שלחנו את יובל פיס לבקר במסעדת "סרפינה" בתל אביב ועל הדרך קיבלנו סיפור על ספינה טובעת ופסטה מעופפת שמושכת אליה את הקצפת של ניו יורק.
מסעדת "סרפינה", סניף תל אביב. הרשת הזו החלה בארצות הברית והיא הגיעה אלינו בסערה. למה הזכרתי את המילה סערה ביום חמסין בנובמבר? זאת מכיוון שהרשת הזו נוסדה על ידי ויטוריו ופביו, שני חברים טובים שהלכו לאיבוד בלב ים בספינה קטנה. בזמן שהם היטלטלו בין הגלים הם נשבעו שאם ייצאו בחיים מההרפתקה הזו הם יפתחו רשת מסעדות שתגיש את הפיצה הכי טובה ואת הפסטה הכי טעימה בעולם בזכות חומרי גלם טריים ואיכותיים.
הבטיחו וקיימו 37 פעמים. הסניפים שלהם פרוסים על פני שבע מדינות, בהן אבו דאבי, טוקיו וריו דה ז'נרו, אבל אין ספק שהסניף הניו יורקי הוא המדובר ביותר, הרבה בזכות העובדה שהוא ממגנט אליו ידוענים כמו משפחת קרדישיאן, מלניה טראפ, משפחת קלינטון, ויקטוריה ודייויד בקהאם, ביונסה, ג'יג'י חדיד, לברון ג'יימס וליידי גאגא.
ב-25 בספטמבר נפתח הסניף הישראלי ה-38 במספר. למשימה גייסו את השף אבי בילינסקי (טאיזו, כתית), שנשלח לניו יורק להשתלמות במסעדת האם. בתפריט יש מנות ראשונות מהטאבון כמו פוקצ'ה עם סלסת עגבניות, ארטישוק צרוב עם ריקוטה פרסקה (מנה מעולה), בורטה שמונחת על ברוסקטה בגריל, ברוסקטה טרטר בקר עם איולי עגבניות שרופות וכמובן פיצה.
אז לקחתי לשיחה את ויטוריו ופביו, חבר'ה נחמדים בסך הכל, אבל חובת ההוכחה עליהם. הם אומרים שחיכו 20 שנה להגיע לכאן ולי זה הזכיר את האמנים המזדקנים שבשיא תפארתם לא יודעים איפה ממוקמת ישראל על המפה ולעת זקנה – כשההייפ כבר לא מה שהיה – הם מגיחים לכאן כדי לדפוק קופה על שריר הנוסטלגיה שלנו.
אני שואל אותם מה סוד המשיכה שלהם לידוענים והם אומרים לי "אנחנו לא מחפשים סלבריטי. הם באים מעצמם". כשאני שואל אותם מה הייחוד של הרשת, הם אומרים כי "התשוקה לאוכל", נו באמת, קיבלתי קומוניקאטים טובים יותר ממרום שנותיי במקצוע. אני לא מבין גדול בתשוקה, ולא לחינם העדיפו על פניי את מיקי רורק ב"תשעה וחצי שבועות של שיכרון חושים", אבל באוכל אני מבין ואפשר להגיד שסרפינה מגישה אוכל טעים שמדבר בזכות עצמו ולא זקוק לתיווך של קלישאות.
סרפינה, איינשטיין 10 רמת אביב, תל אביב, שעות הפעילות בכל ימי השבוע מלבד ראשון החל מ-18:00 בערב, ראשון סגור, 03-6579080, לא כשר