הדר אכרם צילום נטלי פורטי

"אני אישה עם ביצים ותאבון גדול לחיים"

הדר אכרם, בעלת מסעדת "קאן קאי" בראש העין, מדברת על אתגר המסעדנים בתקופת הקורונה, על האמנות שלה שעושה חיל למרות המגפה ועל האופטימיות שלה שלא נסדקת אפילו לא לשנייה אחת.

אם "יוצאים קבוע" היו צריכים לבחור באישה שמהווה השראה לנשים אחרות ובמיוחד בתקופת הקורונה, זוהי ללא ספק הדר אכרם. האישה הקטנה הזו מגלמת בתוכה את המהות של אמביציה, כישרון, אמנות והעצמה נשית פורצת גבולות.

אכרם, ילידת 77', גדלה בשכונת רמת עמידר ברמת גן, שבשנות השבעים נחשבה לשכונת פשע ומצוקה. למרות זאת, אכרם זוכרת ילדות מאושרת, עם ניחוחות של סביח והרבה ג'חנון, כיאה למי שגדלה בבית תימני וכורדי. בשלב מסוים המשפחה ירדה לארצות הברית, אבל הגעגועים למולדת עשו את שלהם והמשפחה חזרה.

 

סלט פאפאיה חריף עם בוטנים

 

כשסיימה את לימודיה עסקה בעיצוב גרפי ומיתוג ובביתה בקיבוץ עינת, יחד עם בן זוגה דאז המעצב התעשייתי יאיר כהן, חיה ונשמה עיצוב, יצירה ומחקר של חומרים וטקסטורות.

"יום אחד כשעברתי ליד החצר האחורית של מפעל בקיבוץ מצאתי חתיכת דיקט שבור זרוק על המדרכה", היא מספרת. "לא יודעת למה, אבל משהו באותה פיסת עץ מחוספסת שהושלכה עצר אותי. התכופפתי, הרמתי אותה ולקחתי אותה אליי הביתה. במשך יותר משבוע ישב הדיקט הזה אצלי בבית, שעון על הקיר בפינה ללא שום שימוש או תכלית, עד שערב אחד פשוט קמתי מהספה, לקחתי צבעים ישנים שהיו לי באחת המגירות, ניגשתי אליו והתחלתי לצייר. נתתי למילים ולמשפטים להירשם ולצבעים להימרח, להתערבב אחד בשני ולזרום לכל כיוון שתת המודע שלי לקח אותם. כשסיימתי, הבטתי באותו קרש ישן שאספתי מהרחוב, אבל כבר לא ראיתי מולי דיקט, ראיתי את היצירה הראשונה שלי".

מלבד האמנות אכרם בעלת מסעדת הסושי בראש העין בשם "קאן קאי", שמגישה את הסושי הכי טעים שתאכלו באזור המרכז (באחריות). אז מה אכלנו? מגש סושי עשיר שכולו על טהרת הדגים ורביעיית סנדוויצ'ים סושי שהחליקו בגרון יחד עם בירה מלכה אדמונית.

 

כריכי סושי עם אבוקדו וסלמון

 

בדרך כלל זה השלב שבו אנחנו צוללים לנבכי התפריט, אלא שבמקרה שלפנינו זה חסר טעם מכיוון שבעוד שבועיים יושק תפריט חדש (מה שמבטיח שאנחנו נחזור בקרוב למקום). אז מה נספר לכם על המסעדה? שהשירות מצוין ואדיב, שלמרות הקורונה אפשר עדיין להגיע ולרדת על סושי מצוין, או להזמין משלוח (על פי בדיקה שערכנו קאן קאי היא אחת המסעדות הפופולריות ביותר למשלוחים).

אי אפשר לסיים בלי  להתייחס לקינוח החדש במקום: מוצ'י. מדובר בכדורי גלידה יפנית במבחר טעמים: מנגו, שומשום שחור, פירות יער ופיסטוק. הגלידה מצופה בבצק אורז אוורירי וזה טעים נורא, ומשמש כמנקה חך מצויי לאחר אכילת דגים. אתם מוזמנים לבדוק אותנו ולהודות לנו על ההיכרות עם הפנינה הקולינרית הזו.

 

כדורי גלידה יפנית בטעמים

מסעדת "קאן קאי"

כתובת: משה דיין 2, ראש העין

טלפון: 03-9021833

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
צרכנות

הפלה פרטית – מה חשוב לדעת

להפסקת הריון המתבצעת באופן פרטי יש לא מעט יתרונות שיכולים לאפשר לך הליך מקצועי, דיסקרטי ונכון לך. לכל מרפאה או גוף רפואי יש את הדרך

קרא עוד »