שולחן חג ערוך. צילום: אלישבע גליקסברג

אז איפה אתם בסגר?

לפני זמן קצר נכנס סגר החגים הגדול לתוקפו ובעוד זמן קצר כולנו נקבל את השנה החדשה במתכונת מצומצמת במיוחד בתקווה שבזכות הצעדים שננקטים כיום נוכל לחגוג את החגים הבאים עם כל המשפחה והחברים. רגע לפני שהולכים אל הלא נודע עשינו משאל קצר כדי לראות איך יחגגו האנשים הכי שמחים בישראל.

נתחיל עם אליזט המקסימה, אותה תפסנו בדקה ה-90 לפני הקלטות של שיר חדש באולפן, אחריהם היא תבשל לכל המשפחה ותסדר את הבית כדי שייראה מליון דולר, בדיוק כמוה.

 

אליזט והגרדרובה. צילום: מקס קובלסקי

 

"אני אהיה בחג עם המשפחה הגרעינית שלי ועם שני הכלבים שלי", היא מספרת ועל הדרך משתפת שאתמול הייתה לה הופעה מוצלחת בפלורנטין, שבה עשתה הרבה שמח כמו שהיא יודעת.

"אני מאחלת לכולם שיהיה טוב ושהקורונה תעבור מהר. תשמרו על עצמכם ועל כולם. שימו מסיכה והכל יהיה מעולה".

אנחנו לא משחררים אותה בלי לבקש טעימה מקול הפעמונים שלה:

 

 

מזמרת מדהימה שנשארת בארץ עברנו לזמרת אחרת שתעשה את החג בפלורידה, שם נמצא ביתה השני. "אני אבלה את הסגר על הים עם חברים ומשפחה", מספרת שלוה ברטי המקסימה. "שם הכל פתוח אז אני הולכת לחגוג שם. אני מאחלת לכל עם ישראל שנה טובה ולכל האמנים שיהיו הופעות ופרנסה טובה".

 

שלווה ברטי. צילום: בועז אלבז

 

ואם אתם רוצים לדעת איך זה לחיות רגל פה, רגל שם אז תקשיבו לשיר של שלוה:

 

אלישבע גליקסברג, גורו עיצוב ולייף סטייל, עיתונאית, עורכת ומגישת תכנית הדגל ״אלישבע בכיכר״: "יש לי מרכז להכשרת נשים למקצועות העיצוב, הפקות והום סטיילינג, אלפי נשים מהמגזר הדתי והחרדי רכשו מקצוע מפרנס ומכבד ודווקא עכשיו בעידן אירועי הקורונה מממשות עצמן כשכל חנייה הופכת לחופה והצורך להסב חללים פתוחים לאירועים הכפופים לתקנות – מביא להן אפיקי פרנסה".

 

אלישבע גליקסברג. צילום: שירה אלבז

 

"דווקא בגלל שכל השנה אני מוקפת אנשים הודות לעבודתי כמפיקה, עורכת ומגישה תכנית אירוח, אני מוצאת את עובדת היותי בחג עם משפחתי הגרעינית – כמתנה. זה הזמן להכיל, לחדד, ליהנות מהיחד ולהפוך את החג לזיכרון בלתי נשכח עבור בתי היקרה".

ומה אוכלים אצלך בארוחת החג?

"בישלתי אוכל בריא נטול סוכר וגלוטן המושתת על חומרי גלם טבעיים, איכותיים ובריאים. כמובן, הכנתי סימנים שמסמלים את המשאלות העתיקות יומין לגבי השנה הבאה עלינו לטובה. כולם מתכונים שעברו מדור לדור מבית סבתא מצד אמא".

בתפריט: דג מושט במרינדת יין לבן, כרישה ולימון, לצד סלט עגבניות שרי, בצל ופטרוזיליה. מנת ביניים: מרק (פולניה… כשם שאין חגיגה בלי עוגה אין סעודה בלי מרק) כתום בנגיעות מרווה וטימין. עיקרית: סינטה ברוטב יין אדום, בצלצלי שאלוט בבישול איטי (4 שעות) / חזה עוף על הפלנצ'ה ששהה כל הלילה במקרר במשרה חרדל דיז'ון, דבש, עשבי תיבול ותבלינים. תוספות: תבשיל עדשים כתומות, רטטוי, סלט סלק ונענע. קינוח: אגס אפוי בזיגוג סילאן / מאפינס תפוחים דל קלוריות. על נאמר וואו.

טיפ של אלישבע לעיצוב השולחן:

"לשים לב שהאקססוריז לא יתפסו מעבר לשליש מנפח השולחן. הסנטרפיס צריך להיות נמוך ולא להשתלט כדי לתת פנורמה בקשר העין בין הסועדים. מניפות הצבעיםשלי השנה: מפה בצבע קפה, מערכת כלי קרמיקה עבודת יד של האומנית והיוצרת קרן טיבי בצבע לבן מט, ואני מבטיחה לצלם ולשתף".

 

הצעת הגשה. צילום: אלישבע גליקסברג

 

לסיום, שאלנו את החזאי שלנו וצלם הנופים החובב יריב נח איזה מזג אוויר צפוי לנו.

 

יריב נח צילום: עצמי

 

"אנחנו לקראת שינויים במזג האוויר", אומר נח. "למעשה כבר מחר אנחנו במגמת ירידה קלה בטמפרטורות. תורגש הקלה בפנים הארץ ובדרום. עומס חום בינוני צפוי לשרור באזור החוף. בעמקים יהיה עומס חום כבד. המגמה תימשך גם ביום שני ומיום שלישי ירדו המעלות בארבע מעלות והסתיו ייכנס רשמית לאזורנו".

 

חוף גדור השבוע. צילום: יריב נח

 

ועוד אחת כי חייבים .

חוף גדור השבוע. צילום: יריב נח

 

חג שמייח וסגר קל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
ראשי

יצירתיות נשית בהוצאה אחת

שלושה ספרים חדשים של סופרות יצאו לאור בימים אלו בהוצאת טוטם של הסופרת והעורכת לילי פרי: "על בהונות הנפש" מאת ענת לויט, "אני, חבקוק" מאת

קרא עוד »