כנאפה מלוחה. צילום: נטלי פורטי

יאללה, כנאפה

על אבן גבירול, מול בניין העירייה, התמקמה יאלה כנאפה שמביאה את נצרת בגרסה משודרגת וטעימה במיוחד. הסוד שלה: טעמים מפתיעים שעושים הרבה שמח בפה וחגיגה לעיניים 

זה לא סוד שהכנאפה – במקור הסיבה הכי טובה לנסוע לנצרת – התפשטה בשנים האחרונות כאש בשדה קוצים. יותר ויותר סניפי כנאפה צצים בכל פינה. האם זה טרנד שיעשה  פה סיבוב של כמה שנים וייעלם? האם גם הכנאפה תעלם אחרי שתגרום לכולנו לעשות עוד חור בחגורה, או כמו שרועי עמור וסמואל מרום יזמי יאלה כנאפה מאמינים – היא כאן כדי להישאר.

 

כנאפה. צילום: נטלי פורטי

קפצנו לטעום, לרשום וגם לנשום את כל הפיסטוק הזה. "פיסטוק זה רשע קולינרי", אני אומרת לחבר שמכור לטעם הפיסטוק, בפגישותינו נאסר עליו לאכול מהירוק הזה. אני לא באמת מאמינה בזה הפיסטוק לא עשה לי דבר זה נאמר רק כדי להציק לו. אבל אחרי שטעמתי את גלידת הפיסטוק הרמתי גם אני דגל לבן מול השד הירוק.

"כדי להצליח בתחום הקולינריה צריך מיקום טוב ומוצר מעולה שמורכב מחומרי גלם טובים", מסביר אמור את המיקום של מה שמתוכנן להיות הסניף הראשון מתוך רשת של יאללה כנאפה. הכנאפה שלנו שומרת על הטעמים ועל המסורת אבל חשוב לנו להנגיש אותה, ועשינו לה אדפטציה לקהל הישראלי", הוא מוסיף.

שותפו, סמואל מרום, משתף כי קדם להקמת החברה מסע ברחבי הארץ, כולל ברחבי הרשות הפלסטינית, שבו טעמו כנאפה מכל הצבעים והמינים. "הבאנו את שף היימן מנצרת, שמכין כנאפה אותנטית עם טוויסט מפתיע שאי אפשר להישאר אדישים כלפיו".

 

יאללה כנאפה. צילום: נטלי פורטי

במקום תמצאו לא רק כנאפה משובחת במיוחד, אלא גם עוגות גבינה נהדרות, גלידות בטעמי מלבי ופיסטוק וקונפיטורות מעולות. ומה לגבי הטבעונים שבחבורה? אז גם הם מקבלים כאן מענה שאף מומחה לכנאפה לא יבחין בהבדל מהמקור.

 

רועי שמואל והיימן. צילום: נטלי פורטי

אי אפשר לסיים סקירה כזו בלי לשאול לגבי ההיבט הפוליטי של המאכל הזה. "יש אנשים שמרימים גבה כשהם רואים בלב תל אביב מאכל שמזוהה עם המגזר הערבי, במיוחד כשבחזית עומדים שני שותפים יהודים", מעיד אמור. "הייתה לי פה לקוחה ששאלה אם זה כנאפה של יהודים או כנאפה של ערבים. באותו רגע חיבקתי את השף שלי מנצרת ואמרתי לה שזה כנאפה של דו קיום. היא אכלה, נהנתה מאוד, פרגנה ברשתות החברתיות ולסיום התנצלה על פליטת הפה. אני חושב שזה אומר הכול".

רועי מוסיף כי הוא רוצה להודות "לארז עמוס שעזר לבנות את התפריט ולאמיר חסן ממתקי נצרת שסייע לנו בתהליכי הלמידה וההכנה".

צפו בראיון המלא: 

יאלה כנאפה

כתובת: אבן גבירול 60, תל אביב

טלפון :052-6330675

שעות פתיחה: 12:00-02:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »