החצי השני אכל לי את הראס שהוא חייב לאכול עראיס. הוא טעם את המנה הנפלאה הזו לראשונה בטיול המאורגן לנצרת בחורף שארגנתי מטעמי. את הפיתה נוטפת השומן, כיאות לז'אנר, קנינו בדוכן רחוב.
המנה משביעה בזכות תוספת הבשר והיא גם מגיעה מהר לצלחת, בנוסף המחיר שלה זול והיא יכולה להיחשב בקלות "כפאסט פוד" ערבי.
מכיוון שהחצי השני שלי, התמכר למנה, הוא החל לדרוש אותה – כמו נרקומן בקריז – בכל פינת רחוב. בסיור למצפה רמון הוא טעם שוב מהמעדן, הפעם בגרסה הטבעונית שלו השומן שוב נזל לו על האצבעות ועל כן הבטחתי לו שאקדיש כתבה מיוחדת לחובבי הז'אנר.
הבטחתי ולכן אקיים. יצאתי לתור את תל אביב אחר מסעדות המגישות את מנת הדגל החדשה של החצי השני.
התחנה הראשונה הייתה "עראיס מחניודה" שממוקם ברחוב הרצל בסמוך לרוטשילד. המקום בוטיקי, וכך גם המנה. תומר אשר, מפעיל את המקום בנוסף לעוד שני סניפים, בפתח תקווה ובירושלים. המנות מוגשות בתוך צלחות קרטון עם סלט עגבניות חריף ורוטב שמן עם תבלינים. לבחירה בתוך הפיתה ארבעה סוגים: בשר בקר, בשר כבש, אנטריקוט וטבעוני (כי התל אביבים טבעוניים). המנות עולות בין 37 שקלים למנה טבעונית ועד ל-46 שקלים למנת אנטריקוט.
את המנות מכינים בתנור לבנים מיוחד, ככה שהן מגיעות חרוכות כמיטב המסורת, והבשר צלוי ועשוי כהלכה. הסלט הקטן משלים את החוויה ומנקה את החיך והרוטב השומני שמתלווה למנה מוסיף עניין, אבל היה חסר לו טעם או מלח.
את הארוחה העברנו עם בירה טובורג מבקבוק. בסך הכל היינו מאוד מרוצים. "מחניודה" הנה מסעדת קונספט מהודקת. יש פה יוזמה ישראלית להרים מוסד קולינרי וזה מורגש בהקפדה על הפרטים הקטנים. אתה יודע שאתה נכנס לאכול עראיס והמסעדה מגישה אותו היטב ומתכתבת עם המקור.
עראיס מחניודה
הרצל 12, תל אביב
שעות פעילות: 11:00-1:00 בחמישי עד 4:00
התחנה השנייה הייתה כמובן באבן גבירול. קצת אחרי קפלן מתחילים להריח את ריח המנגל ובדרך חולפים על פני מסעדות כנאפה המרמזות על הטרנד האותנטי ששוטף את הרחוב. כשמגיעים לצומת מרמורק קצת לפני "הבימה" (הפיל הלבן של משבר הקורונה) יושבת לה מסעדת "ערוסה ישראלית", ואין פה ספק שהיא מלכת הרחוב.
אזור האכילה הוא בחוץ, ובמקום יש סניף צמוד שמגיש כנאפה בכל הצורות והמינים. בערוסה ישראלית קולים את הפיתות על גריל אימתני והן מגיעות דקות וקצת מעוכות, כמו טוסט.
הבשר בפנים טעים ומתובל. בעל המקום, פאריד: "הסוד של ערוסה הוא בתבלין. זה תיבלון שלנו מהבית מצפון הארץ שאנחנו משתמשים בו באוכל שלנו. יש לנו תבלין מיוחד לבשר ותבלין מיוחד גם לפיתה".
המחיר למנה הוא 17.5 שקלים, ולחיילים הוא מוכר ב-15 שקלים. המקום מפוצץ בצהרי היום בתלמידי תיכון עירוני א' הסמוך וזה הגיוני לחלוטין. במחיר נמוך מאוד הם מקבלים ארוחת צהריים בשרית ומשביעה ועל כן הם היגרו מרחוב הארבעה והתיישבו פה בהמוניהם.
אנחנו הזמנו ערוסה בשר עגל (19 שקלים), וערוסה מיקס עוף (20 שקלים), שהגיעו כאמור בפיתות דקות וחרוכות. הפיתות הבהיקו משומן, אבל לא נטפו והבשר היה טעים. עם זאת, המנה האותנטית עברה פה התאמה לחיך הישראלי כפי שהם רואים את זה. שתינו לימונדה שעושים במקום והיה סבבה בסך הכל – יצאנו שבעים.
ערוסה ישראלית
כתובת: אבן גבירול 3 תל אביב
שעת פעילות: 12:00-04:00
התחנה השלישית והאחרונה בסקר העראיס הגדול היתה במסעדת "עראיס" במתחם שרונה מרקט. כאן הסיפור שונה לגמרי. החוויה הקולינרית רחבה יותר והתפריט כולל גם מנות "רגילות" כמו: המבורגרים, שקשוקה, מנות בשריות כמו דגים ועוף. ניכר כי המסעדה מנסה לקלוע לטעם של כולם ולהגיש סרביס צהריים רחב ומגוון. הנחנו שהיא נקראה על שם המנה כדי לבטא את האותנטיות של התפריט והמקום.
לפיכך הזמנו עראיס, סלט שוק ירוק, שתי בירות לבנות מהחבית, ולקינוח פבלובה מרנג וניל, שוקולד לבן ופירות יער שהייתה חלבית, ומלבי פרווה עם מי ורדים וקוקוס קלוי.
לשולחן הגיעה מנה עם ארבעה רבעים ממולאים בשר, שהיו קטנים אבל משביעים. במרכז הצלחת היה סלט עגבניות בטחינה שנתן קונטרה מצוינת למנה. המנה עולה 54 שקלים.
שאלנו את המלצרית מה דעתה על עראיס ככה באופן כללי: "זו מנה שזורמת, אנשים אוהבים להזמין אותה כי היא כיפית". התחברנו לאמירה הזו.
למנה ראשונה הזמנו תפוח אדמה של פעם שהיה צלוי בתנור, ולצד המנה העיקרית אכלנו גם סלט שוק ירוק שכלל: חסה, פטרוזיליה, נענע, שומר, בצל ירוק, קולורבי, כרובית וצנונית שהיה מתובל בצורה טובה. אמנם האוכל הוכן היטב אבל בשורה גדולה לא מצאנו בו. עראיס שרונה מרקט היא מסעדה טובה לארוחת צהריים לבאי המתחם ולא יותר.
עראיס מסעדת בשר
רחוב אלוף קלמן מגן 3, שרונה מרקט תל אביב יפו
טלפון: 03-550-9070
שעות פעילות: 12:00-22:30
2 Responses
אשמח להצטרף למבקרת המסעדות. אני פרטנר מושלם לארוחה. יש לי סיפורים מעניינים ואבחנות משעשעות על המנות
אבל רק לגלידה