צנתור לב הוא הליך קרדינלי הכולל אבחון וטיפול במחלות לב וכלי דם. מדובר בהליך פולשני שנועד לאבחן ולתת מענה למחלות כליליות, הפרעות בקצב הלב, בעיות במסתמים או בשריר הלב. הצנתור הוא אחד ההליכים הרפואיים הנפוצים ביותר בעולם הרפואה המודרנית, ומתבצע כאשר קיים חשש להיצרויות או חסימות בעורקי הלב. מטרתו היא לא רק לאבחן את מצב הלב, אלא גם לטפל במצבים מסכני חיים ולהקל על תסמינים כמו כאבים בחזה או קוצר נשימה.
ההליך מתבצע על ידי החדרת צנתר דק דרך עורק (לרוב במפשעה או ביד) והובלתו עד לעורקי הלב. הצנתור מאפשר לרופאים לאבחן את המצב המדויק של הלב, לבצע טיפול במצבים של חסימות עורקים ולעיתים גם לבצע טיפולי חירום דחופים במקרים של אוטם לבבי (התקף לב). ברוב המקרים, טיפול במצבים כאלה יכול לעשות את ההבדל בין חיים ומוות.
סוגי הצנתור וטכנולוגיות מתקדמות
הצנתור הלבבי כולל שני סוגים עיקריים: צנתור אבחנתי וצנתור טיפולי. צנתור אבחנתי מתבצע כדי לבדוק את מצב העורקים הכליליים ולגלות אם קיימת היצרות או חסימה שמפריעה לזרימת הדם. במהלך צנתור כזה, משתמשים הרופאים בטכנולוגיות מתקדמות כמו אולטרה-סאונד תוך כלילי (IVUS) המאפשר הדמיית דופן העורק הכלילי בזמן הצנתור, וזיהוי של רובד טרשתי שעלול להוביל לבעיות חמורות בעתיד.
צנתור טיפולי, מצד שני, מבוצע במטרה להרחיב חסימות בעורקים ולמנוע אוטם לבבי. בעזרת צנתור זה ניתן להתערב מיד במצבים של חסימות בעורקים כליליים ולהחזיר את זרימת הדם התקינה. טיפול דחוף במצבים של אוטם חריף, הידוע גם כהתקף לב, הוא אחד השימושים המרכזיים בצנתור. מדובר בהליך שנעשה בהקדם האפשרי, במטרה להבטיח את שימור הלב ולמנוע נזקים בלתי הפיכים.
בנוסף לכך, טכנולוגיות חדשות כמו מכשיר ה FFR (Fractional Flow Reserve) המסייע למדוד את מפל הלחצים בעורק, מאפשרות לזהות ולהתמקד בהיצרויות שמפריעות לזרימת הדם בצורה משמעותית.
השתלות קוצבי לב וטיפולים נוספים
יחידות המתמחות בקרדיולוגיה התערבותית אינן מבצעות רק צנתורים, אלא גם טיפולים נוספים הקשורים למחלות לב דוגמת השתלת קוצבי לב, דפיברילטורים ועוד. השתלות אלה מבוצעות במטרה לשפר את קצב הלב ולעזור לאנשים הסובלים מהפרעות קצב חמורות, כמו פרפור פרוזדורים. קוצב הלב יכול לשמור על קצב לב סדיר ולהפחית את הסיכון לדום לב. דפיברילטור, מצדו, עשוי להציל חיים במקרים של הפרעות קצב חמורות שעלולות להוביל לדום לב.
בין טיפולים נוספים הנעשים במסגרת הצנתור, ניתן למנות את האבלציה להפרעות קצב לב. מדובר בטיפול המיועד לשליטה בקצב לב בלתי סדיר, באמצעות חימום של אזורים בודדים בלב. גם כאן, קיים צורך בטכנולוגיות מתקדמות להצלחת ההליך, והצוות הרפואי בודק את המצב לעומק לפני תחילת הטיפול.
המלצה ליחידה לקרדיולוגיה התערבותית לביצוע הליכי צנתור
אם אתם שוקלים לבצע צנתור לב , חשוב לבחור במרכז רפואי בעל ניסיון ומתקנים מתקדמים בתחום הקרדיולוגיה. בבית חולים לניאדו, לדוגמה, ניתן לקבל שירותי צנתור ברמה גבוהה, עם צוות רפואי מנוסה ומיומן הכולל מומחים בתחומי הצנתור והאלקטרופיזיולוגיה. הצוות הרפואי בבית חולים לניאדו, אשר עבר השתלמויות במרכזים רפואיים מהטובים בעולם, מעניק טיפול במקרים דחופים ומורכבים ומבצע טיפולים מתקדמים בציוד המתקדם ביותר.
בנוסף, בבית חולים לניאדו ניתן לקבל שירותי ייעוץ והתאמה אישית לכל חולה, תוך דגש על רגישות וטיפול איכותי. הצוות הרפואי שם עובד בשיתוף פעולה עם מוסדות רפואיים אחרים, וכולל מומחים בתחום הצנתור וההפרעות בקצב הלב, על מנת להבטיח טיפול מקיף ומדויק לכל חולה.
אם אתם זקוקים לצנתור לב או טיפול בהפרעות קצב, מומלץ לפנות למרכזים רפואיים המתמחים בתחומים אלה, כמו לניאדו, אשר מציעים את הציוד המתקדם ביותר ומבצעים פעולות רפואיות מתקדמות תחת פיקוח וייעוץ של מנהלי היחידות הרפואיות המובילים.