מירי נחום, כוכבת ילדים עם שם הבמה מירי תשירי, גדלה במשפחה חרדית בת שמונה אחים ואחיות וכיום מככבת עם צוות של שחקנים ורקדניות על הבמות ברחבי הארץ. במקביל היא עובדת על ארבע סדרות חדשות ומיוחדות לטלוויזיה וליוטיוב
"את הקריירה העצמאית שלי התחלתי כמפעילה ליום הולדת. חיפשתי מקצוע, שגם ייתן לי את הבמה שאני כל כך אוהבת, ישמח ילדים ומשפחות, יגרום לי להיות ילדה נצחית ולהרגיש שאני מפצה על הילדות שלי בכל יום הולדת שאני חוגגת. הכי כיף להרים הפקות מטורפות ולהגשים לילדים את החלומות הכי נוצצים ולא שגרתיים. אני לא יודעת מי נהנה יותר – אני או הם, כי זה הכי כיף בעולם לעשות בכל יום את מה שאתה אוהב. העסק גדל וצמח, גייסתי מפעילים שיצאו להפעלות והרחבתי את העסק להפקות יוקרה לילדים. בשלב כלשהו החלטתי להתקדם למותג שלי על במה בהצגות ובטלוויזיה. פניתי לבמאי אבי דור (הופה היי) וסיפרתי לו את סיפור חיי, ומיד קפץ השם לשנינו: מירי תשירי – ילדה שרצתה לשיר ולא נתנו לה ולאחר שנאבקה על חלומה והגשימה אותו".
כך אומרת כוכבת הילדים מירי נחום, ששם הבמה שלה הוא מירי תשירי. היא יזמית בעולם הילדים בשנות ה-30 לחייה, ובימים אלו מככבת על הבמות ברחבי הארץ עם צוות שחקנים ורקדניות. המופע "ללכת עם הלב של מירי תשירי" עוסק בילדה שהיה לה חלום: היא רצתה לשיר אך לא רצו לתת לה לשיר. היא לא הייתה מוכנה לוותר על חלומה, ובסופו של דבר הגשימה אותו ואף גרמה למורתה שלא אוהבת שירים לשיר בעצמה. "זה המוטו של החיים שלי ומה שאני רוצה להעביר להורים ולילדים: 'אם יש לכם חלום, הגשימו אותו כי הכל תלוי בכם. לא משנה מהיכן באתם ומהו מצבכם הכלכלי, הכל תלוי בכם והכל אפשרי'. חשוב לי מאוד שהתכנים שלי ייגעו במציאות היומיומית של ילדים ויתנו להם כלים להתמודד בצורה נכונה", היא אומרת.
"חברים טובים", מופע נוסף שלה, מרגש, מלא בהומור ומלמד ילדים להיות חיוביים, חרוצים ולקחת הכל בכיף ובקלילות. בחודש הקרוב היא יוצאת עם מופע חדש ומיוחד בשם "הקיץ של מירי" העוסק בילדה החוגגת מסיבת יום הולדת שאליה לא מגיעים ילדים וילדות. מופע זה נוגע בבעיות חברתיות ובחרם על ילדים וילדות, מקרים שלמרבה הצער מתרחשים במציאות. מירי: "כבר מגיל קטן חשוב לי להשריש לילדים לקבל את השונה, לאהוב את החבר ולשתף ולהתחלק במה שיש לך, וגם בפחד של כל הורה שהילד שלו יעבור חוויה כזאת. בסוף ההצגה הכל מסתדר ויש חגיגה ענקית. אני מנגישה את המופע על הבמה בצורה של מיני פסטיגל על הבמה עם שחקנים ורקדניות, תלבושות מיוחדות ואפקטים משוגעים, כך שהוא מלא בצבע. ככה אני מצליחה להמחיש לילדים בצורה חוויתית ומרתקת את הערכים ואת כל מה שאני רוצה להעביר. זה תענוג שהילדים באים ליהנות ועל הדרך יוצאים עם סל כלים ענקי לחיים".
בימים אלו עובדת מירי על ארבע סדרות חדשות ומיוחדות לטלוויזיה ולערוץ היוטיוב שלה, כשכל סדרה עוסקת בנושא אחר וחשוב מאוד. כך למשל באחת מהסדרות היא יוצאת לטייל בעולם, ובכל מדינה שאליה היא מגיעה היא פוגשת אנשים, מאכלים או מקומות שמזכירים לה את ישראל ועד כמה מיוחדת המדינה שלנו. בסדרה נוספת היא מספרת על גיבורי התנ"ך וממחישה לילדים בהומור ובכיף את השורשים שלנו כעם יהודי.
מירי נחום, תושבת ראשון לציון נשואה פלוס ילדה, מגלה כי גדלה במשפחה חרדית בת שמונה אחים ואחיות, כשהיא האחות הבכורה, עם אבא מפרנס יחיד ואמא שעוסקת בהחזרה בתשובה. "אני מגיעה ממשפחה חמה ואוהבת עם הורים שנתנו הכל בשביל הילדים שלהם, אבל זו הדרך שהם בחרו בה והאמינו שהכי טובה לילדיהם. כבר מגיל צעיר מאוד יצאתי לעבוד כדי לממן תיק לבית הספר, טיול שנתי ועוד. חייתי בקהילה סגורה מאוד שנותנת דין וחשבון על מה יגידו. תמיד הרגשתי שהחברה מכתיבה לי איך לנהוג ומה ללבוש, והרגשתי סוג של צביעות. זה הגיע לכך ששמרתי את הבגדים היפים והאופנתיים בבית של חברה, והייתי לובשת אותם כשהייתי נמצאת אצלה. זה הכאיב לי אבל ידעתי שאין לי ברירה אחרת כדי לחיות בשלום בבית וכדי שמשפחתי תחיה בשלום. יום אחד קיבל אבא שלי שיחת טלפון מהשכן שאמר לו שישים לב לבגד שלבשתי. די הזדעזעתי כי התלבשתי צנוע, אולי קצת צמוד, אבל השכן היה אמור לשמור על עיניו, אז מה הוא מתערב?".
היא הבינה שעל מנת לחיות בשלום עם הוריה זו המציאות שלה עד גיל 18. בלימודים הייתה תלמידה מצליחה ותמיד קיבלה ציונים מעולים, "אבל מה שמשך אותי באמת היה עולם הבמה. מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי במה, משחק, שירה וריקוד. כבר מגיל חמש כיכבתי בהצגות בגנים ובבית הספר. על הבמה הרגשתי הכי ביטחון להיות מי שאני, כולל להתחבר לדמות ששיחקתי".
היא מודה כי עד היום היא עושה עם עצמה עבודה לשחרר את העובדה שגדלה בעולם של שכר ועונש על כל דבר. "אני מאוד אוהבת את הדת והמסורת – גדלתי וחונכתי כך ואני שמחה על כך שיש לי ערכים ויסודות חזקים מאנשים שגדלו אחרת. יש לי אמונה ענקית בהשם, ולדעתי כל אחד צריך להחליט לעצמו איך לחיות ולשלב את הדת שלנו כיהודים בחיים. בשבתות הייתי עושה 'פעולות שבת' לילדי השכונה ומלמדת אותם על פרשת השבוע. זה נתן לי במה ועבודה עם ילדים שזה הכי כיף בעולם".
תמיד ידעה שכשכולם ייצאו לשידוכים היא תעזוב ותגשים את עצמה. "לא הייתי בטוחה אם יש לי כוח לעשות את זה, כי זה ממש קיצוני ללכת נגד הזרם אבל זה היה החלום. כבר בגיל 18 התחלתי לקבל הצעות לשידוכים אבל לא הייתי מוכנה לשמוע. רציתי להבין קודם כל מי זאת מירי, כי עד אז חייתי חיים של מישהי אחרת. אמרתי להורים שלי שאני לא ממשיכה לסמינר כמו כולם ושאני עוזבת לירושלים לעשות שירות לאומי. הם היו ממש שבורים. החברות ניסו לשכנע אותי שזה יפגע בי, והדודים התקשרו וכעסו למה אני עושה את זה למשפחה. לא רציתי לפגוע באף אחד, אבל הרצון לחופש והרעב לחיים גברו על הכל".
היא עזבה את בית הוריה עם תיק גדול ועם חלומות רבים, וממש הרגישה בחו"ל כשהגיעה לנקודת האיסוף בתל אביב עבור הסמינריון, שם המתינו שני אוטובוסים מלאים בבנות שירות שהוריהן ליוו אותן. "ראיתי את כולן צוחקות, נהנות ומתרגשות עם בני משפחותיהן, וירדו לי דמעות של פחד. מהר מאוד מחיתי את הדמעות. אבא שלי התקשר ולא רציתי שישמע שאני רועדת ואולי ינסה לשכנע אותי לחזור הביתה. כבר באותו היום הכרתי הרבה חברות חדשות, קפצתי על המיטות, שרנו ורקדנו והרגשתי שאני ציפור ושאף אחד כבר לא יוכל לקצץ לי את הכנפיים", היא נזכרת.
מאז שעזבה את בית הוריה עבדה בכמה עבודות. בבית החולים עבדה במסגרת השירות הלאומי, ושילבה כמה עבודות כדי לממן את עצמה, כולל עבודה כמנהלת רכש בחברה גדולה ומצליחה. במקביל הצליחה להגשים את כל חלומותיה: למדה משחק, רקדה בסטודיו ולמדה בהצטיינות לתארים אקדמיים בכלכלה ומנהל עסקים ובפסיכולוגיה כדי להוכיח לעצמה שהיא יכולה הכל.
נוסף על כך עברה סדנאות רבות של העצמה והתפתחות אישית, "כדי להפוך לגרסה הכי טובה של עצמי. מאז שעזבתי את הבית ידעתי שאני תלויה בעצמי ושבכל טעות הכי קטנה אין לי על מי להישען. לכן פיתחתי לי מוסר עבודה והרגלים חזקים וחשובים, שגרמו לי להצליח בכל דבר שרציתי. למדתי גם קואצ'ינג כדי לאמן את עצמי, וזה עזר לי מאוד כעצמאית", היא מוסיפה.
בימים אלו היא מתכוננת להשקת בית ספר ייחודי לאומני ילדים ולמפעילים, ונתנת הזדמנות לאנשים שתמיד חלמו להיות על במה, אוהבים ילדים, רוצים לעבוד בעבודה שמחה וחיובית להתפרנס בכבוד. "אני כאן כדי ללמד אותם שהכל אפשרי, לקצר להם את הדרך ולתת להם את כל הכלים כדי להצליח בתחום בצורה הטובה ביותר. כל מה שהשגתי בחיים היה ללא עזרה, ובכוחות עצמי למדתי לאט לאט מה לעשות ומה לא. עד היום הכשרתי מפעילים רבים באופן פרטני, וכעת הגיע הזמן להדהד את החזון שלי לכיתה שלמה", היא מסכמת באופטימיות.