מה הקשר בין עבודה במקצוע או בחברה שאנחנו לא אוהבים לבין סטרס וכאב? איך אפשר להקל על הכאב, גם בלי להתפטר? והאם זה מתאים לכל אחד? כל התשובות בראיון מיוחד שערכנו עם המאמן לזוגיות וקריירה אלי סוכרי.
"עבדתי שנים כשכיר בחברת המשפחתית שאבי מנהל אותה. במרבית הזמן אהבתי את מה שאני עושה, בשנים האחרונות לעבודה שלי שם הרגשתי שזה כבר לא נכון לי", מספר סוכרי. "הרגשתי כשאני קם בבוקר שאני בלי אנרגיה, אני לא אוהב את מה שאני עושה, אני לא נהנה. משהו בבטן לא טוב לי. יודע להגיד את זה ועדיין קפוא ומשותק מפחד כמו הרבה אנשים שלא עושים שינויים בגלל הפחד. יום אחד הגעתי לעבודה ובזמן שאני עובר על הדו"חות הכספיים חטפתי התקף חרדה, הראשון בחיי. ואז נפל לי האסימון שבו הבנתי שאני לא במקום טוב לי".
איך קישרת את התקף החרדה למציאות שלך שהייתה השגרה שלך?
"ידעתי לקשר את זה למציאות כי גם בעבודה וגם בזוגיות ידעתי שלא טוב לי. התהלכתי בתחושה שאני לא יכול להמשיך וזה הזמן שלי לצאת החוצה. זה בא לידי ביטוי בגוף שלי. זה כבר היה מעבר למה שאני חושב, התחלתי להרגיש חולה. שלושה חודשים אחר כך סיימתי באופן פורמלי. מרגע שעזבתי את העבודה כבר הרגשתי יותר טוב. כולם חשבו שהשתגעתי כשעזבתי עבודה עם שכר יפה ורכב צמוד, אבל אני כבר לא הייתי שם. היום אני קם בבוקר עם חיוך וזה שווה הכל".
האם זה הפתרון המתאים לכולם? מה לגבי אלה שלא יכולים לעזוב?
"אולי זה לא מתאים לכל אחד. אני לא רוצה להגיד לפועל קשה יום שחייב להתפרנס ולהביא אוכל הביתה עזוב את העבודה אם אתה לא מתחבר אליה, אבל אני אומר בגדול שאיפה שאתה לא נהנה – אתה גם לא תהיה טוב, ואז ממילא תעזוב או שיעזיבו אותך".
צפו בראיון המלא: