סגנון ציוריו הייחודי והנאיבי של מרסל שגיא בא לידי ביטוי בסדרה "קברי החכמים מהעת הקדומה": החל ממערת המכפלה שבחברון, קבר האבות והאימהות ועד קברו של רבי נחמן מברסלב באומן שבאוקראינה
תערוכת יחיד לאמן מרסל שגיא מוצגת בימים אלו במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה: מעיין שריה. מרסל שגיא נולד בטוניס. שם עבר את מלחמת העולם השנייה ואת עצמאותה של טוניסיה. הוא התחנך בבית ספר צרפתי בשם "אמיל לובה" עד גיל הבר מצווה. ב-1956 עלה לארץ עם המשפחה, למושב ניר יפה. בהגיעו ארצה הוא הועבר בעזרת "עליית הנוער", לפנימייה חקלאית בחדרה, שם למד עברית וסיים את המוסד בהצטיינות. הוא התגייס לצבא, שם שירת בנח"ל שנתיים וחצי. לאחר מכן התקבל לאקדמיה "בצלאל" בירושלים, ולמד ארבע שנים גרפיקה שימושית. לפרנסתו עבד בציורים ארכיאולוגיים במשלחות שונות.
מרסל הוא אדם עם דמיון אומנותי השונא טכנולוגיות וחידושים, הוא מאמין רק במכחול וצבע, דבר שניכר היטב בעבודותיו. הוא הציג תערוכות יחיד וגם משותפות. אחרי הפסקה של כמה שנים שבהן הוא כתב וצייר ספרי ילדים, חזר לצייר על בדים. הוא בחר הפעם בנושא קצת יוצא דופן והוא "קברי החכמים מהעת הקדומה", כפי שנקברו במקור לפני מאות שנים. החל ממערת המכפלה שבחברון, קבר האבות והאימהות ועד קברו של רבי נחמן מברסלב באומן שבאוקראינה.
העיסוק בציורים ארכיאולוגיים בעברו קשר אותו לסדרת ציורים אלו וכל עבודות המחקר עליהם התבסס פתחו בפניו הבנה יותר עמוקה ומעניינת על צורת הקבורה בארץ ובחוץ לארץ (ובתפוצות). הוא רואה בבחירתו לצייר את הקברים לאורך ההיסטוריה היהודית כשליחות אשר חשיבותה רבה, במיוחד לאור העובדה שרק מעטים האמנים שטיפלו בנושא זה לפניו. סגנון ציוריו הייחודי והנאיבי בא לידי ביטוי באופן ניכר בסדרה זו. התמונות מוצגות כאן לפי סדר מקרי, עם שם הנפטר, מקום הולדתו ומקום קבורתו.
רחוב קינג ג'ורג' 58, ירושלים,
טל': 02-5889010,
שעות ביקור בתערוכה: א'-ה': 20:00-08:00.