מעשה פלאים, צילום: מושון תמיר - מדעטק - המוזיאון הלאומי למדע למדע טכנולוגיה וחלל חיפה - Hadas Lavi

יום המוזיאונים הבינלאומי 2021 בסימן "תיקון ובריאה מחדש"

בימים חמישי ושישי 30.4-29.4 תהיה כניסה חינם לכל המשפחה לעשרות מוזיאונים ברחבי הארץ.

לאחר שיום המוזיאונים 2020 התקיים בצורה מקוונת בלבד בשל הקורונה, איגוד המוזיאונים יחגוג השנה את יום המוזיאונים הבינלאומי בדרך החווייתית, המסורתית והבלתי אמצעית. כמדי שנה, איגוד המוזיאונים הישראלי והמוזיאונים השונים ברחבי הארץ מזמינים את הציבור הרחב לבקר בעשרות מוזאונים, ללא תשלום.

השנה יום המוזיאונים הבינלאומי יהיה בסימן "תיקון ובריאה מחדש". משבר הקורונה הביא לשינויים אדירים בעולם והאיץ תהליכים שונים, בשנת 2021, שנה לאחר פרוץ המגפה, ניתן להתבונן בשינויים דרמטיים אלו ולהתחיל לבחון מה עלינו לתקן בעולמנו ואיזו מציאות נרצה לברוא מחדש למען עולם טוב יותר.

במסגרת יום זה יתקיימו במוזיאונים השונים מגוון פעילויות ייחודיות בהשראת הנושא השנתי הנבחר. כמו כן, יתקיימו סיורים מיוחדים והדרכות, מפגשי שיח, חשיפה לתערוכות חדשות ולמיצגים מיוחדים, פעילויות לילדים, סדנאות יצירה ועוד.

יו"ר איגוד המוזיאונים ואיקו"ם ישראל, נאוה קסלר: "זו חגיגה כפולה השנה: של אומנות ותרבות ושל חזרה למוזאונים – לאחר ששעריהם של עשרות אלפי מוזיאונים בכל העולם ננעלו בשל משבר הקורונה והיו סגורים במשך תקופה ארוכה, אנו שמחים לחגוג שוב את יום המוזיאונים הבינלאומי לקבל בשעריהם את הציבור שמוזמן ליהנות משפע של סיורים, יצירה, סדנאות, הרצאות ופעילויות".

 

אגדות אמיתיות, צילום: שירז גרינבאום – Ofri מוזיאון בת-ים לאמנות – Omer

 

יום המוזאונים הבינלאומי נחגג מדי שנה ברחבי העולם במטרה להגביר את המודעות של הציבור לחשיבות תרומתם של המוזאונים לחברה, לעודד אותו להרחיב את אופקיו ולהנגיש לקהל הרחב את תחומי המדע, האמנות, האדריכלות ומורשת התרבות המוצגים במוזאונים.

בין המוזאונים שייפתחו ללא תשלום לקהל הרחב : מדעטק – המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל, מוזיאון חיפה, מוזיאון ארצות המקרא ירושלים, מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית, מוזיאון ישראל, המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס, מוזיאון העיצוב חולון, מוזיאון האדם והחי, מוזיאון האדם והסביבה, המשכן לאמנות עין חרוד, צריף בן-גוריון, מוזאון כפר סבא, מוזיאון חצר הישוב הישן, מוזיאון ההעפלה וחיל הים, מוזיאון בת ים לאמנות, בית הפלמ"ח,  מוזיאון הכט, מוזיאון יהדות איטליה, מוזיאון האצ"ל – בית ז'בוטינסקי, מוזיאון אסירי המחתרות בעכו, מוזיאון החאן חדרה, מוזיאון ויליפריד ישראל-לאומנות ולידיעת המזרח, מוזיאון בית השומר, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, בית עגנון בירושלים, מוזיאון בית ראובן, מוזיאון לתרבות ומורשת הבדואים, מוזיאון על התפר, גלריה אורייתא, מוזיאון בית הראשונים לתולדות הרצליה, מוזיאון המזגגה, ורבים אחרים.

בין הפעילויות שיתקיימו במוזאונים השונים ביום זה: מוזיאון ארצות המקרא יקיים סיור וסדנא "על שלם ושבור- שיח גלריה עם ויקה נוסיקובסקי, משמרת המוזאון. מהי תפיסת השימור העכשווית? איך מחברים את השברים? איך מתמודדים עם חלקים חסרים ועוד על מאחורי הקלעים של עבודת השימור במוזיאון. חיבור מחדש – מפגש יצירתי עם סדנאית המוזאון ומשחק בצורה וחומר שיוביל לרעיונות וחיבורים חדשים. "מדעטק- המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל בחיפה" עם תערוכה מקורית ומיוחדת מבית היוצר של המוזיאון- מעשה פלאים. מוצגי מדע חווייתיים בעיצוב, גודל ואינטראקטיביות, שלא נראו מעולם בישראל: טורנדו בגובה שישה מטרים, תותחי עשן עוצמתיים, חוויית מראות אינסופית, נגינה על קרני לייזר ענקיות, מוצג גלים בגובה שבעה מטרים ועוד מוצגי אור עצומים, שטרם נחשפו לקהל הרחב. המוצגים מתבססים על עקרונות פיזיקליים ומייצרים עולם קסום, מלמד, מהפנט ובעיקר – מהנה. מוזיאון ארץ ישראל בתל אביב,  חוגג את הביאנלה הראשונה לאומניות ולעיצוב תל אביב עם הכנס הבינלאומי לעיצוב העתיד- דיאלוגים בין מסורת לחדשנות. כנס היברידי, שמשלב הרצאות אונליין בהקרנה על מסכים במוזיאון ובשידור באתר המוזיאון. כולל הקרנה של אירועים מיוחדים שנערכו במסגרת הביאנלה ואירועי לייב במוזאון כמו: שיח גלריה עם האוצרים, מופעי פרפורמנס, מופעי מחול ועוד.

 

בית הפלמ"ח, צילום: יפעת פריד

מוזיאון הראשונים הרצליה מציע חדר בריחה חווייתי לכל המשפחה בעקבות שבעת המתיישבים הראשונים וסיור מודרך במוזיאון.  בית הפלמ"ח,  לציון 80  שנה לפלמ"ח יתקיימו סיורים בתצוגות "מסע פלמ"ח ויד לגח"ל, אוצר התמונות, חדר הנופלים ובתערוכת דיו ודגל ומפגש עם פלמחניקים במהלך היום, צריף בן גוריון, יקיים סיורים מודרך בצריף בן-גוריון לקהל הרחב במהלך הסיורים המודרכים יושם דגש מרכזי על פעילות התיקון והשימור החפצים המקוריים של בן-גוריון הנמצאים בצריף המגורים שלו. המבקרים ישמעו את הסיפורים שמאחורי החפצים. מדוע מונחת בובת קואלה בחדר האורחים? מניין קיבל בן-גוריון את הטלוויזיה ואיך בכלל היא נמצאת בחדר האורחים שלו למרות שהתנגד להכנסת הטלוויזיה לארץ? מוזיאון המדע ירושלים, "אוצרות האדמה", מזמין אתכם ואתכן, קטנים כגדולים, ללכלך קצת את הידיים במגוון הדגמות, סדנאות ומיצבי אמנות, שיחשפו את נפלאות הטבע החבויים באדמה. המשכן לאומנות  עין חרוד, אירוע פתיחת תערוכת היחיד של האמן גרגורי אבו: "ידעתיך". מופע פרפורמנס של האמן, שיעסוק בקיימות, בחיפוש אחר משמעות  ובכמיהה לתיקון האדם והעולם. את הפרפורמנס ילוו עבודות וידאו שצולמו בנורבגיה, יפאן וישראל.

חלק מהמוזיאונים יאפשרו כניסה ללא תשלום ב-29.4 וחלקם ב-30.4. יש להתעדכן באתר איגוד המוזיאונים או באתר המוזיאון עצמו.
רשימת המוזאונים הפתוחים ללא תשלום, שעות הפתיחה והפעילויות השונות מפורסמת באתר איגוד המוזאונים הישראלי:
www.icom.org.il ובאתרי האינטרנט של המוזיאונים ברחבי הארץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »