קוראים לה דליה חרפוף, אבל רבים מכירים אותה בכינוי "הכורדיה מעמק התימנים". מדובר באישה שמחה עם כישרון אדיר לבישול וסיפור סיפורים. כעת הכישרון המשולב הזה רואה אור עם ספר חדש שמיועד לאוהבי המטבח האתני: "זיכרונות מהמטבח הכורדי" (הוצאת בוקדיל).
"הספר נולד מתוך געגוע", אומרת דליה חרפוף בשיחה עם "יוצאים קבוע". "חמש שנים חלפו מאז הלכה לעולמה אמי, גאולה עמדי ז"ל, שהייתה ידועה בשכונת הכורדים כאישה של נתינה. תמיד הייתה מבשלת בסירים גדולים את כל מאכלי העדה ומחלקת ברוחב לב לכל דכפין. אם זה לתלמידי הישיבה במורד הרחוב, או לנזקקים שהיו דופקים בדלת ויוצאים עם שלל רב. היא הייתה אומרת 'כל עוד אני חיה אף אחד לא יהיה רעב' ואני ממשיכה את העשייה שלה ברוח הזו".
צפו במתכון של קובה סלק:
מה היה מיוחד במטבח של אמא שלך?
"לאמא שלי היה מטבח מטר על מטר, אבל יצאו ממנו מטעמים שלא היו מביישים את מאסטר שף, כמו כבד קודה שהיינו אוכלים עם לחם או חמין מקרוני – ספגטי עבה שיושב על מצה רטובה. לא רק מאכלים כורדים הכינה אמי בכישרון גדול. מכיוון שעבדה אצל גברת ברינקר האשכנזיה היא למדה להכין גפילטע פיש שהיה ערב לחיך של כל העדות. אמא הקפידה להכין לנו אוכל טעים ובריא, עם הרבה פירות וירקות. בגינה הקטנה מאחורי הבית אמא גידלה תאנים, ענבים, רימונים ולימונים. מדי פעם הייתה שולחת אותנו ללקט עשבים שנותנים דיוק למנה שלא שוכחים לעולם".
הספר של דליה מכילים מתכונים כורדיים אותנטיים שאותם היא מכינה גם בסדנאות שלה, שבהן ביקרו כבר עשרות אלפי אנשים. בעקבות הפופולריות הרבה שלה הפכה דליה לכוכבת רשת שמעלה מתכונים בקבוצה "זיכרונות מהמטבח הכורדי".
צפו בדליה מספרת על הקבוצה זכרונות מהמטבח הכורדי:
בסדנאות של דליה יש גם הרבה מוזיקה טובה, עליה אחראי בעלה עזרא, שהיה נגן של זוהר ארגוב ונוהג לחזן בבית הכנסת עם קולו הערב.
דליה: "אם אתם אוהבים מאכלים כורדים הספר הזה יעלה לכם זיכרונות טובים מבית אבא. אם אתם לא מכירים את מאכלי העדה – הספר הזה הוא הזדמנות טובה לעשות היכרות עם עדה צנועה, ערכית ועם נשמה יהודית גדולה, כמו זו שהייתה לאמי גאולה עליה השלום והברכה".
להזמנת הספר: 052-6444790
משלוחים עד הבית לכל הארץ.