התעללות בגן. אילוסטרציה: שלווה ברטוב

"14 שנים זה לא מספיק! – דורשים מאסר עולם"

כרמל מעודה, הגננת שהורשעה בהתעללות ב-11 פעוטות בראש העין, תרצה עונש מאסר ממושך, אבל את ההורים זה לא מרגיע. הבוקר הם הגיעו בהמוניהם לבית המשפט המחוזי בלוד כדי לוודא שמעודה תקבל עונש שירתיע גננות ומטפלות.

אחת האמהות אמרה לאתר "יוצאים קבוע" כי "התקשורת אשמה. בכל פעם שרוצחים אישה, בכל פעם שפוגעים בילדים חסרי ישע, היא מקטינה את הסיפור, ומביאה את הצד של המתעלל, כאילו יש שני צדדים למטבע".

הפרקליטות דורשת 14 שנות מאסר ופיצויים למשפחות. זה לא מספיק?

"ממש לא. 14 שנה זה בדיחה. היא רצחה את הנפש של הילדים שלנו ואנחנו דורשים מאסר עולם. ילד בן שנתיים לא מסוגל להגן על עצמו ולכן על בית המשפט לשדר מסר נוקב ומרתיע, עונש חמור. להורים אני חוזרת וקוראת לא להעלים עין, לא להתעלם מתחושות בטן, במידה והילד/ה לא מתנהגים כתמול שלשום, לבדוק, לחקור ולא לחיות בתחושת לי זה לא יקרה".

"כל מי שפוגע בחפים מפשע צריך להיענש בחומרה", אומר תושב השכונה שעלתה לכותרות, לא רק אחרי ההתעללות בגן, אלא גם אחרי שהגן הוצת – מעשה שנוי במחלוקת ששלח את המצית – אדיר רצון – לשלוש וחצי שנות מאסר.

"הילד הזה רק בן 19 והוא כבר לומד על בשרו שאין הגיון ואין הוגנות במדינה שלנו", אמרה אביה כהן, אם לשלושה ילדים, בראיון שנתנה בזמנו לעיתונות המקומית בעיר. "אין חולק על כך שכתב האישום חמור מאוד והעונש צריך להיות חמור, אבל לשלוח לכלא ילד שהזדעזע מהמקרים שהיו בגן הזה? זה נראה לי מרחיק לכת".

לעומתה, אמר אורן, אב לשתי בנות, כי "ראש העין היא לא המערב הפרוע. עם כל הכבוד לרצון לנקום אנחנו במדינת חוק. יש משטרה ויש בית משפט והם צריכים לאכוף חוקים ולא שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה".

בקרוב כאמור תישלח מעודה למאסר ממושך. מי שיכול לספר מה מצפה לה בכלא הוא יוני יהב, שריצה חמישה מאסרים בחייו, ומוביל בימים אלה מאבק למען שיפור תנאי המאסר.

 

גן ילדים. אילוסטרציה: שלווה ברטוב

 

לדבריו, אופי העבירה של מעודה יגרום לכך שיהיו לה חיים קשים מאוד בכלא. "בהתחלה היא תגיע למיון ושם תהיה צפיפות גדולה. היא תיכנס ללחץ ותצטרך לשרוד. צריך להבין שלא מדובר באסירה שנכנסת ויוצאת ממאסרים ממושכים, אלא באחת שזו הפעם הראשונה שלה מאחורי סורג ובריח. היא צריכה להכין את עצמה לתקופה לא קלה".

בכלא נווה תרצה, שם תרצה מעודה את מאסרה, יושבות אסירות עם עבירות לא פחות קשות, כמו מארי פיזאם, שסייעה לבן זוגה לרצוח את בתה רוז. האם תהיה לה שפה משותפת איתה?

"אי אפשר לדעת, וגם נורא חשוב לדעת מה היא תבחר לעשות. אם היא תבחר להשתקם אני מניח שהיא תתרחק מדמויות שליליות בכלא. אני לא מאמין שהיא תשב בכלא 14 שנה, אבל ברור שזה יהיה עונש ממושך ולכן היא חייבת להכין את עצמה ולבחור כבר בהתחלה את הדרך שלה – שיקום או התערות עם אסירות כדי להפגין כוח ונוכחות".

מה היא תעשה בכלא? היא יכולה לעבוד?

"אני מניח שהיא תעבוד כמו רוב האסירות, ינסו להכניס אותה לתלם, תעסוקה, חינוך".

היא תעבוד בחינוך עם הרקע שלה?

"בחינוך הכוונה לא לעבודה, אלא למסגרת לימודית שבה היא תשתלב, אם היא תבנה על ניכוי שליש וחופשות".

מה יצפה לה בחופשות ואחרי השחרור?

"יהיה לה קשה להשתקם כמו כל האסירים. אחת שהורשעה בהתעללות חסרי ישע תגלה מהר מאוד שלחברה קשה לסלוח, אבל אני מקווה בשבילה שהיא תבחר בשיקום ואז אולי החיים שלה יהיו פחות קשים".

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
המבקרת המוזיקלית

מוסיקה יהודית – "כשקלאסי פוגש כליזמר"

מוסיקה יהודית – "כשקלאסי פוגש כליזמר" – סדרה מוזיקלית בהפקת "העולם המרהיב של המוסיקה היהודית" תתקיים ביום שלישי 3.12 באודיטוריום מרכז מורשת מנחם בגין בירושלים מוסיקה

קרא עוד »