
המילה מהמם נהייתה כ"כ נפוצה, שנראה שכמעט על כל דבר אנחנו "המומים" וחושבים שהוא מהמם. א-בל, וזה אבל גדול, למתכון המושלם הזה של עוגת תותים וקצפת אין מוצדק יותר מלהצמיד את התואר מהמם. ומה הופך עוגת תות לכזאת מהממת? מה לא! מראה יפהפה וצבעוני, טעם מופלא ועסיסי, מרקם רך ונמס בפה, אווירה חגיגית על כל שולחן, זיכרונות נוסטלגיים מרגשים מהילדות (כי איזו אמא לא הכינה את העוגה הזאת כמעט כל שבת?) ושילוב מהפנט של בצק ספוגי ולח, מעליו שכבת קצפת עשירה ונדיבה, ועל הכל ג'לי רך באדום מרהיב ותותים עסיסיים לשלמות טעמים מפנקת במיוחד
- עוגת קצפת ותותים היא קינוח מושלם לכל ארוחה חלבית ואירוח מרשים
- מצטיינת במראה יפהפה וצבעוני, טעם מופלא ועסיסי ומרקם רך ונמס בפה
- עוגה עם תותים מושלמת לכל מי שרוצה ליצור אווירה חגיגית בבית ולהיזכר בזיכרונות ילדות טעימים ומפנקים
- שילוב מופלא של בצק ספוגי, קצפת עשירה, ג'לי רך ותותים עסיסיים באדום מהפנט
שורה תחתונה: החורף תיכף נגמר. גם התותים. רוצו להכין!

אמרתם חורף אמרתם כירבול מפנק על הספה, זלילת פירות הדר ותותים עסיסיים וכמובן….מרקים מנחמים. אז רגע לפני שתתנפלו על עוגת תותים מפנקת, בואו להתחמם גם עם מרק ירקות עשיר קל ומיוחד שיעשה לכם חם בלב וטוב בפה
אז איך מכינים עוגת תותים?
באדיבות: שרה יוסף
ציוד: כוס אוניברסלית / כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה
תבנית 24
מצרכים:
3 ביצים גודל לארג
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1כוס מיץ תפוזים
1 סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
1.5 כוסות קמח
לקצפת:
250מ"ל שמנת מתוקה
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
1 כוס חלב
לציפוי:
תותים חתוכים לרבעים שעליהן מפזרים רבע כוס סוכר
1 חפיסת ג'לי תות
אופן ההכנה
מקציפים חלבונים עם סוכר לקבלת קצף לא קשה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלמונים ושמן .
מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל ומוסיפים למיקסר יחד עם מיץ תפוזים .
שמים בתבנית נייר אפיה ושופכים את הבלילה. אופים על 180 מעלות חצי שעה בערך ובודקים עם סכין כשמוכן ומוציאים מהתנור .
מרטיבים עם הנוזל של התותים, ונותנים לעוגה להתקרר .
מכינים את הקצפת, מורחים על העוגה ומכניסים למקפיא לחצי שעה בערך .
מוציאים מהמקפיא, מפזרים מעל את התותים ומעל את הג'לי.
הג'לי מכינים עם חצי כוס מים מהברז וכוס מים רותחים. מערבבים היטב שלא יהיו גושים .
שומרים במקרר

שאלתם על הכנת עוגת תותים? הנה כל התשובות!
» במתכון רשום 5 כפות פודינג על שמנת אחת לא טעות? לא טעות, כי מוסיפים גם חלב
» במה מרטיבים את העוגה? מה זה רוטב של התותים? כשמשרים את התותים בסוכר יוצא נוזל של הסוכר, זה הרוטב שאיתו מרטיבים את העוגה
וגם אתם הכנתם את השלמות הזאת, הנה תראו…

צילום: אורנה בר אלי מויאל

צילום: ענבל פרטוק מלול




