מקווה - עבודה של עלי שירה בן עזרא, צילום: יח"צ

הגלריה בבית האדריכל ביפו: תערוכה לאדריכלים צעירים

בתערוכה "40 על 40" משתתפים 40 אדריכלים מתחת לגיל, ובהם שבעה מבוגרי בית הספר לארכיטקטורה באוניברסיטת אריאל

בגלריה בבית האדריכל ביפו מתקיימת בימים אלו התערוכה "40 על 40", עד ל-13.5. בתערוכה לאדריכלים צעירים משתתפים 40 אדריכלים מתחת לגיל 40, מטעם התאחדות האדריכלים, ובהם שבעה מבוגרי בית הספר לארכיטקטורה באוניברסיטת אריאל – ארבע מהם נמנים על סגל בית הספר לארכיטקטורה.

התערוכה "ארבעים על ארבעים" נוצרה מתוך רצון להעניק במה לדור האדריכלים העתידי. היא נערכת אחת לשנתיים על ידי התאחדות האדריכלים, על מנת לחשוף את עבודותיהם ורעיונותיהם של האדריכלים הצעירים בישראל ומתוך כוונה להעניק לקהל הרחב ולציבור האדריכלים הצצה חטופה על המגמות והכיוונים בעבודתם של האדריכלים הצעירים הפעילים בישראל. גיל המשתתפים נקבע מתחת ל-40. תקופה זו מהווה שלב מעבר, מהלימודים, העבודה כשכיר/ה במשרד אל עצמאות, בניית הקריירה וגיבוש הזהות המקצועית.

תערוכה זו היא אחת הזירות הציבוריות המרכזיות בארץ לאיתור מגמות העתיד באדריכלות הישראלית, כאשר הפרויקטים הנכללים בתערוכה נעים מהטריטוריה המובהקת של "האדריכל הצעיר", כלומר הבית הפרטי, הדירה המשופצת והחנות המעוצבת; ועד לטריטוריות חדשות יחסית, בקנה מידה גדול כמו תכנון מבני ציבור ובתי מגורים, ואף השתתפות בתחרויות חשובות מול המשרדים הגדולים.

התערוכה מתקיימת השנה בפעם העשירית ומציינת 20 שנה להיווסדה בסימן הרעיון והגשמתו. בתערוכה מוצגים פרויקטים של עד 40 אדריכלים צעירים מתחת לגיל 40 בשתי קטגוריות: פרויקטים בנויים ופרויקטים שלא נבנו. קטגוריות אלו משקפות את העשייה האדריכלית שבחלקה מגיעה לכדי מימוש פיזי ובחלקה נשארת על דפי הנייר. בחירת הפרויקטים, אופן הצגתם והאוצרות מתמקדת בחיפוש אחר הרעיון האדריכלי – המהות הייחודית של הפרויקט ואופן ביטויו בפרויקט – בתרגום האדריכלי של הרעיון המופשט, הרוח לחומר.

עבודה של רנן ריזקינד, צילום: יח"צ

 

נציגי הסגל המשתתפים בתערוכה:

אדר' חנן פרץ – תכנון של שני פרויקטים במרקם הכפרי הישראלי. בית מגורים הבנוי במסגרות המגדירות את המופע של הבית לרחוב לנוף ולאקלים. אולם ספורט הבנוי משתי מסות הנוצרות מצורת הישיבה המסורתית באולם.

אדר' רנן ריזקינד – שלושה פרויקטים, שניים עוסקים בתכנון חללי עבודה משותפים בניסיון לבחון מחדש את חוויות המשתמש והשפה העיצובית בחללים מסוג זה. הפרויקט השלישי הוא תכנון חלל תצוגה במגדל משרדים במע"ר הצפוני של תל אביב.

אדר' שירה בן עזרא – מקווה, מקור חיים מפכה, קבור ונובע בו זמנית. טקס הטבילה במסורת היהודית בנוי על תהליך מעגלי של פרישה בין בני הזוג, מרחק, כמיהה, וחידוש הקרבה. המבנה כחלק מדרך זו של פרישה וחזרה הביתה.

אדר' אורן יצחקי – התערבות ותוספת למבנים קיימים תוך שימור המבנה הקיים ומאפייניו – אווירת פשטות נאיבית. הרעיון  היה לפתוח ככל הניתן את החלל הפנימי, לאחד פונקציות ציבוריות לחלל אחד ובתוספת ליצוק את החללים הפרטיים.

שלושה משתתפים הם בוגרי בית הספר לארכיטקטורה באריאל: מעיין אלימן, אסף כץ ואריאל נאור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »