דניאלה סקורקה, צילום: מגל עטר

הנדל, ויואלדי ואלגרי נפגשים בקונצרט

הנדל, ויואלדי ואלגרי ינוגנו בקונצרט "דיקסיט דומינוס" שיקיים האנסמבל הקולי הישראלי במשכן למוסיקה ואמנויות רעננה, במוזיאון תל אביב לאמנות וגם יעלה בשידור ישיר.

הנדל, ויואלדי ואלגרי ינוגנו בקונצרט האנסמבל הקולי הישראלי שיתקיים במשכן למוסיקה ואמנויות רעננה, במוזיאון תל אביב לאמנות וגם בשידור ישיר. במרכז הקונצרט השלישי לעונה, של האנסמבל הקולי הישראלי, ינוגן "דיקסיט דומינוס", מפסגת יצירתו של הנדל. אל האנסמבל יצטרפו תזמורת בארוקדה, הרכב הבארוק הישראלי המוביל, ושני סולנים ישראליים שרכשו מוניטין בארץ ובעולם, הסופרן דניאלה סקורקה והאלט אלון הררי, לערב של מוזיקה דתית אופטימית ואנרגטית מהבארוק האיטלקי.

האנסמבל הקולי הישראלי יקיים ביום שישי 7.5 וביום שני 10.5 קונצרט שלישי לעונה בסדרת החוויה הקולית "דיקסיט דומינוס", בניצוחו של יובל בן עוזר. לאנסמבל יצטרפו תזמורת בארוקדה, הרכב הבארוק הישראלי המוביל, ושני סולנים ישראליים שרכשו מוניטין בארץ ובעולם, הסופרן דניאלה סקורקה והאלט אלון הררי, לערב של מוזיקה דתית אופטימית ואנרגטית מהבארוק האיטלקי.

 

האנסמבל הקולי הישראלי, צילום: דור אבן-חן, ברקע מנשה קדישמן, מתח, 1966 (שחזור 2005) ברזל צבוע עיזבון מנשה קדישמן

 

במרכזה של  התוכנית השלישית יצירתו של גאורג פרידריך הנדל :Dixit Dominus "כה אמר אדוני". הנדל, גרמני צעיר ומלא רוח נעורים שכבר צבר מוניטין כאורגניסט וכמלחין, עוזב את גרמניה הקרה ויוצא ללמוד בחו"ל. הנדל בן ה-22 מוצא את מקומו באיטליה, מולדת האופרה והמקום בו כותבים ויואלדי, קורלי ואחרים יצירות מבריקות בסגנון ייחודי, דרמטי ומלהיב.

הנדל נכבש על ידי המוזיקה שהוא שומע, מוזיקה של מלחינים איטלקיים שכותבים מוזיקה אחרת מזו ששמע במולדתו, כמו זו של אלסנדרו סקרלטי הנפוליטני, מלחין אופרות שכתב מוסיקה דתית מלאה אנרגיה וברק וזו של אנטוניו ויואלדי שגם הוא כותב מוזיקה מלהיבה ואנרגטית.

ברומא, שם נאסרה האופרה באופן רשמי, כתב הנדל מוסיקה לפרק התהילים 110 ("כה אמר אדוני") – יצירה מבריקה בת שמונה פרקים לתזמורת מיתרים, מקהלה (בתפקיד דומיננטי ביותר- אולי תזכורת מהמסורת הגרמנית ולאו דווקא האירופית) וארבעה סולנים. תפקיד המקהלה ביצירה, אותה יבצע האנסמבל, הוא מהיר, וירטואוזי ודורש יכולת אישית גבוהה מכל זמר. יצירתו של אנטוניו ויואלדי Lauda Jerusalem תבוצע בקונצרט לאותו הרכב בדיוק.

רומא, בה ישב הנדל בתקופתו האיטלקית, הולידה את המוטט Miserere Mei מאת אלגרי, ששירת במקהלת הוותיקן וכתב מוטט מיוחד לתפילות ה"חושך" שהן חלק מהשבוע הקדוש החוגג את תחייתו של ישו. היצירה הפכה לנכס שמשך מתפללים רבים והביא את האפיפיור לאסור את הוצאתה מגבולות הוותיקן. לפי הסיפור, היה זה מוצרט הצעיר ששמע את המוטט באיטליה ורשם אותו מזיכרונו כשהגיע לגרמניה. מוטט זה הפך לאחת היצירות המקהלתיות הפופולאריות ביותר ברפרטואר המוזיקה הדתית.

 

אלון הררי, צילום: עופר אמיר

 

בתכנית של הקונצרט "דיקסיט דומינוס":
Antonio Vivaldi – Lauda Jerusalem
John Tavener – The Lamb
Gregorio Allegri – Miserere mei, Deus
Georg Friedrich Händel – Dixit Dominus
Arcangello Corelli – Concert Grosso op. 6 No. 4 (Instrumental)

המשכן למוסיקה ואומנויות רעננה:
יום שישי 7.5, בשעה 13:00,
מוזיאון תל אביב לאמנות:
יום שני 10.5, בשעה 20:30,
האולם המקוון, שידור ישיר:
יום שני 10.5, 20:30.

מחירי כרטיסים:
רעננה: 115-105 שקלים,
תל אביב: 135-115 שקלים,
האולם המקוון: 70 שקלים.
רכישת כרטיסים:
באתר: nive.co.il ובטל': 074-7012112

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »
צרכנות

הפלה פרטית – מה חשוב לדעת

להפסקת הריון המתבצעת באופן פרטי יש לא מעט יתרונות שיכולים לאפשר לך הליך מקצועי, דיסקרטי ונכון לך. לכל מרפאה או גוף רפואי יש את הדרך

קרא עוד »