הזמנה לתערוכה "כוריאוגרפיה של צבעים" בגלריית WeArt בכרמיאל

כיצד ניתן לבטא את הקצב, הדופק, החספוס והרוך של גוף נע?

בגלריית WeArt בכרמיאל לזכרה של עמית מן ז"ל נפתחה, בשיתוף פסטיבל המחולות ה-37, תערוכה רחבת היקף בשם "כוריאוגרפיה של צבע" (אוצרות: רונית איציקזון פלדמן, עטרה איציקזון וחביבה איציקזון), שבה משתתפים 53 אמנים ואמניות

ביום שישי 6.6 תיפתח בשעה 11:00 בגלריית WeArt שברחוב היוצרים 18 בכרמיאל לזכרה של עמית מן ז"ל "כוריאוגרפיה של צבע" – תערוכה קבוצתית רחבת היקף במרחב תרבותי בלב הגליל – חיבור עוצמתי בין תנועה, חומר ורוח (אוצרות: רונית איציקזון פלדמן, עטרה איציקזון וחביבה איציקזון). התערוכה תתקיים בשיתוף פסטיבל המחולות ה-37, שיתקיים בתאריכים 3.7-1.7. התערוכה תוצג במשך חודשיים עד 6.8.

בתערוכה "כוריאוגרפיה של צבע" משתתפים 53 אמנים ואמניות המציגות כ-100 יצירות במדיות מגוונות: ציורי שמן, פיסול בברונזה, זכוכית ועץ, אריגות, קולאז', מיקס מדיה, צילום, בדים, פסטלים ועוד. במרכז התערוכה עומדת שאלת התרגום האמנותי של תנועה – באמצעות מדיומים חזותיים וחומריים. זו תערוכה שמבקשת לא רק להציג אמנות, אלא להפעיל את הדמיון, הרגש והחושים של המבקר, ממש כמו מחול.

כאמור בתערוכה משתתפים 53 אמנים ואמניות: אולגה קושניר, אורית גל, אורית דן, אירנה לויט, בעז גלבוע, בוראן עוקל, בלה אביטל, ג'אנין ענת אטיאס, ג'ורג' דובנקו, גבי ברום, גליה יקים הרוש, דיאנה שדה, ולדימיר בינדמן, חגית אבירם, חגית אוזלבו, חוה ברון, חמוטל מלכי, טל פני גיל, טלי פרץ, טלי צפדיה, טני לוי, יאסיה קגן, יהודה ארבל אלברמן, יהונתן טרנוסקי, יהורם גלילי, יוליה קפלן, ילנה מלכין, ים לוי, יעל זילברברג, בן פרץ, יפים שיסטיק, מאיר מרק נוימן, מיכה און, מיכל ציפורי, מירי דודיאן, מריה מפנו, נדב פרזנצ'סקי, נטליה קריימרמן, סולומון לבייב, סיגל יניב ברק, סיגל מילר, סיון דמרי גרשין, סילבנה קואליו, קרן לפר, רויטל (טלי) ארצי, רויטל אפרת ישראל, רונית איציקזון פלדמן, רותם קברוסי, רחל לנציצקי, רחל נטע, רחל שני, שולי קסלר מורנו, שרון פרי ותמי קרואני מטק.

הפסל יפים שיסטיק מביא לתערוכה פסלי ברונזה מרהיבים המדגימים רגישות נדירה לקו ולפרופורציה. הפסלים של שיסטיק אינם "קפואים", אלא נדמים כאילו הם בתנועה מתמשכת – רגע לפני צעד, קפיצה, או מבט. שיסטיק מצליח להחיות את הדמויות שלו בתנוחות מלאות חן, שקט פנימי ודיוק עוצמתי.

היצירה "tango dance" של האמן יפים שיסטיק, צילום: פרטי

סולומון לבייב מציג שפה פיסולית דרמטית וסיפורית יותר, ובין שלוש היצירות שלו בולט פסל בגובה 1.70 מטר, בעל נוכחות עוצמתית ומעוררת השראה. שתי יצירות נוספות עוסקות בדיאלוג בין מוזיקה לאהבה: "הסרנדה של שורבט" – פסל מעודן המהלך בין געגוע לשיר; ו""""שופן וז'ורז' סאנד"" – מחווה מרגשת לזוג המוזיקאים האייקוני, שבה תנועה ומבט יוצרים סיפור אהבה חרישי ונוגע.

היצירה "אפקט הפרפר" של האמן סולומון לבייב, צילום: פרטי

מבין היצירות הגדולות בתערוכה בולטת יצירתה של רויטל אפרת ישראל – עבודה בגודל 2.40 על 2.40 מטרים, עשויה אריחי קרמיקה שבורים שחוברו זה לזה ביד עדינה ובחסד אמנותי. על האריחים מצויר סיפור חיים שלם – 11 פורטרטים של אישה אחת, שבכל אחד מהם ניכרת שכבה שונה של כאב, תקומה, זהות ותשוקה לחיים. העבודה חוקרת את האופן שבו מתוך שבר וצלקת יכולה לצמוח תנועה חדשה – ריקוד פנימי שממריא מתוך הדומם ומתוך החומר הקר – אל עבר החיות, התקווה והלב הפועם.

היצירה "לקום מעפרך" של האמנית רויטל אפרת ישראל, צילום: פרטי

האמן ולדימיר בינדמן מציג ציור שמן עמוק ורב-שכבות, שבו מתערבבות תנועה דינמית עם נגיעות צבע מלאות עומק. בינדמן, הידוע ביכולתו להנכיח אווירה ורגש בקווים ובצבעים מדויקים יוצר קומפוזיציה שבה נדמה שהצופה עצמו נכנס אל תוך מרחב פנימי של תנועה. זוהי יצירה שמעוררת את החושים ומובילה את העין דרך מחול ציורי מהפנט.

היצירה "פיקוס בנג'מינה" של האמן ולדימיר בידרמן, צילום: פרטי

האמן מאיר נוימן, יוצר ותיק הפועל זה עשרות שנים בתחום האמנות המונומנטלית, מביא לתערוכה סדרת פסיפסים עוצמתית ורגישה כאחד. נוימן, מתמחה בטכניקת פסיפס קלאסית בשילוב חומרים עכשוויים. ביצירותיו בתערוכה הוא חוקר את תנועת הגוף דרך שברי אבן וזכוכית צבעונית, ויוצר מהם קומפוזיציות המזכירות תנועות מחול: תנועות סיבוביות, קווים מתוחים ורגעים של עצירה. הפסיפסים שלו מצליחים להקנות תחושת זרימה לקווים קשיחים, ויוצרים דיאלוג בין חומר נוקשה לתנועה חיה. דרך השברים הוא מספר סיפור של ריפוי, זיכרון ומחול נצחי בתוך החומר.

היצירה "קובה אהובתי" של האמן מאיר נוימן, צילום: פרטי

"כוריאוגרפיה של צבע" היא לא רק תערוכה – היא חוויה תרבותית רב-חושית, הפורצת מגבולות הגלריה אל מחוזות הדמיון והנפש. החיבור עם פסטיבל המחולות ה-37 בכרמיאל, אחד מהאירועים הבולטים בארץ בתחומו, יוצר זיקה עמוקה בין קהלים, דיסציפלינות ויוצרים. זו הזדמנות נדירה לפגוש אמנות חזותית עכשווית השואבת השראה ממופע חי, ממחול וממבע גופני.

התערוכה תתקיים עד ה-6.8, כשבמסגרת הגלריה יוצעו, כמו בכל ימות השנה, סיורים מודרכים, סדנאות יצירה, הרצאות אמן, אירועים קהילתיים וחוויות מותאמות לכל גיל. זאת כחלק מהחזון של גלריית WeArt להפוך למוקד של תרבות משתפת, נגישה, נוגעת ומרגשת.

גלריית WeArt בכרמיאל מזמינה אתכם למסע חזותי, רגשי ותנועתי – שבו כל קו, גוון ופסל מספרים סיפור, וכל מבט מגלה ריקוד חדש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים

קרא עוד »