נטיעה במטע האבוקדו. צילום: שחר גולדברג

חדשות טובות לחובבי האבוקדו

אחת השאלות שמתערבים עליהן הכי הרבה היא האם אבוקדו הוא פרי או ירק? מי שעונה פרי ניצח. אבל הידעתם שאבוקדו הוא אחד הפירות החביבים ביותר על הישראלים?

מסתבר שלפרי הפופולארי יש ביקוש עצום ועל כן "בחקלאי גרנות" נוטעים לאחרונה אלפי דונמים של מטעי אבוקדו חדשים.

בישראל זני אבוקדו נקטפים ונארזים החל מאוגוסט עד יולי. הזנים הפופולריים, דוגמת "האס" נקטפים בין נובמבר לאפריל וזו תקופת השיא של העונה.

הזנים נבדלים ביניהם בטעם, במרקם, בגודל ובאחוזי השמן שבהם. מטעי האבוקדו בישראל מאופיינים בכמות מזיקים ומחלות קטנה יחסית לגידולי מטע אחרים. על כן הצרכן הישראלי מרוויח: החקלאים אינם משתמשים בחומרי הדברה חריפים וכתחליף מתבססים על הדברה ביולוגית הכוללת שימוש במגוון חרקים מועילים הפוגעים באוכלוסיית המזיקים.

"חקלאי גרנות" נמצאת בבעלות "גרנות" הארגון הכלכלי הגדול ביותר מבין ארגוני הקיבוצים בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, והוא כולל גם את חטיבת "אבוקדו גרנות".

נטיעות אבוקדו במטעי "חקלאי גרנות" צילום: שחר גולדברג

 

מנכ"ל חקלאי גרנות, גיורא מרום: "למרות המצב המורכב שהביאה עימה תקופת הקורונה לעולם ולחקלאות בפרט, אנו ממשיכים להתפתח, לצמוח ולחזק את החקלאים והחקלאות בישראל. בימים אלו מתבצעות נטיעות נרחבות של מטעי אבוקדו בשטחים רבים של חקלאי גרנות".

לדבריו, "בסוף השנה יעמדו כלל שטחי חקלאי גרנות על כ-30 אלף דונם אבוקדו. הנטיעות מתבצעות בקיבוצים ומושבים רבים בהם יקום, עין שמר, משמרות, משמר השרון, רמת הכובש, שדה ורבורג, כפר גליקסון, גן שמואל, ניר עציון, אייל, להבות חביבה, מצר, המעפיל, נחשונים, חורשים, מגל, מענית, געש, חניאל, בחן, מעברות וברקאי".

אבוקדו לשגרה ולחג

הנה לכם מתכון למנת פסטה חגיגית עם אבוקדו ועגבניות שרי לשבועות:

מצרכים ל-4 מנות:

1 חבילה פסטה מסוג פטוצ׳יני (500 גרם)

1 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות"

1 כף שמן אבוקדו

1/2 חבילת עגבניות שרי (250 גרם)

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

פסטה אבוקדו ועגבניות שרי צילום: הדס ניצן

 

אופן ההכנה:

מבשלים פסטה מסוג פטוצ׳יני על פי הוראות היצרן. שוטפים במים קרים ומסננים.

חוצים את האבוקדו לשני חצאים ומועכים חצי אבוקדו עם כף שמן אבוקדו. מוסיפים מעט מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת ממרח.

מערבבים בעדינות את ממרח האבוקדו עם הפסטה המבושלת עד שכל הפסטה נעטפת באבוקדו ונצבעת בירוק.

שוטפים היטב את עגבניות השרי וחוצים אותן לשתיים. מוסיפים את העגבניות לפסטה ומערבבים. ניתן לצלות חלק מהעגבניות בגריל ולגוון בין עגבניות טריות וצלויות להעשרת טעמים.

פורסים את חצי האבוקדו השני לפרוסות דקות ומערבבים עם הפסטה. מתקנים תיבול ומגישים.

נטיעה במטע האבוקדו. צילום: שחר גולדברג

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »