עו"ד שגית ארגמן הוט, צילום: מוטי דביר

"העיסוק בענייני משפחה נוגע בקרביים של כולנו, במקומות הפרטיים ביותר"

"כמי שעברה גירושין חוויתי על בשרי את ההליך המשפטי בתחום דיני המשפחה ואת עוצמותיו. יום יום אני חיה את הסיטואציות המורכבות, כמו גם הדברים הקטנים שיוצרים הגירושין ומכניסים לחיינו". כך אומרת עו"ד שגית ארגמן הוט שהקימה עם אחיה עו"ד יהב ארגמן את משרד ארגמן עורכי דין, המתמחה בתחומי המשפחה, נזיקין ופציעות ספורט

"מתוך השקפת עולמי כמגשרת משפחתית ובאמצעות הניסיון המקצועי והאישי שלי אני מנתבת את לקוחותיי לדרך השיח והגישור. בתהליך הגישור אני מנהלת את המשבר תוך מתן הזדמנויות להידברות, לשיח פתוח והגעה להסכם המגן על שני הצדדים. כמי שעברה גירושין חוויתי על בשרי את ההליך המשפטי בתחום דיני המשפחה ואת עוצמותיו. יום יום אני חיה את הסיטואציות המורכבות, כמו גם הדברים הקטנים והלכאורה שוליים יותר שיוצרים הגירושין ומכניסים לתוך חיינו, בעיקר בנוגע לגידול הילדים המשותפים. את החוויה שעברתי, התובנות והניסיון האישי שלי אני מתעלת לעבודתי. כל אלה מאפשרים לי להעניק ללקוחותיי שירות מקצועי שתמיד מלווה ביחס אישי רב, באמפתיה ובהבנה. מניסיוני בני זוג שעוברים את תהליך הפרידה בהליך של גישור והידברות ולא במלחמה בבתי משפט יצליחו לרוב להיות בקשר טוב יותר גם לאחר הגירושין".

כך אומרת עורכת דין שגית ארגמן הוט מתל אביב, אם לשלושה ילדים שלפני 16 שנה הקימה עם אחיה, עו"ד יהב ארגמן את משרד ארגמן עורכי דין, המתמחה בתחומי המשפחה, נזיקין ופציעות ספורט. המשרד ממוקם בבני ברק ויש לו סניף נוסף בתל אביב. "הקמנו את המשרד במטרה לממש את החזון ותפיסת העולם שלנו ביחס לעיסוק בתחום דיני המשפחה והמעמד האישי הכולל הסכמי גירושין, הסכמי ממון, צוואות וירושות, אימוץ וכיו"ב", אומרת עו"ד ארגמן הוט. "העיסוק בענייני משפחה נוגע בקרביים של כולנו, במקומות הפרטיים ביותר ובעצבים החשופים. אנו רואים בעבודתנו שליחות אמיתית ופועלים מתוך שאיפה להעניק ללקוחותינו את ההכוונה הנכונה והמדויקת ביותר עבורם בהסתכלות רחבה ומקצועית ומתוך רגישות ואכפתיות", היא מוסיפה.

עו"ד שגית ארגמן הוט עובדת בין היתר עם סלבריטאים ידועים ורבים בישראל. אחיה עו"ד יהב ארגמן מתמחה בנזיקין ובעיקר בפציעות ספורט ונחשב לעורך דין ידוע מאוד בתחומו העובד עם השמות הגדולים  מעולם הכדורסל והכדורגל בישראל. פעמים רבות מתקשרים אליו מתוך המגרש רגע אחרי ששחקן נפצע. עו"ד שגית ארגמן הוט מתמחה בתחום המשפחה, ירושות ומשפחות גאות. "בעקבות תוכנית ששידרתי בתחנת 103 fm החל המשרד להיות מוכר בעולם הסלבס ולא מעט ידוענים מגיעים אלינו לקבלת ייצוג משפטי. כמובן שלא אחשוף את שמם למעט אלו שפורסמו בתקשורת כמו בן אל תבורי וקים אקפי (איט גירל)".

עו"ד שגית ארגמן הוט נולדה בבית שאן, מקום שבזמנו לא היו בו מקומות בילוי ואפילו לא אולם קולנוע או בית קפה, ילדות שהייתה בטבע. "מהמרפסת בחדר שלי בבית ההורים היה נוף של הר הגלבוע ומסביב הרבה מעיינות נסתרים שהכרנו. כיום קיבל המקום את השם 'עמק המעיינות' והפך לאטרקציה תיירותית. לא הייתי מחליפה את הילדות בבית שאן באף מקום. החברויות שנוצרו שם מלוות אותי עד היום. אנחנו חבורה שנמצאת יחדיו במשך שנים ועד היום מקפידים להיפגש".

בתיכון היא למדה במגמת מדעים (פיזיקה, כימיה וביולוגיה). "תמיד היתה לי נטיה לתחום זה ורציתי להיות כימאית", היא מודה. בצבא שירתה בחיל האוויר בתפקיד מטאורולוגית, השתחררה וטסה לטיול במזרח הרחוק, עבדה מספר חודשים בברצלונה ולאחר מכן עזבה לטובת לימודי כימיה במיאמי בארצות הברית, שם עבדה כבודקת ביטחונית בתחנה של אל-על.

עו"ד שגית ארגמן הוט, צילום: מוטי דביר

שגית, כיצד הגעת לתחום עריכת הדין?
"לאחר ארבע שנים בארצות הברית חזרתי לישראל וההתאקלמות הייתה קשה. המשכתי לעבוד באל-על ולאחר שהועברתי לתפקיד של דיילת קרקע בנתב"ג ניסיתי למצוא את מקומי בישראל. בוקר אחד אמא שלי שראתה שאני קצת אבודה אמרה לי: 'את אדם שצריך מסגרות'. היא סיפרה לי על המרכז הבינתחומי שהיא שמעה שזה מקום שכדאי ללמוד בו, ואני ללא כל מחשבה אמרתי לה: 'או.קי, תרשמי אותי ללימודי משפטים'. אמרתי לעצמי שזה תואר לא רע ובטח שכדאי לדעת, אבל עורכת דין לא אהיה בחיים. כל מי שלמד איתי שמע את אמירותיי על כך שאני מסיימת את התואר ושזה רק לידע כללי. עם סיום התואר אמרתי לעצמי: 'טוב, הגעתי עד לכאן אז לא אעשה התמחות?'. נרשמתי להתמחות, ניגשתי למבחני הלשכה וקיבלתי את רישיון עריכת הדין. התחלתי לעבוד כיועצת משפטית בחברת גדיש הנדסה ובמקביל למדתי קורס גישור וגישור משפחתי, שדרכו התאהבתי בעולם המשפחה".

לפני 12 שנה התגרשה (עם שני ילדים טל ושי לי), ולאחר ארבע שנים נישאה שוב ונולד לה רון, כיום בן שש. "מי מכיר את הילדים שלכם טוב יותר אתם עורכי הדין שלכם או השופט בבית משפט? החלטתם להיפרד? קחו אחריות ובואו לנהל את הפרידה בתהליך גישור שבו אתם מחליטים וקובעים את עתידכם ואת עתיד ילדיכם. כשמחליטים להיפרד או להתגרש הכי קל לעלות על בריקדות. ככול שעוצמת הלהבות גדולה בין הצדדים, כך גם גדלה עוצמת הפגיעה בילדים. המתגרשים הם אנשים שנישאו מתוך אהבה גדולה, הביאו ילדים לעולם וחלקו חוויות ואושר. פעמים רבות כשמגיעה הפרידה הם נסחפים לסחרחורת מכוערת של תקשורת ארסית באמצעות עורכי דין ודיונים משפטיים מייסרים, ואף גוררים לשם את הילדים ובני המשפחה האחרים". היא אומרת.

כיצד את מציעה לדבר עם בן/בת הזוג בעיצומו של משבר שמגיע להליך משפטי?
"המטרה היא להביא את בני הזוג להסכם באווירה טובה ולא במלחמות. הרי לא ייתכן שמי שנישאו מתוך אהבה גדולה, הביאו ילדים לעולם וחלקו כל כך הרבה חוויות ינהלו את המשבר דרך עורכי דין ומתווכים. על אף הכעס הגדול שמלווה הליך גירושים, ברגע שמתיישבים בחדר הגישור ומדברים על הדברים, התוצאות טובות יותר והמרוויחים העיקריים מכך הם בראש ובראשונה הילדים. אני בעצמי עברתי תהליך גירושין באמצעות הליך גישור, וזה מסייע לי לתת מענה מדויק וקשוב יותר לכל אחד ואחת מבני המשפחה המתמודדים עם המצב החדש והלא-מוכר".

עו"ד ארגמן הוט מדגישה את חשיבותה של ההיערכות הנכונה למפגשי הגישור. לתפיסתו של המשרד, משמעותו של גישור טוב מלבד להגיע להסכם גירושין הוא ייצור תשתית ומתן כלים ומנגנוני התמודדות נכונים להמשך הקשר בעתיד, כך שגם קונפליקטים שיתעוררו בהמשך יוכלו להתיישב בקלות ובאווירה נעימה. למעשה, בכול שלב בחייהם של הילדים דרושות קבלת החלטות משותפת: החל מבחירת זרם חינוכי, דרך החלטה על חוגים, טיפולים רפואיים וסוגיות שבני הזוג לא צפו בשלב הכנת ההסכם. לדבריה, המטרה היא לא להגיע לבית משפט בכול אחת מסוגיות אלו, אלא ליצור לבני הזוג מנגנונים שיעזרו לקבל החלטות משותפות בעתיד.

"כשזוג נפרד יש הרבה אמוציות, והנושא הכי כואב הוא כמובן הילדים. על מנת שההורים יקבעו את עתידם של ילדיהם בעצמם חשוב להגיע להסכם מבלי לערב שופט, שכלל אינו מכיר את המשפחה ולא בהכרח ידע ויבין מה הכי נכון עבורה באותו רגע. לא תמיד החוק היבש מסוגל וצריך להכריע בסוגיות רגישות כל כך. אחרי הכול, במלחמה אין מנצחים – יש רק פצועים והפצועים הם לרוב הילדים. לכן הליך של גישור מבקש מראש למנוע את ההתנצחויות והתסכולים הללו ולפתור את הסוגיות הכאובות בדרכי שלום".

לפני כשש שנים החלה להנחות בקבוצת גושרים קורסים של גישור משפחתי. היא גם מנחה קורס יחודי בשם "קורס משפחות חדשות" שאותה פיתחה ומותאם למשפחות המבקשות להיפרד ואינן מורכבות מאבא ואמא: להט"ב, הורות משותפת (גבר ואשה שמביאים ילד לעולם ואינם במערכת יחסים זוגית או רומנטית) וכו'.

במסגרת הליך הגישור במשרד ארגמן כל זוג הפונה למשרד לצורך הליך גישור מקבל גם מענה רגשי בדמות מפגש אחד עם מנחת הורים מוסמכת (ללא עלות נוספת) שתכין את ההורים ותסייע להם למצוא את הדרך לבשר לילדים על הפרידה וכן זיהוי נורות אדומות אצל הילדים לאחר הבשורה. מעטפת זו של אנשי המקצוע תבטיח כי ההליך יתנהל בצורה הטובה ונכונה ביותר לבני הזוג וגם לילדים המעורבים.

מה בנוגע לחלוקת הרכוש המשותף לאחר שהמשפחה מתפרקת?
"חלוקת הרכוש בין בני הזוג הוא נושא שמטריד מאוד את הזוגות בחדר הגישור. הנחת היסוד היא שהתא המשפחתי מעצם טבעו מעניק זכויות ברכוש הנצבר על ידי בני הזוג. במשרד דוגלים בחיפוש אחר פתרונות יצירתיים, כך שיאפשרו איזון נכון של הנכסים באופן המיטיב עם כולם באמת ומבלי לחלקם באופן 'יבש' בלבד. במשרד מדגישים את התפיסה, שלפיה כל זוג הוא עולם ומלואו ואין סיפור אחד דומה למשנהו – גם אם הפרטים הכלליים עשויים להיראות דומים זה לזה במבט ראשון. לכן ההקפדה על כל פרט בתהליך, הן בפן הרגשי והן בפן המשפטי והכלכלי, חשובה מאין כמותה, ולכול הליך ניתנת שהות להרהר בדברים, לעיין בהם ולקחת החלטה הדדית כך שתהיה מושכלת ומיטיבה".

לסיום היא מציינת כי קיימים מקרים, שבהם ניכר שאחד מבני הזוג מתקשה להמשיך בתהליך או שמתעורר קושי רגשי המעיב על קיום הפגישות באופן תקין ובאווירה נינוחה. במקרים כאלה היא מקפידה להשהות את התהליך ולתת מענה על ידה או באמצעות איש מקצוע עד שתתרשם מכך שניתן להמשיך בתהליך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »