אליזט רטר. מכוונת לאפקט הוואו. צילום: מיקי רטר

"באמנות אנחנו יוצרים את הבייבי שלנו"

הזמרת הברזילאית אליזט, שמכונה "המלכה של שינקין", הגיעה לחנות "חרוז כזה בית הספר לתכשיטים וצורפות" כדי להתרשם מהמבחר שבמקום, ועל הדרך סיפרה על אהבתה לתכשיטים ("מעדיפה עבודת יד מאשר יהלום קנוי"), שיתפה איך היא בוחרת תכשיטים וגם מה עושים עם התכשיט שקנה לך החבר אחרי שנפרדתם?

אליזט, מה דעתך על המשפט שיהלומים הן חבריה הכי טובים של האישה או שזה מקטין את האישה ללבוש תכשיט?

"אני אגיד לך בכנות כאישה יהלומים פחות חשובים לי, לפעמים תכשיט שעשוי מחרוזים יכול להיות כל כך יפה, ובדרך זה פחות בעייתי מלהשיג יהלומים שהם יקרים. בנוסף כל הנושא של כריית יהלומים חורה לי, יש שם ניצול. לכן תכשיט אמנותי שעשוי גם מפלסטיק או מחומרים ממוחזרים זה מצויין בעיניי. זה נכון שמרילין מונרו אמרה שיהלומים הם החברים הכי טובים, אבל אני אומרת שאמנות היא החברה הכי טובה של אליזט".

איזה תכשיט את בוחרת להופעה ועל מה את שמה דגש? 

"קודם כל התכשיט צריך להיות גדול כדי שיהיה בולט ויראו אותו על הבמה".

 

אליזט עונדת קולר חרוזים מאת המעצבת שרון בנאבידור מ"חרוז כזה". צילום: מיקי רטר

 

איך את מתאימה את התכשיט לאירוע או לאאוטפיט?
"זה חלק מהאמנות שלי. אני למדתי אמנות כילדה בברזיל. זה מאוד אינטואטיבי אצלי, זה לשלב צבעים וטקסטורות שמתחברים לאאוטפיט וזה סטיילינג שלם מבחינתי. יש לי כל כך הרבה תכשיטים בבית. בישראל אוהבים תכשוט ואבזור קטן, ממש כאילו מפחדים מדברים בולטים, גדולים וצבעוניים. אני אוהבת גדול, אני אוהבת צבעוני כמה שיותר יותר טוב. זו חלק מהמורשת שלי, הקרנבל. בברזיל מתכוננים כל השנה לקרנבל בריו – התלבושות שם גרנדזיוזיות, אני שואבת הרבה מההשראה שלי מהמקום הזה. וגם מאמריקה הלטינית, הנשים שאני רואה לנגד עיניי כשאני מתלבשת הן: כרמן מירנדה ופרידה קאלו".

 

"אני הקרנבל", אליזט רטר בלוק סטנדרטי. צילום: מיקי רטר

 

מה התכשיט הכי יקר שקנית?

"יש לי תכשיטים יקרים מזהב טהור עם אבנים אבל אם את שואלת אותי ביומיום אני אוהבת ללכת עם תכשיטי הפירות של גיא גיל שמעבירים מסר של שמחה וצבעוניות וגם עם כובעי הפירות שאני מעצבת".

מישהו שמאוד אהב אותך נתן לך תכשיט ונפרדתם מה את עושה עם התכשיט?

"הייתי מחזירה. כל פעם שהייתי מביטה בטבעת הזו הייתי חשה צביטה בלב. ואני אדם שאוהב להרגיש טוב ולהיות באנרגיה טובה, אז שיקח את היהלום שלו ושלום על ישראל".

האם תכשיט שמכינים בעצמך שווה ערך לתכשיט שאתה קונה?

ילתכשיט שמכינים לבד יש ערך הרבה יותר גדול לדעתי. כי מעריכים את הזמן וההשקעה. באמנות אנחנו יוצרים את הבייבי שלנו. אני מחזיקה חנות באטסי על שמי שם אני מוכרת את הדברים שלי".

 

מלכה. צילום: עמית שיטרית

אליזט התפעלה מסט תכשיטים אחד מושקע במיוחד שיצרה המעצבת שרון בנאבידור בטכניקת רקמה על עור – וחוט ומחט עם חרוזים. אלה תכשיטים עם נוכחות בולטת בדיוק כפי שאליזט אוהבת. בנאבידור בת 66, תושבת נתניה עובדת ומלמדת "בחרוז כזה בית הספר לתכשיטים וצורפות" מזה 11 שנה.

שרון למי את מעצבת תכשיטים, מי קהל היעד שלך?
"אני מכינה תכשיטים לכל הגילאים, מגיל 5 ועד גיל 100, לצעירים ולמבוגרים כאחד ובהרבה סגנונות. המודל אצלי הוא וינטאג' שכרגע עובד חזק".

איזה תכשיט לא תמכרי בחיים?
"תכשיט  פנינים אמיתיות של פעם שהיה שייך לאמא שלי".

 

אליזט ומעצבת התכשיטים שרון בנאבידור. צילום: מיקי רטר
לחנות | Etsy
TikTok | @elisete.retter
Instagram  | @elisete_retter

צפו באליזט מבצעת את Luar E Cafe:

לאתר חרוז כזה

 

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »