פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך צילום אנטולי מיכאלו
פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך צילום אנטולי מיכאלו

מתכון: פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך

עם בואם של חגי תשרי ושולחנות החג המיוחדים מציע המותג ברילה מתכון שיעשיר כל שולחן חג: פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך

מצרכים:

500 גרם פסטה פפרדלה "ברילה"

נתח כתף בקר במשקל כ-1/2 1 ק"ג חתוך לקוביות (אפשר להשתמש גם בשפונדרה או פלאש-פילה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן זית

2  בצלים קצוצים גס

1  ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

4  גזרים קלופים וחתוכים לטבעות

10 שיני שום שלמות

2  גבעולי טימין

2  עלי דפנה

2  כוסות יין אדום

 אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (רצוי סיר מברזל יצוק, שיכול להיכנס לתנור), מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל ומטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד, עד שהם משחימים. מוציאים ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים כמה דקות עד שהירקות מתרככים והבצל זהוב.
  3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את שיני השום, הטימין ועלי הדפנה. יוצקים את היין כך שרק יכסה את המרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים) ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 3 שעות, עד שהבשר רך. ניתן גם להכניס את הסיר לתנור ולאפות במשך 3 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.
  4. בסיום הבישול מפוררים את הבשר בתוך הרוטב (בעזרת מזלג) ומבשלים עוד 10 דקות.
  5. מבשלים את הפפרדלה לפי ההוראות שעל האריזה.

6. מערבבים את הפסטה עם הרוטב החם ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »