מיכל בת-אדם, צילום: יוני בן המנחם

סינמטק ירושלים במחווה לכלת פרס ישראל מיכל בת־אדם

לרגל יום העצמאות, סרטיה של הבמאית, התסריטאית והשחקנית מיכל בת־אדם יהיו זמינים לצפייה באתר ארכיון הסרטים הישראלי עד ל-24.4

לרגל זכייתה של מיכל בת־אדם בפרס ישראל עבור תרומתה הייחודית לתחום אמנות הקולנוע, יציג סינמטק ירושלים – ארכיון הסרטים הישראלי מעבודותיה של הבמאית, התסריטאית והשחקנית – בשבועיים של קולנוע מופת נשי.

בת־אדם החלה את דרכה כשחקנית בתיאטרון ובקולנוע. היא הרבתה לשחק בסרטים שיצרה ובסרטים שיצר בעלה, הבמאי משה מזרחי, שהלך לעולמו ב-2018. בין סרטיה כשחקנית: "אני אוהב אותך רוזה" (1972), "אבו אל־בנאת" (1973), "הבית ברחוב שלוש" (1973), "איש רחל" (1976), "רגעים" (1979) ו"המאהב" (1986). ב-1979 ביימה את סרטה הראשון, "רגעים", שהשתתף במסגרת "מבט מסוים" בפסטיבל קאן. הסרט השתתף בשורה של פסטיבלים בינלאומיים נוספים, בהם פסטיבלי מונטריאול וסן־סבסטיאן.

בשנות ה-80 הפכה בת־אדם לקול הנשי הפורה והמייצג בקולנוע הישראלי. בין סרטיה כבמאית: "על חבל דק" (1980), שזכה בשלושה פרסי כינור דוד, בהם פרסי הסרט והבימוי הטובים ביותר, "בן לוקח בת" (1982), "המאהב" (1986), "אלף נשותיו של נפתלי סימן־טוב" (1989), "איה – אוטוביוגרפיה דמיונית" (1994), "חיים זה חיים" (2002) ו"ריטה, שם זמני" (2007).

הסרט "שלושה ימים וילד", צילום: באדיבות סינמטק ירושלים

בארכיון סינמטק ירושלים נמצאים מרבית הנגטיבים המקוריים של סרטיה של בת אדם. בנוסף, מיכל עבדה עם צוות הארכיון על החידוש והדיגיטציה של סרטיו של בעלה המנוח במאי הקולנוע משה מזרחי ביניהם: "אני אוהב אותך רוזה" ו"הבית ברחוב שלוש". גם עותקי הנגטיב של סרטים אלו נשמרים בארכיון סינמטק ירושלים.

סרטיה של מיכל בת-אדם – "על חבל דק", "בן לוקח בת", "אלף נשותיו של נפתלי סימן-טוב", "איה – אוטוביוגרפיה דמיונית", "הדרך לאן" יהיו זמינים לצפייה אונליין באתר  סינמטק ירושלים – ארכיון ישראלי לסרטים לצד עבודות בימוי נוספות בתאריכים 24.4-11.4.

לצפייה: https://jfc.org.il/course/tribute-to-michal-bat-adam/

15 שקל לסרט ו-50 שקל לכל סרטי התוכנית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »