הזמנה לאירוע השקת התערוכה "רגשות" בגלריית הציפור הכחולה בפתח תקוה, צילום: יח"צ

היופי שבניגודיות, ההרמוניה של הצבעים והרגשות שהאומנות מעוררת

התערוכה "רגשות emotions" (אוצרת: שרה רז) תיפתח במוצ"ש 11.5 בשעה 20:00 בגלריית הציפור הכחולה בפתח תקוה בהשתתפות אומנים ואומניות

התערוכה "רגשות emotions" (אוצרת: שרה רז) תיפתח במוצ"ש 11.5 בשעה 20:00 בגלריית הציפור הכחולה בפתח תקוה, רחוב רוטשילד 75, פתח תקוה. באירוע יישאו ברכות ראש העיר רמי גרינברג ושרה רז, יו"ר ועד האומנים תהיה פתוחה בימים שני שלישי וחמישי בין השעות 17.00-19.00 ובשישי ובשבת בין השעות 11.00-13.00.

היצירה "סצינה מהאופרה לה טרויאטה" של אפרים פוגל, צילום: פרטי

בתערוכה "רגשות emotions" מוצגים ציורים שובי לב, פסלים מורכבים וצילומים מרתקים. נושא התערוכה בוחן את היופי שבניגודיות, את ההרמוניה של הצבעים ואת הרגשות שהאומנות מעוררת. האומנים והאומניות המשתתפים בתערוכה הם: אלה גורליק, אלינה מרינובסקי, אלה אוסטרובסקי, אנה קיסר, אניה ליפסטר, אפריים פוגל, דבורה שוורצברג, הני ברודני, ויקטוריה פרלוצקי, ורד ליפשיץ, זיו רינגר, חנה פלוט, יוני זהרני, יעל כץ, יפה שפילמן, ליה דגני, נילי ללום, נירה שוורץ, עמילי לבמן, ריקי קרמר, רחלה סולטניק, שמרית בר ושרה רז.

היצירה "מעבר לפחד נמצא החופש" של ליה דגני, צילום: פרטי

האומנים והאומניות בתערוכה זו חושפים את פניהם הנסתרים בעזרת יצירות, שמפגישות בין הפנימי הכי אישי לבין החיצוני הכי ציבורי. הקהל מוזמן לחוויה אינטימית ועוצמתית – חוויה רגשית ומחשבתית. כל יצירה בתערוכה היא הזדמנות לפגוש את האדם שמאחורי המסכה.

היצירה "הנשיקה" של שרה רז, צילום: פרטי

שרה רז: "בין כל משימותיי לקדם אומנות ואומנים בעירי פתח תקוה אני מאתגרת את חברי האומנים ואת חברותיי האומניות ביצירות על פי נושאים אקטואליים, שחשובים כל כך להניע את היצירה ולהמשיך באינטראקציה עם הקהל שלנו, שהוא שוחר אמנות ומייחל לפינה של שפיות במציאות דואבת. בתקופות של משבר, כשהעולם נדמה כלוט באובך של חוסר ודאות וחרדה, האומנות נפקדת לתפקיד מרכזי. זו שעה שבה אומנים, באמצעות היצירה שלהם, מצליחים לתעד ולבטא רגשות עמוקים ומורכבים העולים על פני השטח בעידן המשבר – עצב, פחד, תקווה, אהבה, ולא פחות חשוב – רוח שיתופיות ועזרה הדדית. כל אלה מקבלים ביטוי ביצירות אומנות שונות – מפיסול ועד ציור וצילום".

היצירה "רגשות" של זיו רינגר, צילום: פרטי

לדברי שרה רז, כל יצירת אומנות היא מעין חלון ראווה אל נפש האמן, ובכך גם אל נפש החברה שבה הוא חי. רז: "בעיתות משבר היצירות נטענות בטעינה רגשית מוגברת, מה שמאפשר לצופים להתחבר אליהן באופן אינטימי ועמוק. כל יצירה משקפת את הסביבה שממנה צמחה, אך גם משדרת אל העולם מסרים כלליים שיכולים להדהד גם מחוץ לגבולותיה המקומיים והתרבותיים. האומן משתמש בחומרים, בצבעים ובטכניקות כדי להעביר את הרגשות האלה. בציור, למשל, יכול האומן להשתמש בגוונים קרים וחמים כדי להביע את המתח בין ייאוש לתקווה, בעוד שבפיסול ייתכן שידגיש את המאבק הפיזי או הנפשי באמצעות צורות מעוותות או פגומות או בקרבה מיוחדת בין דמויות אוהבות המייחלות לנחמה".

הקליגרפיה "אני רוצה לראות אותך מחייך" של אניה ליפצר, צילום: פרטי

רז מציינת כי כאשר מתבוננים ביצירות המוצגות בתערוכה הצופה אינו נשאר אדיש. "התקשורת הוויזואלית חוצבת את דרכה אל תודעתו ומזמינה אותו לחוויה של הזדהות והתבוננות. דרך עיניו של האומן מועברים רגשות אלה ונבחנים מחדש, מה שמאפשר לצופה להרחיב את הפרשנות שלו לכל יצירה ולהעמיק את ההבנה שלו לתהליכים האמנותיים והחברתיים המתרחשים סביבו. כך, האומנות לא רק משקפת את המציאות, אלא גם פועלת כמנוף לשינוי, כשהיא מציעה מקום לרגשות ומחשבות להתבטא ולזכך את הנשמה. בעידן המודרני נדרשת האומנות לא רק לתעד את ההווה, אלא גם לתרום לבניין ולתיקון של עתידנו המשותף", היא מסכמת.

היצירה "אהבה ושלוה" של יוני זהרני, צילום: פרטי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »