קרדיט תמונה PIXABAY

הגיע הזמן להכיר: מעשנה להכנת בשר מושלם

זה הזמן לחוויה קולינרית אולטימטיבית עם מעשנה שממנה יוצאים טעמים ייחודיים. המעשנה היא כלי שנמצא בחצר הבית או המרפסת והיא משמשת בעיקר להכנת בשר. הרעיון של שימוש במעשנה הוא בישול איטי של הבשר בטמפרטורה נמוכה יחסית, לאורך זמן וללא מגע ישיר של הבשר עם מקור החום.

אפשר למצוא היום מעשנות שונות אשר נבדלות זו מזו בצורה ובגודל כשיש כאלו שעומדות, כאלו ששוכבות ובצורה שמזכירה ביצה. לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות והחשוב ביותר הוא לבחור את זו שעומדת בציפיות האישיות שלנו.

סוגי מעשנה ובאיזו כדאי לבחור

אפשר להבדיל בין שלוש מעשנות אשר נבדלות זו מזו בעיקר בצורה שלהן אך לא רק. לא במקרה נבחרה צורה זו ולא אחרת וחשוב להבין את היתרונות, החסרונות ולקבוע איזו מבין האפשרויות תהיה הנוחה ביותר מבחינתנו. בבחירה יש להתייחס לנוחות, גודל המעשנה וההתאמה שלה למקום שלנו והמטרה שלנו מבחינת הליך הכנת הבשר.

מעשנה עומדת

מעשנה זו קיבלה את השם שלה בשל הצורה כשהיא עומדת על רגליים ומאופיינת במראה מאורך. היא מכילה שני תאים כשהתחתון משמש כתא הבעירה בו יכולים להיות עצים או פחמים והתא העליון יהיה תא העישון אליו יוכנס הבשר. לכל תא צריך להיות פתח נפרד כיוון שכל תא משמש לצרכים שונים.

מבחינת העיצוב של התא, כל תא יכול להיות בגובה שונה ובמקרים מסוימים יהיו בו מספר קומות. כך אפשר למקם נתחים שונים בחלקים שונים של התא וזאת בהתאם לסוג הבישול שרוצים ליצור. ככל שהבשר מרוחק מתא הבעירה כך הטמפרטורה באזור שלו תהיה נמוכה יותר.

מעשנה שוכבת

גם כאן השם של המעשנה הוא תוצאה של המראה שלה כשגם כאן אפשר למצוא גדלים שונים של מעשנות. במידה מסוימת אפשר להגיד כי המעשנה הזו מזכירה גריל גז איכותי שמוכר וצובר פופולאריות. גם כאן ישנם שני תאים כאשר תא הבעירה יהיה בצד המכשיר וזרימת העשן צידית.

ההפרדה בין התאים תהיה מוחלטת כאשר כל מה שעובר בניהם הוא העשן והבשר לא נוגע באופן ישיר במקור החום. בהתאם לעיצוב אפשר להניח את הבשר בחלקים השונים של תא העישון וככל שהבשר מונח באזור מרוחק יותר מתא החום כך הבישול שלו יהיה איטי יותר.

מעשנת ביצה

המאפיין העיקרי המבדל מעשנה זו מאחרות יהיה בדרך כלל החומר ממנה הוא עשוי. בדרך כלל היא תהיה עשויה חומר קרמי וזאת בניגוד לאחרות העשויות ברזל. חומר זה מאפשר למעשנה לשמור על החום לאורך זמן תוך חיסכון באמצעי החימום עצמו.

יתרון נוסף שיש לצורה זו הוא היכולת להשתמש במעשנה גם כגריל פתוח. כלומר מדובר על מבנה ורסטילי, עמיד בחום, בעל יכולת שמירת אנרגיה טובה שיכול להתאים גם לעישון ארוך טווח וגם לבישול הדומה לעבודה על הגריל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »