חיים שירן עם ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי צילום כפיר סיון
חיים שירן עם ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי צילום כפיר סיון

תל אביב: נחנך רחוב על שם המשוררת ד"ר ויקי שירן

ד"ר ויקי שירן (2004-1947) משוררת, במאית, אשת תקשורת ישראלית ופעילה חברתית נולדה בקהיר, עלתה לישראל בשנת 1951 והתגוררה בצעירותה בשכונת התקווה. שירן היתה מהפעילות החברתיות הבולטות בתל אביב-יפו ומהמנהיגות המובילות בתנועות למען צדק חברתי שקמו בישראל החל מראשית שנות השבעים. היא נלחמה למען שוויון לנשים, מזרחים, ערבים, תושבי הפריפריות והשכונות ונגד אפליה באשר היא. שירן הטביעה את חותמה בשלושה תחומים מרכזיים: מאבק למען שלום ישראלי-פלסטיני, זכויותיהם של בני עדות המזרח והייתה דמות מובילה בפמיניזם המזרחי בישראל. ב- 1991 היתה בין מייסדות "קבוצת נשים מזרחיות", שהובילה להקמת תנועת "אחותי-למען נשים בישראל".

 בשנת 1974 נישאה לבמאי הטלוויזיה והקולנוע חיים שירן שהקים את "המרכז האתני הרב תחומי "ענבל" בנווה צדק והיה ממייסדי הטלוויזיה החינוכית. שירן בעלת תואר דוקטור מקולג' ג'ון ג'יי, בית הספר לקרימינולוגיה של אוניברסיטת העיר ניו יורק. בנוסף לעבודתה האקדמית והחברתית עסקה שירן גם ביצירה אישית. היא הייתה משוררת, במאית ותסריטאית. בשנת 2005, כשנה לאחר מותה, יצא לאור ספר שיריה "שוברת קיר"(בהוצאת "עם עובד").

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "ויקי שירן הייתה חוקרת ומרצה, חברה ומורה, פעילה חברתית ויוצרת – אבל מעל הכל היא היתה הומניסטית. האנושיות היא זו שבערה בעורקיה והיתה לה עמוד של אש. ביום מן הימים ילכו ילדה או ילד ברחוב על שמה, ואם יתפתו לקרוא את כתביה וללמוד אודותיה – אולי גם הם יתמלאו השראה ודחף לפעול למען חברה שוויונית יותר. כולי תקווה שצעד זה של הנצחתה יסייע, ולו במעט, לקרב את היום שבו לא יהיה עוד צורך במאבק, ויושלם השינוי שהיה חלומה."

טקס קריאת שם הרחוב ע"ש ד"ר ויקי שירן מתקיים לאחר תקופה ממושכת בה לא ניתנו שמות חדשים לרחובות בתל אביב-יפו נוכח הצטברות של שמות מונצחים אך ללא רחובות ראויים להנצחתם. לאחר עבודה מקיפה של איתור חלופות, קבלת הסכמת משפחות האישים ואישור משרד הפנים – עיריית תל אביב-יפו שמחה להשלים שיום של 16 רחובות נוספים ברחבי העיר, ביניהם רחוב ע"ש יוסי בנאי, רחוב ע"ש דליה רביקוביץ', רחוב ע"ש אפרים קישון, רחוב ע"ש פרופ' פנינה זלצמן ועוד. מלאכת הצמדת השמות ברשימת ההנצחה לא הושלמה, ונמשיך לעמול עליה מול המשפחות. לאחרונה תוקן נוהל ההנצחה העירוני והוחלף בנוהל שיום שעיקרו מציאת שם הולם למקומות/רחובות קיימים. מאז כניסת הנוהל לתוקפו לפני כשנה רחובות ובתי ספר נקראו ע"ש יצחק נבון, נאדיה חילו, אמנון ליפקין-שחק, יורם קניוק, אריק איינשטיין, עפרה חזה, יצחק שמיר ואחרים נוספים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »