לילך אשכנזי, צילום: יח"צ

גלריית האונליין הראשונה בישראל המתמקדת בניו-מדיה

לילך אשכנזי, מייסדת Anew gallery מספרת על המיזם האמנותי המיוחד, בו נחשפים במרחב דיגיטלי עבודותיהם של אמני ניו-מדיה מקומיים ובינלאומיים, לצד אמני ניו מדיה מובילים  

"המשימה שלקחנו על עצמנו היא להביא לקדמת הבמה והשיח האמנותי את האמנות ואת אמני הניו-מדיה שעד היום לא היה להם בית. הניו-מדיה הוא אמנות הפורצת את גבולות הקנבס הקלאסי הנוצרת כולה במרחב הדיגיטלי ובסביבה ממוחשבת. היא משחררת את האמן ממגבלות הקנבס ומהווה מרחב רעיוני חדש להתנסות ויצירה בשדה האמנות העכשווית. היצירות האלה נמצאות ברשתות חברתיות ובמסכי המחשב, אבל האתגר האמיתי הוא להוציא אותן החוצה ממסך המחשב. הגישה של Anew gallery מאפשרת לראות את האמנות ואת החלל כיחידה אמנותית אחת, שלמה ועל-זמנית. אמנים רבים בעולם בחרו ליצור במרחב יצירה חסר גבולות וחומר, כמו למשל האמן דיוויד הוקני, שתערוכת היצירות הדיגיטליות שלו שינתה את אופן ההתייחסות של שדה האמנות למדיה דיגיטלית".

כך אומרת לילך אשכנזי, מייסדת Anew gallery, גלריית האונליין הראשונה בישראל המתמקדת בניו-מדיה ופועלת ברחוב טיומקין בתל אביב. מדובר במיזם אמנותי מיוחד בו נחשפים אמני ניו-מדיה מקומיים ובינלאומיים, מפתיעים וחדשים שעד כה לא הוצגו בפני הקהל הישראלי, לצד אמני ניו מדיה מובילים.

יצירה של שחר אבנט, צילום יח"צ

לילך אשכנזי, בת 48, עסקה במשך שנים רבות בתחום הנדל"ן לפני שהחליטה לשנות ייעוד ולהקים עם בן זוגה פלטפורמה חדשנית למען אמני הניו מדיה בישראל ובחו"ל. היא גדלה ברעננה, התחתנה בגיל 22, הביאה לעולם שתי בנות, כיום בנות 21 ו-24, ונכנסה לנדל"ן כבר בגיל 25.

"לאחר שנכנסתי לזוגיות עם איש הייטק החלטתי לעשות משהו בשביל הנשמה", אומרת לילך. בתחילה היא ובן זוגה פיתחו ביחד אפליקציה ייחודית לשמירה על הפרטיות, המסייעת להתכתב ולדבר עם אנשים מבלי שידעו היכן אתה נמצא ולשמור על האנונימיות שלך במהלך השיחה או ההתכתבות עם אנשים אחרים.

החיבור הרגשי של לילך לאמנות הוא ארוך שנים. ההחלטה לפתוח גלריה ולתת במה לאמנים צעירים באה בעקבות ביקור שלה ושל בן זוגה במוזיאון המומה בניו-יורק, בה הוצגה תערוכה של האמנית והמוזיקאית הידועה יוקו אונו. "לא הפסקתי לבכות במהלך כל הביקור בתערוכה והרגשתי לא נעים מהסביבה. האמנות מאוד ריגשה אותי", היא אומרת.

יצירה של Stas Sumarokov, צילום: יח"צ

כאמור, ב-Anew gallery, אותה הקימו לילך ובן זוגה, ניתן לראות את האמנות ואת החלל כיחידה אמנותית אחת, שלמה ועל-זמנית. בשנים האחרונות יש תחיה של האמנות הדיגיטלית ושל הניו-מדיה ולילך מסבירה כיצד היא מצליחה להנגיש את אמנות ייחודית זו.

"האמנות הדיגיטלית היא קובץ, אבל אנחנו לא מוכרים רק את הקובץ אלא את הביטוי שהוא תופס בחלל. כך האמנות יכולה לבוא לידי ביטוי בעיצוב בית וגם בשיתופי פעולה עם מעצבי פנים ואדריכלים להטמעת האמנות בחלל", אומרת לילך. ״אנו מקפידים לתת לאמנים שלנו את הבמה האמנותית וגם הוגנים איתם מבחינה כלכלית".

יצירה של Franziska & Miriam Knupper CRICRI, צילום: יח"צ

בעידן הפוסט קורונה, מהו המודל הייחודי של המיזם האמנותי הייחודי שלכם?
"האוצרת בוחרת את האמנים ואת היצירות, שנמצאות אצלנו בבלעדיות ולכל יצירה יש 19 עותקים ממוספרים בלבד. מהרגע שנמכרת יצירה, אנחנו מחליטים האם היא תודפס על זכוכית אקרילית, נייר ממוסגר ועוד. הגלריה היא גלריית אונליין. אנו עובדים עם אמנים רבים מחו"ל ושולחים לקונים מחו"ל יצירות שהם רוכשים מהגלריה״

יצירה של Akay Bilmez – The.Elvtd.Mind, צילום: יח"צ

עם איזו חוויה תרצי שהקהל הישראלי יצא מ-Anew gallery?
״הייתי רוצה שיכנסו לאתר, שיראו אמנות ייחודית שנותנת לאנשים השראה ומעוף ושהאמנות תדבר אל הבטן של כולנו. בבחירת הקולקציה שילבנו אמנות מבוססת לצד אמנות מבטיחה במחירים מפתיעים".

האתר של גלריית Anew gallery:
www.anew.gallery

יצירה של האמן מקס בחמן, צילום: יח"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »