יפו תל אביב צילום פבלו פואטי
יפו תל אביב צילום פבלו פואטי

על הסכין: יפו תל אביב

מדור "על הסכין", הפינה הכי מושחזת בעיר, נחת השבוע ב"יפו תל אביב" של השף הכי חביב בענף: חיים כהן

מכיוון שזו לא מסעדה זולה הצטיידנו בארנק של ידידי הברון פבלו פואטי – החבר האיטלקי שלנו שתמיד שמח לפרגן ולפעמים – כמו הפעם – גם מצטרף כדי לראות איזו שחיתות הוא מממן.

פתחנו בפוקצ׳ה עם עגבניות שרי ושיני שום צלויות שהייתה טעימה מאוד והחליקה בבטן עם קוקטייל קיצי משובח. משם המשכנו למנה ראשונה: כבדי עוף צלויים, פירה תפו"א ובצל חום. מנה מעולה, שהייתה יכולה להיחשב גם כעיקרית, אם הייתה מונחת על צלחת יותר גדולה, בתוספת ירקות.
יפו תל אביב צילום פבלו פואטי
כבדי עוף צלויים, פירה תפו"א ובצל חום. צילום פבלו פואטי

פבלו אמר שמנה כזו צריכה לבוא עם יין טוב בצד, אבל אנחנו כבר זרמנו על קוקטייל.

לגבי העיקרית הייתה דילמה: בשר או דגים. המלצרית החביבה המליצה על דג. "זו גם מנה נהדרת וגם מתאים לראש השנה: שנהיה לראש ולא לזנב".

שמענו להצעתה ולא הצטערנו.

יפו תל אביב צילום פבלו פואטי
יפו תל אביב צילום פבלו פואטי

הדג היה עסיסי בזכות הרוטב הפיקנטי שהזכיר לנו שילוב של פסטה איטלקי ביין לבן לפיצה מרגריטה. לא בטוח שזו הייתה ההשראה של השף, אבל אותנו המנה הזו זרקה לצפון איטליה. יכול להיות שזה היה בהשראת הספונסר של הארוחה.

לקינוח, ירדנו על ברולה מצוין שהיה סיום לארוחה מושלמת.

יפו תל אביב צילום פבלו פואטי
יפו תל אביב צילום פבלו פואטי

יפו תל אביב, יגאל אלון 98 תל אביב, 03-6249249, תפריט העסקיות מוגש לאורך כל השבוע (כולל שישי-שבת) בין השעות 12:00 ל-17:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
צרכנות

הפלה פרטית – מה חשוב לדעת

להפסקת הריון המתבצעת באופן פרטי יש לא מעט יתרונות שיכולים לאפשר לך הליך מקצועי, דיסקרטי ונכון לך. לכל מרפאה או גוף רפואי יש את הדרך

קרא עוד »