עישון בשר היא טכניקה קולינרית וותיקה שהייתה נהוגה במשך מאות שנים. מקור הטכניקה הוא למעשה שימור מזון, אך התפתחה לשיטה אהובה להעצמת טעמים ויצירת מנות בשריות מעוררות תיאבון. מחזה עסיסי ועד צלעות נימוחות, עישון בשר מקנה טעם ייחודי ועשיר, משביע ובלתי נשכח כאחד. מיד נספר לכם על אמנות עישון הבשר ועל הטכניקות השונות ואף נעניק טיפים לשכלול מסורת קולינרית עתיקת יומין זו.
מעשנת בשר – בואו לגלות עולם חדש
הנוהג של עישון בשר משוייך לתרבויות עתיקות ברחבי העולם. עוד לפני המון שנים גילו שהשילוב של עשן וחום לא רק שימר את הבשר אלא גם העניק טעם ייחודי בעל ארומה שאין באף מקום.
מסורת עישון הבשר מושפעת מאד מטכניקות בישול אינדיאניות ואפרו-אמריקאיות. הצגת הברביקיו במדינות הדרום שילבה מסורות אלו עם סגנונות בישול אירופאים, והביאה לחוויה קולינרית ייחודית שהתפתחה בכל רחבי העולם. לסוג העץ המשמש לעישון תפקיד משמעותי בהפיכת הבשר לבשר איכותי בעל טעמים מיוחדים. ישנם זני עץ רבים לעישון, וכל אחד מעניק את המאפיינים הייחודיים שלו. סוגי העץ המבוקשים ביותר הם:
- היקורי – היקורי, הידוע בטעמו החזק והעשיר, משמש בדרך כלל לעישון בשר בקר, צלעות וחזה.
- עצי תפוח – עץ התפוח מספק טעם מתון, מתוק ופירותי, מושלם לעישון עופות ודגים.
- עץ דובדבן – עץ זה מעניק טעם עדין, מתוק ופירותי, מה שהופך אותו למתאים לעישון עופות ודגים.
5 טיפים מעולים לבשר מעושן עם טעם של עוד
אנחנו יודעים, המתחם החיצוני של הבית הפך להיות פנינת הבית בו אתם מארחים, מפנקים את בני המשפחה או פשוט מבלים זמן עם עצמכם וחלק מהזמן הזה הפך להיות גם זמן ברביקיו איכותי. בין אם אתם בעלי מעשנת בשר איכותית ובין אם מנגל פחמים מקצועי מהרגע שאתם נכנסים לעולם הקולינרי הבשרי, קשה שלא להתמכר אליו. מגוון של מתכונים סגנונות, שילובים, תוספות או אפילו רק כמנות עיקריות. כל אחד ואחד הופך להיות השף של הבית, ולא בכדי, מדובר באמת במאכל בריא, חשוב, ויש לתת את הדגש לאיכות הבשר ולאיכות העישון שלו או הצלייה שלו אם אנחנו צולים באמצעות מנגל פחמים מקצועי לצורך העניין. אנחנו שמחים להעניק לכם 5 טיפים נהדרים לעישון בשר מושל:
- סבלנות – עישון בשר הוא תהליך איטי. זירוז זמן הבישול או שימוש בחום גבוה עלול לגרום לבשר להפוך לקשה ויבש.
- בקרת טמפרטורה – שמירה על טמפרטורה אחידה חשובה לבישול איכותי ולפיתוח הטעמים. השקיעו במדחום מקצועי לניטור החום לאורך כל תהליך העישון.
- אל תגזימו – יותר מדי עשן יכול לגבור על הטעמים הטבעיים של הבשר. השתמשו בכמות מתונה של עץ ודאגו לאוורור נאות כדי להשיג את האיזון הנכון של הטעם המעושן.
- תנו לבשר לנוח – תנו לבשר לנוח 15 דקות לפחות לאחר הוצאתו מהמעשנת. פעולה זו מסייעת לבשר להפיץ מחדש את המיצים, וכתוצאה מכך הבשר יוצא רך וטעים יותר.
אל תוותרו על מקצועיות ואיכות
בחירת הבשר היא לא מספיקה, חשוב שתבחרו מעשנת בשר איכותית שתביא לתוצאות מיטביות. אנשי המקצוע המתמחים בנושא זה ישמחו להעניק לכם ליווי מקצועי ואישי, על מנת שתוכלו ליהנות מהעולם הקולינרי החדש שבחרתם לאמץ לעצמכם, וליקרים לכם.




