הגולשים הקבועים של "יוצאים קבוע" יודעים כבר שדם איטלקי זורם בעורקיי ולכן כל דבר שמזכיר לי את המולדת משמח אותי – מזכייה באירוויזיון ועד זכייה ביורו, איטלקים זה שמחה ושמחה זה איטליה, גם כשנופלות עלינו צרות בצרורות כמו בקורונה, אנחנו שמחים, אנחנו חוגגים ואנחנו אוכלים.
אז מה אוכלים? בעיקר פסטה טובה, כמו זו ש"פסטה ריקו" יודעת לעשות מחומרי הגלם הטובים ביותר, בלי חומרים משמרים, צבעי מאכל או אבקות. השימוש במילויי הפסטה מירקות טריים בלבד, גבינות עשירות, ריקוטה 20% עשירה ואיכותית. לכן כל כך שמחתי לשמוע שהחברה משיקה סדרת פסטה פרמיום טרייה חדשה: רביולי במילוי גבינות, בטטה, תרד ופטריות.
"פסטה ריקו" מתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית הנושאת את תו האיכות BRONZE DIE. פסטה ריקו ידועה בטעם הפסטה המשובח והמיוחד שלה, הטריות, הקמח העשיר בחלבונים והמרקם המעולה הפכו אותה לפסטה פרמיום המועדפת על שפים במסעדות. במסעדות ברחבי הארץ.
סדרת המוצרים החדשה כוללת פסטה טרייה ב-4 טעמים:
רביולי במילוי גבינות: במילוי גבינת ריקוטה, מסקרפונה וגראנה פדנה
רביולי במילוי בטטה: רביולי עשיר, טעים להפליא ומשביע, במילוי בטטה
רביולי תרד וריקוטה: רביולי עשיר בגבינת ריקוטה ותרד
ופלין פטריות וריקוטה בטעם כמהין
אני החלטתי לנסות שני טעמים. רביולי במילוי בטטה ורביולי כמהין. את רביולי הבטטה בישלתי כחמש דקות בלבד במים רותחים, ולאחר מכן זרקתי חמש שיני שום למחבת עם שמן חמניות ומלח, הוספתי רסק עגבניות ממוצא איטלקי (העגבניות שלהם יותר שמחות), והחזרתי את הרביולי לכמה דקות לתוך הרוטב והגשתי לילדים.
למחרת ניסינו את מנת הרביולי עם פטריות הכמהין. שוב בישלתי את הפסטה כחמש שש דקות במים רותחים. אני לוקחת בחשבון שאם אני אבשל שוב את הפסטה ברוטב כלשהו היא תתרכך, לכן אני עושה מה שהאיטלקים עושים: מבשלים עד גבול מסויים מה שנקרא "אל דנטה".
הפעם זרקתי למחבת קוביית חמאה, וטיגנתי את הרביולי בעדינות עד שהזהיבו עם מלח ופלפל, הגשתי עם פרמיזן. מנה קלה אבל טעימה מאוד בשל המליחות שלה.
כיסונים מאורכים ייחודיים במילוי פטריות פורטובלו, כמהין וגבינת ריקוטה עשירה. בעל טעם וניחוח עשיר ומיוחד של כמהין.
כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף
מחיר: 24 – 27 שקל לאריזת 330 גרם
להשיג ברשתות השיווק ובמגוון חנויות ומכולות בפריסה ארצית.
בתיאבון!