באירוע מרגש, שהתקיים בהיכל התרבות תל אביב ביוזמת עמותת אור למשפחות בראשותה של עירית אורן גונדרס, הופיעה עם להקת איילות הנגב ועם תזמורת הלהקה (מנצח מוסיקלי: בני מזוז) המוסיקאית פורצת הדרך והיוצרת-זמרת שפרה פרץ
באירוע מרגש, שהתקיים לאחרונה בהיכל התרבות תל אביב ביוזמת עמותת אור למשפחות בראשותה של עירית אורן גונדרס, הופיעה עם להקת איילות הנגב ועם תזמורת הלהקה (מנצח מוסיקלי: בני מזוז) המוסיקאית פורצת הדרך והיוצרת-זמרת שפרה פרץ, שבין השנים 1985-1982 רקדה באיילות הנגב, להקת המחול הייצוגית של מדינת ישראל.
האירוע המרגש בהיכל התרבות תל אביב כלל הופעה של חבורת הזמר המורכבת מהורים שכולים, כולל ממלחמת חרבות ברזל. שני האחים השכולים שפרה ויונתן סלוטקי, שאיבדו את שני אחיהם בשבעה באוקטובר, הקריאו מכתב לאחיהם, ועל הבמה שרו שלושה ילדים קטנים ממשפחות שכולות. יו"ר עמותת אור למשפחות עירית אורן גונדרס נשאה דברים ואחריה נשא דברים ראש הממשלה ה-13 נפתלי בנט. בטקס מרגש עלו לבמה לקבל מלגות 224 אחים שכולים, מהם כ-180 מהמלחמה הנוכחית. את הערב חתם בהופעה מרגשת הזמר והמוזיקאי חנן בן ארי.
לפני האירוע התקיימה בלובי של היכל התרבות תל אביב הופעה של להקת המחול איילות הנגב בניהולו האמנותי של הכוריאוגרף מוטי אלקיס עם ריקודים כמו: ריקודי שנות ה-60, מחרוזת שירי נעמי שמר, מחרוזת שירים רוסים ושירים ידועים נוספים. לחלק מהריקודים הצטרפו הורים שכולים וחלק מהקהל שהגיע לאירוע ונהנה מכיבוד עשיר ומפינוקים רבים. כמו כן הופיע הפייטן יוחאי.
להקת המחול הייצוגית של מדינת ישראל איילות הנגב נוסדה בשנת 1980 בניהולו האמנותי של מייסד והכוריאוגרף מוטי אלקיס והיא מנוהלת על ידי עמותה ציבורית. הלהקה ייצגה את מדינת ישראל ברחבי העולם ב-65 מדינות, והופיעה בכל ערוצי הטלוויזיה הממלכתית וברשתות העולמיות. איילות הנגב מונה ארבע להקות מחול ייצוגיות: ילדים, אפרוחים, נעורים ובוגרים. מטרות הלהקה הן פיתוח המחול הישראלי, הגברת המודעות והקניית התרבות הישראלית למגוון האוכלוסייה ללא הבדל. היא מטפחת רקדנים מעוטי יכולת עולים חדשים וטעוני טיפוח. היא מהווה מפגש חברתי כקרקע להישגיות ומצוינות, מקרבת לבבות, מייצגת את ישראל ומפיצה את המסר היהודי ציוני ברחבי העולם.
באירוע ביצעה שפרה פרץ מחרוזת שירים תימניים ושירים כמו "אהבת הדסה", אחד משיריו של רבי שלום שבזי, מגדולי חכמי ומשוררי תימן. זהו שיר שתוכנו כיסופים לגאולה ונחשב לאחד משירי האהבה הרבים בין אלוהי ישראל לעמו. היא גם ביצעה שירים כמו "מה אומרות עינייך" שאותו כתב יצחק שנהר והלחין מרדכי זעירא ו"שחרחורת" – שיר עתיק בשפת הלאדינו, שבמשך השנים זכה לביצועים רבים במגוון סגנונות מוסיקליים. "בחרתי בפיוט הזה, שאותו כתב רבי שלום שבזי, בגלל הפולקלור. זה גם זיכרון חזק שלי מלהקת המחול ושיר עם זיקה לציון. מה יכול להיות יותר מגעגוע לארץ ישראל של פעם באמצע המלחמה", היא אומרת.
לאחרונה הופיעה המוסיקאית פורצת הדרך והיוצרת-זמרת שפרה פרץ באירוע, שנערך לרגל 45 שנים להולדתה של איילות הנגב, להקת המחול הייצוגית של מדינת ישראל איילות הנגב, שהתקיים בסטודיו של הלהקה בבית הספר מולדת בבאר שבע ואליו הגיעו יותר מ-100 איש. היא השתתפה במופעים רבים וביניהם במופע פיוט נשי בשם "נשות חיל במרוקו" שהתקיים ברחבי הארץ בשיתוף פעולה עם עמותת "ברית יוצאי מרוקו" ו"קהילות שרות" ונגני התזמורת האנדלוסית.
שפרה פרץ: "אני, שגדלתי עם אבא פייטן ומוסיקה אנדלוסית, התחברתי לפולקלור ולשירה התימנית דרך הריקודים המסורתיים של להקת המחול איילות הנגב. התחלתי להקשיב לפיוטים התימניים, ומשם הגיע החיבור שלי לתימנית והתחלתי לשיר בתימנית לפני ששרתי בערבית מרוקאית. פשוט היה לי חיבור מרגש לריקודים המסורתיים התימניים, שהם מאוד ארץ ישראליים. בצעירותי תמיד זה היה ריקוד וגם שירה".
בימים אלו עובדת שפרה פרץ על אלבום מוזיקלי חדש בשם "פעימות דודי", שבו בין היתר יהיה הסינגל "דודי ירד לגנו" – פיוט שהיה מושר עד כה על ידי מקובלים בלבד, גברים. שפרה פרץ היא, למעשה, האישה הראשונה שמבצעת ומקליטה את הפיוט, בהמלצתו של ידידה הפייטן יוסף בן חמו.
שפרה פרץ, פורצת הדרך לפיוט הנשי האנדלוסי בארץ, הקליטה באלבום הבכורה שלה "מיזאן" (2003) פיוט אנדלוסי בשם "צביה" בזמנים, שבהם בישראל לא הייתה מקובלת שירת נשים פיוטית. האלבום החדש של שפרה פרץ הוא פרי שיתוף פעולה עם המוזיקאי אלי זולטא. גם בסינגל "דודי ירד לגנו" היא הביאה חיבור שורשי מבית אביה הפייטן יוסף פרץ ז"ל וביצעה פיוט שהיה נהוג להיות מבוצע רק על ידי גברים ומקובלים בלבד והיה הפיוט המרכזי בסדר שירת הבקשות של יהודי מרוקו. השיר מדבר על הדוד (אלוקים) ועל אהובתו – השכינה, כנסת ישראל עם אלוקים.