קרדיט תמונה FREEPIK

איך מכינים קפה מעולה במקינטה?

מקינטה הוא כלי אהוב מאוד לבישול קפה, במיוחד באיטליה, שם הוא הומצא לפני שנים רבות. גם בשאר העולם, כולל כאן בישראל, הרבה מאוד אנשים אוהבים את הקפה שניתן להפיק באמצעות מקינטה. לכן, אם אתם עדיין לא מכירים, הגיע הזמן שתבינו בדיוק על מה מדובר.

אם אתם תוהים לגבי מקינטה איפה קונים אותה, תדעו שהכלי הזה זמין (בדגמים ובגדלים שונים) בכל חנויות הקפה הפיזיות והמקוונות, וניתן להשיג אותו בקלות.

מזה מקינטה?

מקינטה היא למעשה שני דברים: גם סיר לכיריים (או לגזיה), וגם שיטה להכנת קפה. איך זה עובד? בסיר יש שני תאים. כאשר מחממים אותו, המים בתא התחתון רותחים ויוצרים אדיר. הלחץ מהקיטור מצטבר ודוחף מים למעלה, דרך הקפה הטחון ואל התא העליון.

לא מדובר בלחץ הדרוש להכנת אספרסו אמיתי, אבל קפה ממקינטה עדיין מאוד משובח. למה אנשים כל כך אוהבים אותו? יש ארבע סיבות עיקריות.

מחיר נוח

אם אתם מחפשים כוס קפה שדומה מאוד לאספרסו, במחיר הרבה יותר שפוי, מקינטה מתאימה לכם בול. היא אמנם לא מסוגלת לייצא את אותה קרמה כמו מכונת אספרסו, אבל עדיין תוכלו להנות מחליטה עשירה וטעימה, שמתאימה בצורה מושלמת ללאטה או לקפוצ'ינו.

טעם וגוף

אין ספק שהטעם הוא היתרון הגדול ביותר של מקינטה. הסיר המיוחד מפיק כוס קפה עשירה, עם גוף מלא וטעם חזק מאוד.

עיצוב אלגנטי

דבר נוסף שמושך אנשים לבחור במקינטה הוא העיצוב האלגנטי והקלאסי שלו, בסגנון רטרו. העיצוב נוצר במקור באיטליה בשנות ה-30, ועצם העובדה שעד היום לא השתנה מבהירה כמה הוא מוצלח.

הכנה קלה

השימוש במקינטה פשוט מאוד. אתם רק צריך לפקוח עין בזמן הבישול. זה גם מהיר – אתם יכולים להכין כוס קפה נהדרת בפחות מ-5 דקות, וקל לניקוי.

איך מכינים את הקפה המושלם?

  • הרתיחו מים מסוננים בקומקום, ומלאו את התא התחתון של סיר המקינטה במים.
  • הכניסו את סל הסינון לתחתית הסיר.
  • מלאו את הסלסילה בקפה, ונערו אותה כדי שיהיה מפוזר בצורה שווה ואחידה. הקפידו לא למלא או לדחוס יותר מדי, ערימה הקפה צריכה להיות רופפת.
  • הבריגו את החלק העליון עם הזרבובית. החצי התחתון של הסיר חם בשלב הזה, אז הקפידו להשתמש במגבת או כפפות.
  • הניחו את המקינטה על הכיריים ותדליקו אותם על חום בינוני. יש לוודא שהידית לא חשופה או קרובה מדי לחום, ולהשאיר את המכסה העליון פתוח.
  • כאשר אתם מתחילים לשמוע את המים רותחים בבסיס, הנמיכו את האש. לאחר מכן, תשמעו צליל של שריקה, ואולי תבחינו בקפה שנוזל מהפיה בחצי העליון. זה הזמן להסיר את המקינטה מהכיריים (שוב, תשתמשו בכפפות או מגבת) ולסגור את המכסה.
  • בשלב זה, הקפה יפסיק לבעבע החוצה. אתם יכולים למזוג אותו לספל האהוב עליכם ולהנות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »