העיר צפת תמיד הייתה ידועה בזכות הגבינה הצפתית שבמחלבות הוותיקות שלה, יינות הבוטיק ומאכלי הרחוב: פלאפל, פריקסה, לחוח וכדומה. כעת עושה רושם שצפת עושה קפיצת מדרגה משמעותית כשבפחות מחודשיים נפתחו בבירת הגליל 2 מסעדות עם שפים מובילים וכשרות.
החלוצה הייתה מסעדת סומאק שבמתחם מלון הבוטיק וילה גליליי שבהובלת שף גדי אולשנסקי ניתן ליהנות ממאכלים בשריים משובחים ותפריט שף עשיר על בסיס תוצרת גלילית טרייה ואיכותית. את התפריט למסעדה בנה שף אושנסקי יחד עם השף דניאל שליט המשמש כיועץ קולינארי של המסעדה.
בחודש האחרון הצטרפה לחגיגה מסעדה חדשה, הפעם מדובר במסעדת שף חלבית ראשונה בצפת: בולונג'רי. המסעדה הינה בהובלת שף נועם בכר שהגיע לגליל לאחר שנים רבות של עשייה קולינארית בקצה השני של המדינה- אילת, עם עבר עשיר במלונות היוקרה המלכה שבא, הרודס ובמסעדת הניין-ביץ'. לצידו הקונדיטור הצפתי מיקי אביסרור מגישים לכם ארוחות בוקר עשירות, מאפים, פסטות מיוחדות, שקשוקות, כריכים מיוחדים וקינוחים עוצרי נשימה.