מרק אבוקדו וברוקולי צילום Depositphotos
מרק אבוקדו וברוקולי צילום Depositphotos

מתכון: מרק עם אבוקדו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

חברת "חקלאי גרנות", המתמחה בשיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון, מגישה לרגל החורף מרק אבוקדו וברוקולי, שיעשה את החורף שלכם לטעים יותר ובריא יותר. המרק, בטעם אגוזי מפתיע, עם אבוקדו גדול ובשל, מומלץ להגשה עם קרוטונים או גרעיני דלעת, כמנת פתיחה או עיקרית ביום חורף קר, להנאת המשפחה. איך מכינים? פשוט וקל.

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען של "חקלאי גרנות"

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 שיני שום כתושות
1 כוס סלרי קצוץ
4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים
1 כפית טימין
½-1 כפית אבקת קארי
½ כפית מלח
4 כוסות מים
3 כפיות מיץ לימון
½1 כפיות גרעיני דלעת

1 כף קרוטונים

אופן ההכנה:

  1. חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו עד שהוא יתרכך, כ-4 דקות. הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר.
  2. הוסיפו את הסלרי ובשלו אגב ערבוב כ-3 דקות נוספות. לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו כ-2 דקות.
  3. תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה, ובשלו כ-20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר. הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.
  4. העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית. הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.
  5. הוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו.
    בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

סיור מאפיות וטשולנטיות במאה שערים עם ישראל טו גו צילום יוסף שפייזר
אוכל

טעים להכיר את ירושלים

אחרי שטקסי הפרשת חלה הפכו לדבר הכי לוהט בארץ עם מפגשים סודיים של בנות מצחקקות וברכות מרבניות בכירות, הרחוב החרדי מכה שנית – והפעם עם טקס שעוד

קרא עוד »
הבשורה תיאטרון דימונה צילום יוסי צווקר
ראשי

מדרום תגיע הבשורה

תקופת הקורונה אפשרה לנו, כחברה, להתבונן על הנעשה בחברה שלנו, תוך גילוי כוחם הבלתי מעורער של השלטון, אמצעי התקשורת והרשתות החברתיות. לכולם היכולת לסדוק ולערער

קרא עוד »