אם אתם באזוור ירוחם ומחפשים מקום טוב לאכול בו – אני ממליץ לכם להגיע ל"אינתי – חומוסייה", שמגישה חומוס טרי מחומרי גלם מעולים בתוצרת מקומית. כתושב ירוחם אני פוקד את המקום בקביעות, קונה חומוס לבית, וגם קמח מיוחד שמייצרים כאן.
את החומוסיה המצוינת הזו הקים דותן זיבר, תושב כמהין (45 דקות מירוחם). "הסיפור מתחיל לפני 7 שנים, כשבחרנו סיון אשתי ואני להחליף את ההמולה של העיר בשקט של המדבר, להתרחק מהרעש ולהתקרב לאדמה", מספר דותן. "בתקופה הזו גם שינינו את אורח החיים שלנו לאורח חיים טבעוני והתחלנו במסע קולינרי מרתק שבסופו גילינו מחדש את החומוס, כארוחה אמיתית, טעימה, מפנקת ובעלת ערך תזונתי גבוה".
החומוס של דותן הוא באמת מצוין. אם אתם כמוני מחפשים חומוס טוב, שמחליק לבטן, אתם תאהבו את החומוס של אינתי, שמגיע בשלל צורות – עם חצילים, עם פטריות כמהין וחלק. לדברי דותן, החומוס הוא תוצאה של ניסיונות רבים שהסתיימו במרקם מדויק.
גם הבירה במקום מיוחדת וטעימה. בירת גלנץ, תוצרת ירוחם.
לקינוח אנחנו ממליצים על מלבי שמוכן במקום ומאוד מרענן.
חומוס אינתי:
כתובת: צבי בורנשטיין 800, ירוחם
טלפון: 08-634-4614
שעות פעילות:
ראשון- חמישי: 10:30-20:00
שישי: 10:00-15:00
צפו בראיון המלא שערכתי עם דותן: