרמיאל לאבן שואבת לחובבי התיירות בגליל, ולא בכדי. בין הנופים הירוקים והאווירה הכפרית מסתתרת "מבשלת

קרא עוד »
טיולים ואטרקציות

הקאמבק של עכו

פנינת התיירות הצפונית מתחדשת ומזמינה את התיירים לאחר המלחמה להתפנק, לבלות ולקנות. קפצנו למלון בוטיק סיוואר והתאהבנו לאחר תקופה מאתגרת של מתיחות ביטחונית ומתקפות רקטות,

קרא עוד »