מרק אבוקדו וברוקולי צילום Depositphotos
מרק אבוקדו וברוקולי צילום Depositphotos

מתכון: מרק עם אבוקדו

חברת "חקלאי גרנות", המתמחה בשיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון, מגישה לרגל החורף מרק אבוקדו וברוקולי, שיעשה את החורף שלכם לטעים יותר ובריא יותר. המרק, בטעם אגוזי מפתיע, עם אבוקדו גדול ובשל, מומלץ להגשה עם קרוטונים או גרעיני דלעת, כמנת פתיחה או עיקרית ביום חורף קר, להנאת המשפחה. איך מכינים? פשוט וקל.

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען של "חקלאי גרנות"

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

2-3 שיני שום כתושות
1 כוס סלרי קצוץ
4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים
1 כפית טימין
½-1 כפית אבקת קארי
½ כפית מלח
4 כוסות מים
3 כפיות מיץ לימון
½1 כפיות גרעיני דלעת

1 כף קרוטונים

אופן ההכנה:

  1. חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו עד שהוא יתרכך, כ-4 דקות. הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר.
  2. הוסיפו את הסלרי ובשלו אגב ערבוב כ-3 דקות נוספות. לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו כ-2 דקות.
  3. תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה, ובשלו כ-20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר. הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.
  4. העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית. הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.
  5. הוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו.
    בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
טיולים ואטרקציות

הקאמבק של עכו

פנינת התיירות הצפונית מתחדשת ומזמינה את התיירים לאחר המלחמה להתפנק, לבלות ולקנות. קפצנו למלון בוטיק סיוואר והתאהבנו לאחר תקופה מאתגרת של מתיחות ביטחונית ומתקפות רקטות,

קרא עוד »