אלורה צילום נטלי פורטי
אלורה צילום נטלי פורטי

איטליה הקטנה והטעימה

מסעדת "אלורה" ממוקמת על שד' בן גוריון בתל אביב על פינת רחוב גרץ. זוהי מסעדה מחוננת ממש כמו ביה"ס על שם גרץ למחוננים ששוכן שני רחובות משם. למה? כי היא מציעה תפריט איטלקי פשוט ומודרני ממש כמו במילאנו עם נגיעות מסורתיות שהופכות את הארוחה לחוויה כיפית 

מצאנו חניה על שד' בן גוריון.
"אתה מודה בזה"?
"כן".
"תגיד את זה, אני רוצה לשמוע".
"את מלאך החניות".

היה כל כך חם כשהגענו למסעדה שחלפנו בביטול על פני כל השולחנות בחוץ וטיפסנו במדרגות בלי לעצור כל הדרך אל המזגן. התיישבנו והזמנו מיד תפוזים עם קרח ואפרול עדין כדי להירגע.

אחרי שהתעשתנו פתחנו עם פוקאצ'ת הבית שהיתה דקה וקשיחה אך יחד עם זאת גם שמנונית. היא הוגשה עם תוספות של קונפי שום, שמן זית וחומץ בלסמי ורסק עגבניות מתובל באוריגנו בהן טבלתי את הלחם. מנה מסורתית עם טעמים פשוטים כמו שצריך בלי בלבולי מוח.

 

אלורה צילום נטלי פורטי
פוקצ'ה עם שמן זית וחומץ וקונפי שום. צילום: נטלי פורטי

התפריט "באלורה" בנוי מראשונות, עיקריות, פיצות וקינוחים.

למנה ראשונה הזמנו סביצ'ה עם מסקרפונה, רסק עגבניות וקצת חריף. הסביצ'ה היה בנוי מקוביות סלמון חצי מבושלות מתובלות בירקות והיה מרענן וטעים מאוד. בכלל עשה רושם שהמנות טעימות, לכן חיכינו באופטימיות זהירה לעיקריות.

 

סביצ'ה סלמון עם מסקרפונה. צילום: נטלי פורטי

 

המלצרית שלנו החייכנית, התעכבה על השולחן שלנו בגלל שהיינו נורא נחמדים והסבירה שהיא כל כך אוהבת את המקום שגם כשהיא יוצאת לבלות עם חברים היא מביאה אותם לכאן, "נורא טעים פה".

כל זה נשמע יחצני ויומרני עד שטועמים את הריזוטו. הזמנתי לעצמי את הריזוטו פירות ים ואילו ידידי הזמין את מנת הדג היחידה בתפריט שהגיעה עם תוספת של רביולי בחמאת כורכום.

 

ריזוטו פירות ים. צילום: נטלי פורטי

 

"נו איך הדג"? שאלתי בעודי נפעמת מהטעם הנהדר של הריזוטו שלי שהיה עיסה דביקה עם בייבי שרימפס, נתחי קאלאמרי חלקים וקטנים, קונכיות מולים ופטריות.

"שמיימי", ענה ממרומי מנתו המתנשאת – הדג היחיד בתפריט. .

 

אלורה צילום נטלי פורטי
דג בתוספת רביולי בחמאת כורכום. צילום: נטלי פורטי

לתגבור הזמנו גם פיצה אחת כי חייבים לבדוק את הפיצה במסעדה איטלקית.

במבחן הטעימות היא קבלה ציון 10. הפיצה בנויה מבצק דק ופריך כזה שמגיעים לסוף הוא נשבר בזעף לרסיסים חדים. עם תוספת של מוצרלה, בייקון ועלי אורוגלה. במרכז מעל לכל נחה לה ביצת עין עלומה. טעים זה לא מילה, הפיצה נמסה בפה. רוצו לקנות.

בסוף, ידידי הנכבד שתמיד שש לקינוח הרי יש לו שן מתוקה, אמר למלצרית: "אם יש לכם טירמיסו, אשמח".

המנה הגיעה לשולחן מלווה בשני הפוך ואנו סיכמנו שמעתה זו מסעדת ימי ההולדת והאירועים החדשה שלנו. אם תקפצו "לאלורה" תבינו בעצמכם על מה כל המהומה.

 

אלורה צילום נטלי פורטי
קינוח וקפה, טירמיסו בכוס. צילום: נטלי פורטי

 

דגל איטליה צילום נטלי פורטי
פורצה איטליה. צילום: נטלי פורטי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

ראשי

עושה גלים בין הדפים

השבוע נסקור סדרת ספרים לנוער שנועדה להשמיע את קולם של ילדים הסובלים מהפרעות שכיחות, ספר ילדים המלמד על ערכים טובים לחיים באמצעות דמות חמודה של

קרא עוד »