רישום של סיגלית לנדאו, צילום: יח"צ

האמנית סיגלית לנדאו מתארחת בבית ראובן

ביום חמישי הקרוב 7.10, תתקיים בבית ראובן בתל אביב פתיחה ל"זית אצל זית" – מפגש אמנותי מרתק בין האמנית הידועה סיגלית לנדאו ליצירותיו הקלאסיות של האמן ראובן רובין

"זית אצל זית" – מפגש אמנותי מרתק בין האמנית הידועה סיגלית לנדאו ליצירותיו הקלאסיות של האמן ראובן רובין – יתקיים ביום חמישי הקרוב 7.10 בבית ראובן. אירוע הפתיחה יתקיים ביום חמישי 7.10.2021 בשעה 20:00 ברחוב ביאליק 14, תל אביב. תצוגה מיוחדת תתקיים במשך שבועיים בתאריכים 21.10-8.10.

סיגלית לנדאו היא אמנית ששמה הולך לפניה בארץ ומחוצה לה. יצירתה לאורך השנים עוסקת בדימויים מקומיים שהיא מביאה לקדמת הבמה בדרכים בלתי שגרתיות מתוך מחשבה מעמיקה ומלאת השראה ודמיון.

בית ראובן הציג  בעבר עבודות של סיגלית לנדאו בתערוכה "אבטיחים" 2009 ובתערוכות אחרות, אך התצוגה הנוכחית אינה דומה לקודמותיה. הפעם בחרה סיגלית את העבודות ואת מיקומן בתצוגה ולכן היא גם אוצרת התערוכה. בין אם מדובר ביצירות חדשות שנוצרו במיוחד לתצוגה זו, או בגלגולים והתאמה של יצירות קיימות, מדובר בעבודות שבמרכזן מוטיבים מוכרים ביצירתה כמו עצי זית, אבטיחים או נעליים. נדמה כי השכנות לציורי ראובן מעבה את הקשרים במרחב ועל ציר הזמן ומעוררת דיאלוג בין-דורי בנושאים של תרבות, זהות וגלגולי הפרשנויות שלהם.

ראובן רובין, מסיק זיתים, שנות ה-60 , שמן על בד, באדיבות מוזיאון בית ראובן

המפגש מחד, והמרחק מאידך בין הרומנטיקה והסימבוליקה הכמעט מיסטית בנופי כרמי הזית של ראובן לבין נראותם של אותם עצי זית בסדרת עבודות הווידאו של לנדאו "מסיק", המתמקדת בדמויות של פלסטינים מחוללי המסיק, משקפים באופן חזותי את השינויים שעברו על הארץ ועל התודעה הישראלית. בדומה לכך, גם מוטיב האבטיח מבטא את המורכבות של הכאן והעכשיו. בשרו האדום של הפרי כאנלוגיה לבשר החי, החשוף והפצוע, ולשינוי שהוא עובר בהשפעת המלח, מבטא  את השינוי התמידי המתחולל בחומר. לקבוצת הדמויות הגלילית בציור "הרוקדים ממירון" 1926, הצמידה לנדאו את מיצב הנעליים שיכול להתפרש גם כמטאפורה למצבי פליטות ונדודים לאורך ההיסטוריה. בניגוד לחסידים הרוקדים בדבקות ומכוונים השמימה בציור של ראובן, מעגל הנעליים ב"'מענה" של סיגלית לנדאו נשאר מרומז וצמוד לאדמה.

המסיק, סיגלית לנדאו, צילום: יח"צ

במבט מרוחק מעט נדמה כי הדיאלוג בתערוכה מעיד על מבטים שונים, של שני יוצרים שעולם ההתייחסות שלהם משותף, אך מפרספקטיבה של נקודות זמן מרוחקות. לנדאו כמו מקלפת את המעטפת הציונית הרומנטית ממוקדי המשיכה המשותפים לה ולראובן, וכשהיא מתבוננת בהם ממרחק הזמן, היא עושה כך במבט חקרני, מתוך ריאליזם מפוכח ולמוד ניסיון, ומעלה על הפרק נקודות חיכוך והיבטים בלתי פתורים. מבלי להיות אמנית פוליטית במובהק יצירותיה של סיגלית נוגעות גם בפוליטי המובלע במבטה על החיים ועל תולדות האמנות.

שני יוצרים מקומיים ביצירה המתייחסת לאתוס הארץ ישראלי, בהאדרה או בספקנות הם חוברים ממרחק הזמן לכדי תצוגה מרגשת ורלוונטית.

נעילת התערוכה: 21.10.2021

אתר המוזיאון: http://www.rubinmuseum.org.il

שעות הביקור בתערוכה:
ימים א'-ה' 22:00-10:00,
שישי 15:00-10:00, שבת 22:00-11:00.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »