24 שעות אחרי שיצר באזז תקשורתי מטורף ועורר עליו כמעט את כל מחנה הימין הזמר אסף אמדורסקי לא מנמיך את הלהבות אלא להיפך – היום הוא קרא לאזרחי ישראל לעלות עם לפידים לבלפור לקראת ההפגנה מחר שתיערך בתאריך סמלי ה-14.7 זה כזכור לחובבי ההיסטוריה – יום נפילת הבסטיליה.
למי שלא זוכר יום נפילת הבסטיליה שהפך למושג מכונן במהפיכה הצרפתית מלווה את אזרחי העולם המערבי הדמוקרטי כמעין תזכורת ואפילו איום מצד הריבון כלפי מנהיגיו שיידע שאם יסטה מהדרך ויחדל לייצג את בוחריו, כי אז יפקע המנדט שקיבל מן העם ויסתכן בהפיכה שתשיב לעם את הכוח.
לאורך היום צצו ועלו ברחבי הרשת קולות מן הימין שקראו להעמיד לדין את אמדורסקי בגין הסתה למרד וכן כאלה שקראו לנתניהו לתבוע דיבה את הזמר שקרא לכלוא אותו או לשלוח אותו לבית המשוגעים. על כך ספג ביקורת קשה מצד יו"ר ארגון הפסיכיאטריה, ד"ר צבי פישל אשר אמר "בית חולים פסיכיאטרי אינו עונש לחולים בו, אלא מקום שתכליתו לתמוך בתהליך הבראה תוך טיפול מקצועי ומסור".
בין המבקרים היה הקול ממחנה הימין ששייך לחברת הכנסת מאי גולן (ליכוד), שאמרה כי "אסף אמדורסקי הוא בדיוק הפרצוף של השמאל הישראלי. מתנשא ואליטיסט שלא מוכן לקבל את הכרעת העם. במקום זה, הוא מסית ומקלל את ראש הממשלה בשידור חי בטלוויזיה".
לדבריה, "חופש הביטוי הוא לא חופש השיסוי. הגיע הזמן שאמדורסקי ושאר החברים המנותקים שלו יפנימו זאת".
בעניין זה מעניין להזכיר את ההתייחסות התקשורתית – שהופיעה בכמה אתרים, לפיה מאי גולן ואסף אמדורסקי הם מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית.
שלא רק מייצגת את תל אביב (אמדורסקי וגולן שניהם תל אביבים במקור), אלא שהם מייצגים גם את שני הקצוות של המפה הפוליטית: שמאלני מול ימנית, מזרחית מול אשכנזי, ישראל הראשונה מול ישראל השנייה.
בעל עסק בתל אביב שהיה בהפגנה והזדהה עם מטרותיה הסתייג מהבחירה באמדורסקי כהפנים של המחאה. "כפי שקרה עם יאיר גרבוז שמשך אש ולמעשה פגע בעניין שלשמו דיבר כי הוא שירת את המחנה השני, כך גם אמדורסקי שמגיע למחאה הזו, שאני תומך בה בכל הלב כשידיו לא נקיות. לכן הוא לא משרת אותי כאחד מהנפגעים אלא פוגע בי". אותו בעל עסק הדגיש כי "אין כאן עניין של ימין ושמאל אלא של מחאה צודקת שלאנשים אין מה לאכול והממשלה צריכה לדאוג לכך".
אסף אמדורסקי. צילום: בן פלחוב
פנינו לקבל את תגובתו של אסף אמדורסקי אולם הוא לא השיב לפנייתנו.